reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry. U nas dzisiaj zapowiada się leniwa dosyć nd. Z wesela wróciliśmy na 3. Ale już czuję zakwasy na całym ciele i łapią mnie skurcze łydek. Ale się wybawiliśmy[emoji5] Natalka o 22 już miała dość. Odwieźliźmy ją do teściów i wróciliśmy na salę. Jak dobrze , że nie ma dzisiaj poprawin bo czuję , że i tak bym nie poszła.
Mały w brzuszku cały czas kopał. Nic dziwnego, że w takim hałasie nie mógł spać. Pewnie dziś będzie odsypiał jak tata [emoji5] ja spałam 6 godz i mi wystarczy. Nigdy nie mogę spać długo po takich nocnych imprezach, dopiero po południu będzie mnie łamać[emoji5]
Pochwalę się, że nie wyszliśmy z wesela z pustymi rękami. Mąż myślał jak tu zdobyć flachę, ale w żadnych konkursach z zadaniami typu pocałuj wszystkie kobiety na sali w kolano, nie lubi brać udziału. To poszedł łapać muchę. I oczywiście złapał i wynegocjował 4 połówki za to[emoji5] Ja jeszcze na koniec dostałam piątą flachę razem z ciastem na wynos[emoji5]

Zjemy śniadanie i idziemy do teściów do Natalki i wpraszamy się na obiad do nich a na 16 idziemy z małą do cyrku.
Miłej niedzieli Wam życzę[emoji5]
Super jak wesele udane [emoji16] jak na kobietę w ciąży to i tak długo wytrzymałaś [emoji16]

reklama
Mnie nie spotkała ani razu uprzejmość z niczyjej strony , nikt mnie nigdy nie przepuścił w kolejce ani nie poprosił do oddzielnej kasy. Gapia sie tylko - to fakt .. wczoraj w galeri handlowej jakaś kobieta z dzieckiem starszym wypchała sie przede mną do windy moj Maź ja opierniczyl i wygnał az byłam w szoku , bo on spokojny człowiek , ale nie wytrzymał . Inna weszła do windy na pietrze widząc ze jest masa ludzi i ja z brzegu z tym brzuchem , tylko głupi tekst -zmieszczę sie prawda ? To ja jej na to zapraszam ale jak wepchnie pani łokieć w moje dziecko to nie ręczę za siebie . Nie czuje sie jakaś niepełnosprawna przez to ze jestem w ciąży ale razi mnie to chamstwo i znieczulica . I najgorsze sa kobiety - niestety ..
Mnie tez razi takie cos, a od kogos innego ,takie osoby, w takim przypadku ,wymagalyby innego traktowania.. to jest niedorzeczne.. :/ dobrze ze twoj maz zareagowal i ty ;)

Hej dziewczynki ;)
U nas dzis mega duszno.. posprzatalam,pozmywalam naczynia wczorajsze,umylam lazienke,teraz sobie leze :p
Ale.. taka sytuacja..
Godz 10.30 , my juz na nogach i wiadomo normalnie sie zachowujemy.. jak zwykle ;) a tu nagle bach.. tesciowa zamknela sobie drzwi na korytarz hyhy z takim wku.wem :D ojjjj trzeba koniecznie sie stad wyprowadzic,mimo ze to nasze.. bo widzicie o co mi chodzi.. otoz,dzieciaki na dole nieraz dra pape na calego,i czlowiek nic nie mowi,tylko czasem aby byly troszke ciszej.. ale to grzecznie powiem.. tesciowa lazi ze 40 razy do gory i na dol i tez czlowiek nic nie mowi.. a tez jest halas bo drzwi trzaskaja czy jej i z korytarza.. a tu takie cos.. jak malutka bedzie w nocy plakac to tez z impetem zamknie drzwi bo jej przeszkadza? Chora sytuacja.. z pewnoscia dziecka nie bede uciszac po 9 rano gdy bedzie sie bawic albo cos.. bo hrabina chce odpoczac.. w dupie to mam.. tak samo.. muzyki tez glosniej nie moge zrobic rano o 9 , bo halas.. nosz kurde.. jestem u siebie nie? Czy jednak nie?
Sorry musialam sie wygadac..

Hej dziewczynki ;)
U nas dzis mega duszno.. posprzatalam,pozmywalam naczynia wczorajsze,umylam lazienke,teraz sobie leze [emoji14]
Ale.. taka sytuacja..
Godz 10.30 , my juz na nogach i wiadomo normalnie sie zachowujemy.. jak zwykle ;) a tu nagle bach.. tesciowa zamknela sobie drzwi na korytarz hyhy z takim wku.wem :D ojjjj trzeba koniecznie sie stad wyprowadzic,mimo ze to nasze.. bo widzicie o co mi chodzi.. otoz,dzieciaki na dole nieraz dra pape na calego,i czlowiek nic nie mowi,tylko czasem aby byly troszke ciszej.. ale to grzecznie powiem.. tesciowa lazi ze 40 razy do gory i na dol i tez czlowiek nic nie mowi.. a tez jest halas bo drzwi trzaskaja czy jej i z korytarza.. a tu takie cos.. jak malutka bedzie w nocy plakac to tez z impetem zamknie drzwi bo jej przeszkadza? Chora sytuacja.. z pewnoscia dziecka nie bede uciszac po 9 rano gdy bedzie sie bawic albo cos.. bo hrabina chce odpoczac.. w dupie to mam.. tak samo.. muzyki tez glosniej nie moge zrobic rano o 9 , bo halas.. nosz kurde.. jestem u siebie nie? Czy jednak nie?
Wasze piętro a niżej teściowej ?

Dzięki![emoji4] no w zeszłym roku było mega[emoji4] fakt, że występ trwa 1 - 1.5h ale to. zawsze coś[emoji16] oby mojemu maleństwu się podobało[emoji16]
Z pewnością spać nie będzie :D
Hej Hej dziewczęta ;)

Zapowiada się upalny dzień i chyba taki okres cały będzie teraz. Wróciłam ze spaceru z psami i padły jak muchy :) a spacer po 15 minut góra, tak więc zaczyna się :D
O jak dobrze, że ja sobie tylko mogę leżeć z wiatrakiem :D ruszę się dopiero 7 lipca ale wtedy będzie mi już wszytko jedno :D
No i fajowo :D teraz jeszcze te max 7 tygodni przeżyję, a później fajnie jakby sierpień i wrzesień były nadal cieplutkie, to będzie można z małym dużo spacerować, grillować, wyskoczyć gdzieś za miasto itp :)
To jesteś w 33 tygodniu ? Chcesz nosić do 40?:D szalona :D
To ja powinnam dostać we wtorek w takim razie. Zobaczymy :)
A orientujecie się, czy mogę mamie na telefonie zainstalować tę aplikację i zalogować siebie ? Żebym nie musiała oddawać jej telefonu jak będzie szła odebrać te pampersy ? :)
Tez o tym słyszałam, ale u mnie w DE poki co Ok 20-25 stopni, czyli Akuracik :D i na najbliższy tydzień to samo zapowiadają :)
W Niemczech w ogóle ta pogoda dziwna z tego co słyszę od K. Jak nie deszcz, zimno to na drugi dzień upał 30° :p

@Ewka34 podziwiam bo niedziela a Ty juz poszalałaś ze sprzątaniem. Hmm a poza tym to chyba masz "uroki" mieszkania z teściową. Współczuję :( ale nic chyba nie poradzisz. Jestem jedynaczka i mój też ale obydwoje na szczęście nie potrafilibyśmy z nikim mieszkać ani z moimi ani z jego rodzicami. Lubię spokój i często w nocy grzebie w kuchni jak mój w pracy wiec wszyscy by mieli pretensje, że hałasuje. A macie jakas szansę się z tamtąd wyprowadzić?

Wstałam rano ale położyłam się jeszcze na trochę i dopiero się przebudziłam.
I jakie miałam sny ❤️
Dwa najpiękniejsze ❤️
Jeden. Że już byłam z córeczką w domu, karmiłam ja piersią, raz jedna raz druga bo mleka brakowało tak wyjadala :D a była taka malutka, w różowe ciuszki ubrana ❤️❤️
Drugi, że lezalam na łóżku. Minęło parę minut a ja nagle urodziłam. (Nawet nie bolało , mógł by tak wyglądać prawdziwy poród :D) i taka czysciutka, ubrałam ja i zaniosłam mamie do pokoju pokazać. A potem do łóżeczka i robiłam jej zdjęcia i wysyłałam K. ❤️
Bo trzeci to trochę głupi.
Że nakarmiłam mała, ułożyłam do spania , pogłaskałam i wyszłam :p
Poszłam z rodzeństwem na komputery gdzieś, bo to jakieś dawne czasy były :D
Spotkalam taka koleżankę której nie lubię. Stała z wózkiem i córeczka. I mówi, że ona bierze swoje dziecko jak wychodzi z domu. Przemyślałam i tez pobiegłam. Rozlozylam wózek , wanienkę, itp i miałam zamiar ja obudzić żeby wykąpać i dopiero wziąć na spacer.....
Ale w kazdym śnie. Była taka śliczna malutka ❤️❤️ nie mogę się jej doczekać chyba :):)

reklama
Hej dziewczynki ;)
U nas dzis mega duszno.. posprzatalam,pozmywalam naczynia wczorajsze,umylam lazienke,teraz sobie leze :p
Ale.. taka sytuacja..
A macie możliwość żeby was spłaciła ?
Wtedy bym szukała czegoś innego. Ale z drugiej strony wyprowadzać się bo ona ma problem. :/

Do góry