reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mi lekarz powiedział, że powyżej 4,5 dopiero wskazanie do cc.

32 tydzień i jutro prenatalne trzecie mam :)

A jak tak piszecie o idealnych porodach to marzy mi się żeby Mały się obrocil główka w dól i na imieniny 26.07 urodzić naturalnie. Do szpitala dojechać jak będzie rozwarciu, no i żeby mój był w domu jak zacznie się poród

To tak idealnie byś była między 37 a 8 tygodniem :)
To powodzenia na prenatalnych :* koniecznie pochwal się zdjęciami jak uda się jakieś zrobić :):)
Dlatego ja zaciskam nogi do 5 lipca , wcześniej mojemu nie uda się raczej zjechać. Chyba , że szef ich wyślę na koniec lipca to będzie 28ego :) nie wyobrażam sobie rodzić bez niego :(

reklama
To tak idealnie byś była między 37 a 8 tygodniem :)
To powodzenia na prenatalnych :* koniecznie pochwal się zdjęciami jak uda się jakieś zrobić :):)
Dlatego ja zaciskam nogi do 5 lipca , wcześniej mojemu nie uda się raczej zjechać. Chyba , że szef ich wyślę na koniec lipca to będzie 28ego :) nie wyobrażam sobie rodzić bez niego :(
Spokojnie trzymaj mocno go :) musimy wszystkie z naszego forum doczekać lipca. Nie biorę innej opcji pod uwagę :)

Zobacz załącznik 868111

Podjechaliśmy do szpitala i Pani na rejestracji od razu kazała nam iść na oddział i do lekarza zagadać bezpośrednio żeby czasu nie tracić i nie czekać. Wszystko powiedzieliśmy, lekarz powiedział, że nie będzie mnie brał na fotel i robił usg i sprawdzał szyjki, bo w tym tygodniu ciąży nie ma co ryzykować i gmerać tam i kusić los a każda ingerencja i wkładanie sondy do środka to ryzyko, że pobudzone zostaną prawdziwe skurcze, skrócenie się szyjki itd. Wiec podłączył mnie na 40 min na KTG i tutaj wyniki.
Bicie serduszka idealnie na poziomie 140-160, a skurczy żadnych nie mam tzn na dole ten wykres to aktywność macicy i waha się od 15-35, ale to nie żadne skurcze tylko praca macicy i jak dzidzia się rusza. Mówi, że mam brać magnez, dużo odpoczywać i udać się jutro do swojego lekarza z tym wynikiem z ktg żeby i tak wszystko sprawdzić. Jestem zawiedziona, że nie sprawdził mojej szyjki jednak, ale skoro lepiej nie ryzykować to okej. Na jutro się zapisze prywatnie tutaj do lekarza i może on mi sprawdzi wszystko dokładnie.

Jestem spokojna :)

Dzięki za wsparcie i troskę wszystkim [emoji173]️[emoji8]

Może facet ma rację, że nie ma co za dużo ruszać, sprawdzać. Zwłaszcza, że robi to lekarz prowadzący jeszcze.

A ja sobie siedzę na huśtawce u teściowej [emoji23] młody się bawi. Chwilę spokoju.
PicsArt_06-17-03.10.04.jpg

Załączniki

• PicsArt_06-17-03.10.04.jpg
    PicsArt_06-17-03.10.04.jpg
    107 KB · Wyświetleń: 242
Może facet ma rację, że nie ma co za dużo ruszać, sprawdzać. Zwłaszcza, że robi to lekarz prowadzący jeszcze.

No może i tak, ale jutro i tak pójdę prywatnie żeby sprawdził na usg wszystko i szyjkę tez, bo jednak jedziemy w 1 stronę nad morze 450 km, wiec po co ryzykować. Ktg to jedno, a szyjka i usg to drugie

reklama
Spokojnie trzymaj mocno go :) musimy wszystkie z naszego forum doczekać lipca. Nie biorę innej opcji pod uwagę :)
:) córeczkę noszę :) a Ty ?
No pewnie, nie ma mowy o czerwcu u żadnej z nas :) w lipcu możemy się rozkręcać :) mam nadzieję , że będę miała chwilę zajrzeć do Was raz na jakiś czas.. zacznie się meblowanie, poród. Trochę czasu spędzić z K. A będę tak ciekawa co u Was słychać. Będę zaglądać nocami :D

Do góry