reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie po wizycie u ginekologa super, bo mam nadal szyjkę jak u żyrafy albo nie wiem jakiego zwierza hah. Nadal jest 4,2 cm a szczerze to nie leżę tak ciagle, bo nie wytrzymałabym. W domu zawsze coś do roboty, tu wyjść z psem, tu naczynia, tu pranie i tak w kółko.

Także jutro o 14 wyruszamy nad morze, już prawie spakowana jestem, jeszcze tylko mój po południu się spakuje i już nawet zniesiemy torby wszystkie do bagażnika żeby jutro nie tracić czasu i sił :)

A teraz śniadanko i lektura [emoji5]

Zobacz załącznik 868348

A na 14:30 dentysta i robimy 1 z 3 zębów. Wszystkie do końca czerwca także masakra [emoji2]

Super wieści, zazdroszczę wspólnego wyjazdu :):)

reklama
Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.

A ja was dzisiaj zapytam o porade :) mam narożnik i pasuje uprać wreszcie obszycia gąbek . Zmieści się w pralce tylko że ja zupełnie nie wiem czy mogę to wyprać w pralce i w ilu stopniach ? Może któraś ma, prała albo po prostu wie :)
Trochę się boje bo to dość grubą tkanina :)
IMG_20180618_104311.jpg

Załączniki

• IMG_20180618_104311.jpg
    IMG_20180618_104311.jpg
    146,5 KB · Wyświetleń: 274
Polecam jysk tam na pewno łóżko, szafa itd w dobrych cenach. Może ikea?

Aha czyli nie do końca się zgadza zamówienie z tym co kupiliście? To może zwrócić im to na ich koszt i niech oddadzą pieniądze..
Do Ikei mam Ho Ho i jeszcze trochę więc odpada , ale na pewno coś znajdziemy, trochę tych sklepów jest w Kielcach. Torby obowiązkowo w bagażnik i będziemy szukać jakiś fajnych sklepów :)
Próbowałam. Kłóciłam się z nimi ale to nic nie dało. Już machnęłam ręką i przestałam się denerwować. Kiedyś je sprzedamy i kupimy coś lepszego.
Ja mam ostatnio nieprzyjemne bolące kłucia w kroku. Ale tylko jak chodzę. A takie napieranie to też mi się zdarza od czasu do czasu. Mój mały od początku główką w dół. To może Twoja dzidzia też główką w dół się przekreciła.

To się nacieszysz w końcu swoim Menem i na pewno będziesz się pewniej czuła w końcówce ciąży ☺

Zrobiłaś mi ochotę na jogurt☺ zjem i biorę się za jakąś robotę w domu bo jak leżę to mnie plecy bolą. Plan na dziś to podciąć gałązki na wierzbie i mam górę prasowania☺
Dużo pewniej :) przyjedzie to akurat się skończy 36 tydzień i byle tydzień wytrwać. Ale wspólnie leżeć to ja mogę nawet do 40tygodnia [emoji23]

A ja was dzisiaj zapytam o porade :) mam narożnik i pasuje uprać wreszcie obszycia gąbek . Zmieści się w pralce tylko że ja zupełnie nie wiem czy mogę to wyprać w pralce i w ilu stopniach ? Może któraś ma, prała albo po prostu wie :)
Trochę się boje bo to dość grubą tkanina :)Zobacz załącznik 868378
Oj nie mam pojęcia powiem szczerze. Nie ma żadnej metki? :D

reklama
Ja tez tak liczę, w UK nie mowi sie ze jesteś w 35tyg skoro masz 34+5 tylko w 34. W takim razie ciąża musiałaby być tydzień dłuższa czyli np 43tyg.

No niby tak, nie wiem, ja jak chodziłam do każdego lekarza to liczy do przodu tzn dziś jest 33+1 czyli już 34 tydzień rozpoczęłam. Tak samo jeśli dziś jest 18 czerwca i jest poniedziałek to zaczął się już nowy tydzień [emoji38][emoji5]

Do góry