reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Poruszę kontrowersyjny temat - szczepionek :D nie chcę pytać czy zamierzacie dzieci szczepić, nie martwcie się :D
Mam takie pytanie: istnieją szczepionki na NFZ albo można je zastąpić jakimiś płatnymi 5w1 czy jakoś tak. Może mi ktoś to wytłumaczyć czym to się różni?

reklama
Hehehehehe ja nie mam żadnych aplikacji, a ta lista to jest tak jakby lista wyprawkowa? :D

Ja mam aż 3 hah [emoji5][emoji85] tak dokładnie. Tak to mniej więcej wygląda.

IMG_0152.JPG
IMG_0153.JPG
IMG_0154.JPG
IMG_0155.JPG
IMG_0156.JPG

Załączniki

• IMG_0152.JPG
    IMG_0152.JPG
    161 KB · Wyświetleń: 272
  • IMG_0153.JPG
    IMG_0153.JPG
    162,6 KB · Wyświetleń: 324
  • IMG_0154.JPG
    IMG_0154.JPG
    147,7 KB · Wyświetleń: 280
  • IMG_0155.JPG
    IMG_0155.JPG
    173,8 KB · Wyświetleń: 278
  • IMG_0156.JPG
    IMG_0156.JPG
    160,3 KB · Wyświetleń: 307
Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.
Ja nie wiem moja apka pokazuje mi i już a zresztą ja i tak jak ktokolwiek pyta mówię że rodzę za 2 miesiące:p albo podaje termin porodu. Aplikacja wyliczyła że 25.07 będzie już bezpiecznie i ciąża donoszona ale i tak liczę że urodze gdzieś koło 9 sierpnia czyli tydzień przed terminem tak jak córkę. A jak nie to 14 zgłaszam się do szpitala i czekam. No chyba że młody się nie obróci to się okaże co w szpitalu zdecydują kiedy będą ciąć.

Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.

Idealnie ujęte [emoji16][emoji173]️

Aaa to już rozumiem :D

No ja jestem trochę dziwna w tej kwestii :D ale nie chcę umieszczać w sieci żadnych informacji o ciąży. Nie rejestruję się po żadne próbki, nie instaluję aplikacji itp. Jedynymi wyjątkami jest tutaj forum i zamknięta grupa na fb (z czym się wahałam czy się dodać :D)

reklama
Nie ma sprawy [emoji5][emoji85]. Tak, biorę, bo się boje trochę hah, a dentysta mówił, że można normalnie. Nie wiem czy to prawda, bo nie spytałam u gin, ale dentysta to też lekarz i wiedzę inna niż stomatologiczna tez posiada :)

Spokojnie, znieczulenia są specjalne takie jakie ciężarną może mieć podane ;)

Do góry