Ja rodzilam już 2 razy i nikt mi nie mierzył niczego wiedzieli po usg że będa duże dzieci i mieli to w du....ja to się modlę teraz żeby końcowa faza porodu była ok i żebym malutka miała przy sobie całą i zdrowa.Przy 1 nie wiedziałam co mnie czeka więc też szłam z innym nastawieniem a przy 2 nie miałem pojęcia że poród to taki ból 2 całkowicie inne porody miałam i teraz w cale nie jestem pozytywnie nastawiona staram się ale mi to nie wychodzi bo swoje przeżyłam i po prostu sie boje.A tobie gratuluję pozytywnego myślenia mam nadzieję że będzie tak jak sobie obmyslilasJasne, zgadzam się. Ale tez nie do końca. Bo jesli moja miednica/biodra po wymierzeniu okażą się za ciasne na wyjście dziecka o wadze 4-5 kg to na bank cesarka by była. Raczej nie ryzykowaliby zaklinowania się głowy dziecka w kanale rodnym? A z tym przenoszeniem to mówię, już tu wyżej pisałam o sytuacji jak moja mama rodziła i ledwo co uszlam z życiem z tego, bo tez lekarze mieli w tyłku to, że moja mama ma skurcze cały dzień i po co w ogóle cesarka.. a wody płodowe już zielone i łożysko już obumarłe..
reklama
Mikasa7
Fanka BB :)
Spokojnie, mój synek miał 3830 g i 57 cm i mieścił się w ciuszki na 56Ok ! to moje nastawienie na dziś [emoji23]
7 lipca skończę 37 tydzień. Mój przyjedzie 5ego czyli wspólnie przeleżymy sobie dwa dni od poniedziałku zaczniemy już jeździć po sklepach za meblami, dzięki temu malutka będzie szybciej pchała się na świat a my będziemy mieli choć połowę mebli w mieszkaniu kupionych po kilku dniach urodzę , w przeciągu paru minut od dojazdu do szpitala , zdrowa, śliczna córeczkę ważąca 3500 i ok 55cm musi się zmiescić w 56 ![emoji23]
Eeej jakoś mi tak lżej jak to sobie rozplanowalam
G
gosc12
Gość
To super moja mama rodziła nasza czwórkę między 37/9 tygodniem nie doszła do 40Monika dobrze to napisała. Ciąża do 42 tyg jest uznawana w szpitalach za bezpieczną. Leżysz, podają oksytocynę i czekają. Ty nie możesz sobie tak o powiedzieć że chcesz cc.
Ja też urodziłam się 2 tyg po terminie, mój brat 1 tydzień. Nie chcę Cię straszyć, ale ostatnio rozmawiałam o tym z położną i mówiła, że tu genetyka też ma wpływ i skoro moja mama rodziła dzieci po terminie to ja też mogę tak rodzić [emoji14]
miloscwczasachpopkultury
Ja dzisiaj chcę zamówić coś do jedzenia na obiad/kolację i nie mam pomysłu co. Czy zwykłą pizze czy coś innego
Może chińszczyzna? Ja uwielbiam
Ankan
Mi lekarz powiedział, że powyżej 4,5 dopiero wskazanie do cc.A nie jest tak że jeżeli dziecko waży ileś tam to to jest wskazaniem do cc?
32 tydzień i jutro prenatalne trzecie mamA w którym jesteś tygodniu ?
U mnie wszyscy w rodzinie mieli między 3400-3900 to mała też będzie pewnie w tych granicach mam nadzieję
A jak tak piszecie o idealnych porodach to marzy mi się żeby Mały się obrocil główka w dól i na imieniny 26.07 urodzić naturalnie. Do szpitala dojechać jak będzie rozwarciu, no i żeby mój był w domu jak zacznie się poród
Nie stety nie jest tak a powinno być.Często usg pokazuje że dziecko waży dajmy na to 3800g a rodzi się 4300g.Ja miałam wskazania na CC bo duże dzieci a tu lipa na 6 kobiet rodzacych ja duże dziecko urodziłam SN a 5 kobiet cc i dzieci od 2700g do 3800g bo problemy przy porodzie tętno brak rozwarcia itp a u mnie było wszystko super a później cyrk na sam koniecA nie jest tak że jeżeli dziecko waży ileś tam to to jest wskazaniem do cc?
G
gosc12
Gość
Nie mów mi o plażyU mnie jakos się trzymają te chłodniejsze dni teraz, mnie to cieszy, bo do siedzenia w domu po co mi więcej. Co innego jakbyśmy urlop mieli i leżeli gdzieś na plazy
G
gosc12
Gość
Ale mnie głowa pewnie boli od tego leżenia. Wcześniej wyszłam choćby do sklepu po sok , przewietrzylam się i dotlenilam. A teraz głowa w poduszkę , oczy w telefon i byle do końca dniaTo widzę że nie tylko ja sie dziś czuje źle
reklama
G
gosc12
Gość
Bo był przykurczony tak ?Spokojnie, mój synek miał 3830 g i 57 cm i mieścił się w ciuszki na 56
Mam nadzieję , że w 56 pochodzi z miesiąc
Ja też myślałam , że jak na ostatnim USG dziecko ma ponad 4kg to robi się CC.A nie jest tak że jeżeli dziecko waży ileś tam to to jest wskazaniem do cc?