reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tez tak mam ,nie moge stac,dlugo chodzic i siedziec prosto.. jak leze i wstane cala miednica mnie boli.. mala moja chyba mocno tam uciska,bo jest glowka na dol..
No wlasnie , ja tez byłam taka sprawna - latałam tu i tam , nosiłam paczki az do magicznego 3 trymestru kiedy z dnia na dzień jest gorzej , po dzieci do przedszkola mam niedaleko 10 min spacerkiem i po drodze zatrzymuje sie z 3 razy bo mnie cos uwiera , kuje , dziwnie ciezko sie robi . Jejku a to jeszcze jakies 2 miesiące .

reklama
No wlasnie , ja tez byłam taka sprawna - latałam tu i tam , nosiłam paczki az do magicznego 3 trymestru kiedy z dnia na dzień jest gorzej , po dzieci do przedszkola mam niedaleko 10 min spacerkiem i po drodze zatrzymuje sie z 3 razy bo mnie cos uwiera , kuje , dziwnie ciezko sie robi . Jejku a to jeszcze jakies 2 miesiące .
Tez nie moglam zagrzac jednego miejsca.. to ogrodek itd.. teraz na spacer nie moge isc,bo boli.. np. wczoraj, maly wypad nad jeziorko,troszke pochodzilam we wodzie ,a w nocy na krocze nie moglam.. :( to juz nie dla mnie.. a mam 34tydz rozpoczety..

No właśnie jeszcze 2 miesiące. Wczoraj mi mąż pokazał zdjęcie jak byłam miesiąc przed porodem z córką i miałam mniejszy brzuch niż teraz także boje się jak jeszcze urosnie.
Ja póki co odpukac całkiem ok. Oczywiście mam gorsze dni ale to normalne w ciąży. Brzuch czasem twardnieje a czasem jest napięty jak balon ale wtedy się kładę i relaksuje:)

Tak jest, ale pamiętajcie, że to działa w bardzo dużym stopniu również na odwrót, jeśli ma się negatywne i smutne myślenie to i tez człowiek fizycznie zaczyna się gorzej czuć przez to :(
No niestety. Dlatego ja na prawdę staram się teraz myśleć pozytywnie, chociaż wiem że kiedyś bym była dużo bardziej załamana. Ale tak jak mówisz, nastawienie ma BARDZO duży wpływ na wszystko.

Ja właśnie po północy zaczęłam 33+1 czyli 33 skonczony byl wczoraj a w niedziele 24.06 będzie 34 ;) skończony mój gin też liczy jak jestem u niego np 32plus3 że to 32 anie już 33

Ja tez tak liczę, w UK nie mowi sie ze jesteś w 35tyg skoro masz 34+5 tylko w 34. W takim razie ciąża musiałaby być tydzień dłuższa czyli np 43tyg.

reklama
Nie ma sprawy [emoji5][emoji85]. Tak, biorę, bo się boje trochę hah, a dentysta mówił, że można normalnie. Nie wiem czy to prawda, bo nie spytałam u gin, ale dentysta to też lekarz i wiedzę inna niż stomatologiczna tez posiada :)

Można znieczulenie, ale ja nie brałam :D jak się bardzo boisz to lepiej weź :D

Do góry