reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Baldachimu nie będę miała, bo raz, że oddałam córce przyjaciółki (też sierpniówka, termin ma na 27), a dwa, że mimo pięknego wyglądu, strasznie się kurzy, a po praniu ciężko mi się prasowało materiał.

Zaś do do picia bawarki, bueeeeeee, nie lubię herbaty z mlekiem i nie tknę tego. Ha! Mój K ostatnio o tym wspomniał, że to na laktacje, patrzę na niego i mówię, że już wolę sobie herbatki specjalnej kupić niż ruszyć mleko z herbatą i jak mu smakuje, to niech sobie pije :p Ale słyszałam o tym już jak Kubę urodziłam.

Ogolnie nie lubie prasowac ale moze prasowanie dla dzidzi bedzie przyjemniejsze :)
Ja uwielbiam prasować, ale pod warunkiem, że mam dobre żelazko (moje to grat, nawet na parę nie jest, ale cicho, bo to bosch, mama chciała kupić mi prezent i nie zwróćiła uwago na to co kupuje, grunt że było tanie) :p Szczególnie lubię prasować koszule.

A teraz spadam na plac zabaw :)

U mnie na fotelu sprawdza a potem robi tylko zwykłe usg przez brzuch. Zawsze mi mówi że jest ok i w sumie to tylko raz się dowiedziałam ile cm ma szyjka. Ale może przez to że nie znam tej długości to się po prostu nie stresuję.
Trzymajcie się dziewczyny i odpoczywajcie, zero wysiłku! :)
Gdyby poczuł ręcznie albo zobaczył na usg przez brzuch, że coś jest nie tak z szyjką, że się skraca, to by Ci powiedział :) widocznie nie masz żadnego problemu :)

@klaudiaa975 o bawarce nie słyszałam hehe. Moja mama jest spoko także czasem coś powie ale się nie narzuca.
Ja dużo się nasłuchałam od innych ale nie łatwo się poddaje i mam swoje zdanie. Szanuję zdanie i doświadczenia innych ale to że np coś się u nich sprawdziło nie znaczy że u mnie zadziała no i też każdy ma trochę inne podejście do swoich dzieci.
Moja mi bardzo dużo pomoże ale widzę , że uparcie stoi przy swoim. Nie wie, że dużo się pozmieniało. Co do diety matki karmiącej to nie ma z nią żadnej dyskusji. Będę musiała jeść chyba po kryjomu [emoji23]

Z brzuchem ja tak mam ..
Są to twardnienia macicy. Najlepiej jak byś nie dotykała w ten sposób brzucha. Ja od 30tygodnia nie masuje, nie naciskam. Jedynie przykładam rękę jak chce mieć kontakt z małą bo to pobudza do twardnien takie ugniatanie. Bierz magnez, bo chyba nie Łykasz codziennie ?

Będę musiała kupic, brałam wcześniej, ale zapomniałam ostatnio kupić i tak jakoś.. a brzuch już od 5 rano mam twardy jak skala. Ale całe szczęście wyczuwam ruchy małej

Ogolnie nie lubie prasowac ale moze prasowanie dla dzidzi bedzie przyjemniejsze :)
Ja też nie lubię , na początku jak zaczęłam prasować ubranka małej to się wściekałam , że takie duze żelazko a takie małe ubranka. Do tego zaginały mi się rogi i w ogóle byłam wykończona. Ale uprasowalam piate, dziesiąte i weszło mi w krew :D tak mi się spodobało , że mogłabym codziennie dostawać porcje ciuszkow do prasowania :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Baldachimu nie będę miała, bo raz, że oddałam córce przyjaciółki (też sierpniówka, termin ma na 27), a dwa, że mimo pięknego wyglądu, strasznie się kurzy, a po praniu ciężko mi się prasowało materiał.

Zaś do do picia bawarki, bueeeeeee, nie lubię herbaty z mlekiem i nie tknę tego. Ha! Mój K ostatnio o tym wspomniał, że to na laktacje, patrzę na niego i mówię, że już wolę sobie herbatki specjalnej kupić niż ruszyć mleko z herbatą i jak mu smakuje, to niech sobie pije [emoji14] Ale słyszałam o tym już jak Kubę urodziłam.

Ja uwielbiam prasować, ale pod warunkiem, że mam dobre żelazko (moje to grat, nawet na parę nie jest, ale cicho, bo to bosch, mama chciała kupić mi prezent i nie zwróćiła uwago na to co kupuje, grunt że było tanie) [emoji14] Szczególnie lubię prasować koszule.

A teraz spadam na plac zabaw :)
Ja niby zelazko mam dobre ale przy prasowaniu koszul dostaje szalu :) dlatego raczej w koszulach nie chodze, mojemu od czasu do czasu wyprasuje, choc zazwyczaj sam to robi :) dobrze, ze chlopak umie

Ja bym na twoim miejscu skontrolowała się jeszcze przed wyjazdem. Bo jednak jest roznie jak widać .. a takie twardnienia też nie są normalne. A wiadome , że na wakacjach tylko leżeć nie będziesz ;)

Po weekendzie podjedziemy na SOR tutaj w mieście, żeby sprawdzić wszystko. Jeśli lekarz zaleci żeby nie jechać czy coś to tak tez zrobimy, z wielkim bólem, ale lepiej nie ryzykować gdzieś tam 500 km od domu, że nagle tfu tfu zacznę rodzic czy coś

reklama
Dziękujee :-***

A dziewczyny jak to jest. Jak szyjka się skróci to znaczy , że lada moment zacznie się poród ? Czy może jej w ogóle nie być a da sie jeszcze trochę ponosić, bo jeszcze wazne jest rozwarcie i dziecko w kanale itp.

Chyba rozwarcie jest ważniejsze i bardziej decydujące i nasilające się coraz bardziej skurcze

Do góry