reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
my też mamy szare ściany w salonie hihi :D i teraz zastanawiam się na jaki kolor pomalować ściany w sypialni ;) jak się wprowadzaliśmy to chciałam turkusowe..ale z farby turkusowej wyszła błękitna taka jaśniutka niebieska..;/ i już tak zostawiliśmy i teraz musimy przemalować bo minęło 4 lata..i trzeba odświeżyć
My w sypialni mamy fiołkowy i fioletowo-niebieski Hmm... Sama nie wiem jak określić ten kolor. I fototapetę za łóżkiem, na której jest taka jakby ścieżka przez park ;)

Do szarego to w zasadzie wszystko pasuje :) my tez mamy szare ściany w salonie i dodatki mogę zmieniać jak chce :D także myśle, ze to dobry wybór :)

Dokładnie tak :) my małej pokoik na szaro zrobiliśmy, bo najbardziej praktyczny kolor i mebelki wszystkie białe, a roletą fioletową, śnieżnobiałą roletą, lampeczkami na parapecie i chmurką i gwiazdka, a na ściśnie żółty księżyc lampka i gwiazdka niebieska to fajnie wszystko przełamuje i dodaje uroku. Oprócz tego na ścianie lustro, będzie fotel z kocykiem białym w arbuzy [emoji171][emoji173]️ na łóżeczku niebieski jasny organizer, różowy ochraniacz na szczebelki i pościel będzie biała w kolorowe piórka takie śliczne to będzie idealnie :)

my też mamy szare ściany w salonie hihi :D i teraz zastanawiam się na jaki kolor pomalować ściany w sypialni ;) jak się wprowadzaliśmy to chciałam turkusowe..ale z farby turkusowej wyszła błękitna taka jaśniutka niebieska..;/ i już tak zostawiliśmy i teraz musimy przemalować bo minęło 4 lata..i trzeba odświeżyć

My mamy pokoik małej szary, naszą sypialnie gdzie to rzeczywiście salon i połowa korytarza w niebieski takim ładnym kolorku, a kuchnia i połowa druga salonu to taki kawowy nietypowy kolor, ciężko określić, ale wszystko łącznie się prezentuje ekstra z mebelkami itd :)

Witam wszystkie sierpniowe mamy!
Czy też miewacie silne bóle krocza i pachwin? Termin mam na 27.08 dopiero, a mam trudności z podnoszeniem nóg, wstawaniem z łożka i ogólnie chodzeniem. Czytałam, że to może być rozchodzenie się spojenia łonowego. Może któraś z Was jest w temacie? Pozdrawiam

Na koniec wyjazdu będziesz w skończonym 34 nie 35 :D liczysz codziennie ale dzisiaj ci się o tydzień coś przyspieszyło [emoji23]

Dziś zaczęłam 33+0 czyli apka każda pokazuje mi 34 tydzień zaczęty, więc 24 czerwca to wypad zaczęty 35 tydzień [emoji4] początek lipca to 36 tydzień, 8 lipca to jakoś 37 tyg i w połowie lipca już donoszone ciąża, bo 38 tyg ;)

reklama
Też będę trzymać, a co ;)

W ogóle mam dziś jakiś trudny dzień. Chyba hormony miażdżą mi mózg i cierpliwość. Zaciskam zęby i nic nie mówię że mi źle bo w sumie nie mam komu ale w efekcie tylko przygnebiam się jeszcze bardziej.

Dziś byliśmy w Pile na wyścigach samochodowych i umeczylam się okrutnie, choć mogłoby być miło i fajnie. Jednak takie imprezy nie są już dla mnie na ten moment. Najlepiej mi w domu-chyba się starzeje:)

Piszecie o tesciach. Tak się zastanawiam jaką sama będę teściowa kiedyś;) czy inną dla zieciow A inna dla synowej :D
Moi teściowej dla mnie generalnie nie istnieją. Mój mąż wychował się bardziej z dziadkami A oni jak to dziadkowie są ciepli i kochani choć bardzo nietypowi;)
Niemniej postacią jaką działa mi nerwy jest siostra mojego męża. Ale to wyjątkowo długa i kiepska historia. Generalnie jest młoda i wiem że potrzebuje pomocy jednak ona upatrzyla sobie tylko mojego męża, nie licząc się kompletnie ze mną i dziećmi. Mój zaś dał się omotac jej do tego stopnia że swego czasu spędzał z nią więcej czasu niż z córkami i żoną w ciąży....i nie dał sobie przemówić że coś jest nie halo...
Swoją drogą właśnie on się szykuje żeby do niej jechać i pewnie zostanie na noc. Nic nie mówię nawet....zwalam na hormony...
Kiedyś miałam to samo więc wiem o czym piszesz mój był bardzo zzyty z rodzicami i siostra przez 2 lata związku ciężko było go ogarnąć ale pewnego dnia się wkur....na maksa i powiedziałam mam dość albo oni albo ja i spskowalam torby i wyszłam myślał że to moje humory a później kajal się o przepraszal i od tego momentu mam spokój tylko tesciowie i siostrunia są oburzeni że mój ma swoje problemy i się z nimi nie dzieli opowiastkami jak to u nas w związku jest a najlepiej jakby się poszedł pozalic na mnie ;)do mamusi ale mój nie z tych osób swoje sprawy załatwiamy między sobą a nie gadamy do rodziców na siebie i nikt nic nie wie jak się sprzeczamy i szlak ich bierze ;) bo corunia wiecznie na swojego narzeka i jaka ona wtedy biedna a ma męża forum rany przyłoż tylko ona len smierdzacy;) nie raz to podziwiam tego faceta że z nią wytrzymuje tak jak się mówi maminsynek tak do nie pasuje mamicorka-zachowuje się jakby miała 17 lat i mamusia wszystko pod nosek podaje i ma być na każde zawołanie jej i wnusia.

Do góry