reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Poruszę kontrowersyjny temat - szczepionek :D nie chcę pytać czy zamierzacie dzieci szczepić, nie martwcie się :D
Mam takie pytanie: istnieją szczepionki na NFZ albo można je zastąpić jakimiś płatnymi 5w1 czy jakoś tak. Może mi ktoś to wytłumaczyć czym to się różni?

reklama
Hehehehehe ja nie mam żadnych aplikacji, a ta lista to jest tak jakby lista wyprawkowa? :D

Ja mam aż 3 hah [emoji5][emoji85] tak dokładnie. Tak to mniej więcej wygląda.

IMG_0152.JPG
IMG_0153.JPG
IMG_0154.JPG
IMG_0155.JPG
IMG_0156.JPG

Załączniki

• IMG_0152.JPG
    IMG_0152.JPG
    161 KB · Wyświetleń: 266
  • IMG_0153.JPG
    IMG_0153.JPG
    162,6 KB · Wyświetleń: 321
  • IMG_0154.JPG
    IMG_0154.JPG
    147,7 KB · Wyświetleń: 274
  • IMG_0155.JPG
    IMG_0155.JPG
    173,8 KB · Wyświetleń: 272
  • IMG_0156.JPG
    IMG_0156.JPG
    160,3 KB · Wyświetleń: 302
Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.
Ja nie wiem moja apka pokazuje mi i już a zresztą ja i tak jak ktokolwiek pyta mówię że rodzę za 2 miesiące:p albo podaje termin porodu. Aplikacja wyliczyła że 25.07 będzie już bezpiecznie i ciąża donoszona ale i tak liczę że urodze gdzieś koło 9 sierpnia czyli tydzień przed terminem tak jak córkę. A jak nie to 14 zgłaszam się do szpitala i czekam. No chyba że młody się nie obróci to się okaże co w szpitalu zdecydują kiedy będą ciąć.

Ja nie rozumiem w czym jest problem w liczeniu tych tygodni [emoji23] dla mnie to jest mega naturalne że jeśli mam dzisiaj 33+4 to mam SKOŃCZONY 33 i ROZPOCZĘTY 34. Czyli jestem w trakcie 34 tygodnia. Dla mnie to tak jak mamy np 1 czerwiec- czyli skończony maj i rozpoczęty czerwiec, jesteśmy w trakcie czerwca a nie maja :D
Ze względów medycznych, w szpitalu mówią, że jest to 33 tydzień bo liczy się to co skończone bo np do końca 33 tygodnia dziecko powinno mieć nie wiem rozwinięte to i to.

Idealnie ujęte [emoji16][emoji173]️

Aaa to już rozumiem :D

No ja jestem trochę dziwna w tej kwestii :D ale nie chcę umieszczać w sieci żadnych informacji o ciąży. Nie rejestruję się po żadne próbki, nie instaluję aplikacji itp. Jedynymi wyjątkami jest tutaj forum i zamknięta grupa na fb (z czym się wahałam czy się dodać :D)

reklama
Nie ma sprawy [emoji5][emoji85]. Tak, biorę, bo się boje trochę hah, a dentysta mówił, że można normalnie. Nie wiem czy to prawda, bo nie spytałam u gin, ale dentysta to też lekarz i wiedzę inna niż stomatologiczna tez posiada :)

Spokojnie, znieczulenia są specjalne takie jakie ciężarną może mieć podane ;)

Do góry