reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tego liczenia nie ogarniam więc wierzę aplikacji haha. Czytałam kiedys artykuł jak odróżnić pierworodke od wieloródki. Pierworodke obudzona w nocy spytana w którym jest tygodniu od razu bez wahania odpowiada z dokładnością co do dnia. Wieloródki obudzona musi iść po telefon i sprawdzić w aplikacji. U mnie by się to zgadzalo zdecydowanie hehe:)

Ja właśnie obmyślam plan co by tu na obiad zrobić i słabo mi idzie. Ale zaraz się zwleke do sklepu i zobaczymy co z tego wyjdzie.

reklama
Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?

Dziewczyny od wczoraj zaczęłam czuć sie dziwnie , zawsze staram sie nie panikować , ale teraz juz czuje niepokój . Dziecko zaczęło napierać bardzo na dół , czuje gwałtowne ruchy i ból z naciskiem na szyjkę , pochwę , ulgę przynosi tylko jak sie poloze , nie moge stać , chodzic , nawet siedzieć i tak bardzo sie rusza caly brzuch mi chodzi . Dzis dopiero zaczęłyśmy 31 tydzień . Na 12 jade na usg bo sie zaczęłam martwić . Czy wy tez tak Macie ?
Ja też panikara nie jestem ale ja dziś mam ten ból nerki (chyba)i zastanawiam się czy do gina dzwonić od 14 jest dostępny czy na sor wieczorem podjechać bo zwykły lekarz to nic mi nie powie bez usg :( na ten dziwny ból. ...a nigdy wcześniej problemów ani z pęcherzem ani nerkami nie miałam zaczęło się wczoraj bez wcześniejszych objawów:( zabolalo i myślałam że przejdzie a tu du....nie boli tak jak za 1 razem ale czuję dyskomfort i lekki ból i zaczyna mnie york stresować:(
Z u Ciebie dobrze ze na usg idziesz bo takie klucia w kroczu i to dość mocne są niepokojace

Ja też panikara nie jestem ale ja dziś mam ten ból nerki (chyba)i zastanawiam się czy do gina dzwonić od 14 jest dostępny czy na sor wieczorem podjechać bo zwykły lekarz to nic mi nie powie bez usg :( na ten dziwny ból. ...a nigdy wcześniej problemów ani z pęcherzem ani nerkami nie miałam zaczęło się wczoraj bez wcześniejszych objawów:( zabolalo i myślałam że przejdzie a tu du....nie boli tak jak za 1 razem ale czuję dyskomfort i lekki ból i zaczyna mnie york stresować:(
Z u Ciebie dobrze ze na usg idziesz bo takie klucia w kroczu i to dość mocne są niepokojace
Tak tak jedz zeby ktos cie obejrzał , moze to byc kopanie , ucisk na nerw a moze byc cos poważniejszego . Trzeba sprawdzić , tak jak u mnie . Mam nadzieje, ze to tylko próba przekrecenia sie główka do dołu , bo była miednicowo w 29 tyg , ale boli okrutnie az mi słabo i te ruchy takie gwałtowne - wcześniej tak nie było . Od razu mam myśli , ze tlenu nie ma czy cos :(

Tak tak jedz zeby ktos cie obejrzał , moze to byc kopanie , ucisk na nerw a moze byc cos poważniejszego . Trzeba sprawdzić , tak jak u mnie . Mam nadzieje, ze to tylko próba przekrecenia sie główka do dołu , bo była miednicowo w 29 tyg , ale boli okrutnie az mi słabo i te ruchy takie gwałtowne - wcześniej tak nie było . Od razu mam myśli , ze tlenu nie ma czy cos :(

Ja tak miałam w 30 TC mniej więcej że też Młody byl dużo bardziej aktywny ale u mnie się okazało że się przekręcił był głową w dół a jest tyłkiem. I ogólnie cały czas jest dosyć aktywny i mocno kopie chociaż teoretycznie miał się już uspokoić trochę. Jedz i sprawdź ale bez paniki napewno wszystko dobrze:)

Co do bólu chyba nerki, to chyba ok 25 TC miałam ból przy kręgosłupie właśnie jak nerki przez kilka dni, bolało okropnie więc zrobiłam badanie moczu które wyszło idealnie i po kilku dniach przeszło jak Mały się przekręcił. Musiał naciskać na jakiś nerw. Tak czy siak jak Cię to niepokoi to jedz na oddział niech ginekolog sprawdzi.

Ja tak miałam w 30 TC mniej więcej że też Młody byl dużo bardziej aktywny ale u mnie się okazało że się przekręcił był głową w dół a jest tyłkiem. I ogólnie cały czas jest dosyć aktywny i mocno kopie chociaż teoretycznie miał się już uspokoić trochę. Jedz i sprawdź ale bez paniki napewno wszystko dobrze:)

Co do bólu chyba nerki, to chyba ok 25 TC miałam ból przy kręgosłupie właśnie jak nerki przez kilka dni, bolało okropnie więc zrobiłam badanie moczu które wyszło idealnie i po kilku dniach przeszło jak Mały się przekręcił. Musiał naciskać na jakiś nerw. Tak czy siak jak Cię to niepokoi to jedz na oddział niech ginekolog sprawdzi.
Biedroneczka10 licze na to , ze to próba przewrócenia była . W nocy tez sie kotłowała i rano . No cóż zobaczymy po usg ... ogolnie czuje ciężar w dole brzucha tam nisko .

Biedroneczka10 licze na to , ze to próba przewrócenia była . W nocy tez sie kotłowała i rano . No cóż zobaczymy po usg ... ogolnie czuje ciężar w dole brzucha tam nisko .
To oby główka przynajmniej ulga jeśli chodzi o poród chociaż jeszcze pewnie kilka razy może się obrócić.
U mnie niezmiennie pośladkowo.

To może rzeczywiście Mała się właśnie przekręcała. Ja mojego też mocno czuję, czasami boli jak kopnie czy za mocno się wypnie, ale to taki standardowy ból, nic nadzwyczajnego.

Gienio i Monika lepiej to sprawdzcie i dajcie znać co lekarze powiedzą :*

reklama
Dzień Dobry :)
Muszę się podzielić z Wami moim szczęściem :) K wraca w przyszły czwartek j zostaje do połowy lub końca sierpnia ❤️❤️
I pójdziemy razem na wizytę i będziemy leżeć do 7 lipca .. jejku tyle czekałam. :):)

No to wam się udało z tymi kolorami w pokoju małej, jakby był chłopiec to by było gorzej :D ja początkowo tez chciałam malować mój pokój na szaro-różowo (taki blady roz), ale pomyślałam ze to tak dziewczęco dla nastolatki bardziej :p Wiec nawet jakbym tak kupiła farby to by nie było złe, ale na szaro tez musi wystarczyć :p
Dobrze, ze Przynajmiej macie możliwość kupienia tego mieszkania, Wiec tu już nie byłoby tak złe, bo to jednak już dla Was by zostało. Tylko poki go nie kupicie to nie macie pewności czy będzie wasze :( I wtedy byłoby szkoda... Zyby szybko udało wam się zebrać kasę i kupić je :) Wow, prawie rok płacicie i nie mieszkacie, a kiedy planujecie się wprowadzić? W zasadzie dla Was to chyba im szybciej tym lepiej, bo po co płacić za darmo.
Haha no też o tym gadaliśmy. Że jak będzie synek to trzeba malować :D
Ale się udało na szczęście trafić. Może jakieś przeczucie miałam :D
No właśnie i to najbardziej też wkurza. Że tyle czasu się płaci a nie mieszka. Bo trzeba było już w tamtym roku wziąć kredyt, skończyć mieszkanie i się wprowadzać. To czekaliśmy nie wiem na co .. no i teraz na szybko chcemy to zrobić. Bo później już nie będzie takiej okazji, że K będzie na tak długo. Bo zazwyczaj jest na 3-5dni. Teraz w ciągu 1.5msc musimy pogodzić , końcówkę ciąży, poród , malutka i meblowanie. A przed jego wyjazdem , wyprowadzkę. Więc wszystko na wysokich obrotach. Cieszę się jak dziecko ale nie wiem czy dam radę psychicznie i fizycznie.
Nie miałam kłucia takiego w szyjce, więc nie pomogę.
Ale ja myślę, że powinnas trochę zwolnić i leżeć więcej, a nie robić ciągle coś. Twój organizm się non stop o to upomina :*
Właśnie Ewka :D a Ty tylko latasz i latasz. No jest z Tobą los [emoji23]
Ja tak miałam jak za dużo chodziłam teraz staram się mniej robić i jest lepiej za to plecy mnie dziś bolą tzn.taki dziwny ból z prawej strony był rano 2 razy i teraz z 5 min temu znowu tak jakby nerka???dziwne uczucie a ból nie lekki:( zobaczę co będzie w nocy i jutro:(
I jak dzisiaj te plecy ?:( A może podjedź na IP niech ci tylko prześwietla ta nerkę. Bo to nie bezpieczne mogło by być..
Ja właśnie po północy zaczęłam 33+1 czyli 33 skonczony byl wczoraj a w niedziele 24.06 będzie 34 ;) skończony mój gin też liczy jak jestem u niego np 32plus3 że to 32 anie już 33
Z wrażenia przed wizytą chyba spać nie mogłaś ?:) Widziałam posty z godz.4 rano :o ja się wtedy na drugi bok przekręcam :D
Mój gin liczy skończone tygodnie. I zazwyczaj przychodzę na początku tygodnia do niego. Czyli wtedy jestem w X+2/3 dni.
Ale ostatnio jak przyszłam w 33+5 to wpisał w karcie ciąży 33/34tc.

Do góry