reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

U mnie na fotelu sprawdza a potem robi tylko zwykłe usg przez brzuch. Zawsze mi mówi że jest ok i w sumie to tylko raz się dowiedziałam ile cm ma szyjka. Ale może przez to że nie znam tej długości to się po prostu nie stresuję.
Trzymajcie się dziewczyny i odpoczywajcie, zero wysiłku! :)

reklama
W końcu nic mi nie dolega z ta noga :) ale musiałam zrobić dużo badań . Położna zauważyła moje utykanie i spytała co się dzieje i dostałam opiernicz że muszę zrobić badania bo to może być zakrzepica ale na szczęście nie jest [emoji6]

Co do tego ucisku głowa to nie wiem czy to zawsze od tego. Mój leży dupcia do dołu , niby mniejszy nacisk niż jakby leżał głową a i tak biegam co chwilkę do toalety
Ja latam i latałam siku non stop[emoji4] Od początku ciąży[emoji4] teraz się to nie zmieniło, a już 8 miesiąc jest[emoji4]

Też się zastanawiam. Włozy palec i wie, że szyjka skrócona ..
emoji15.png

Czujesz tylko, że Ci ciężko pewnie. To ja też tak czasem czuje, ale rzadko. Częściej w ogóle nie mam pojęcia , że brzuch się zrobił twardy.
Mocno Cię boli brzuch ? A mówiłaś lekarzowi ?
No mowil m tym lekarz że ci młodzi to już raczej słabo potrafią ręką to zmierzyc a Ci co pamiętają jak USG nie było tak powszechne pamiętają. Mi zazwyczaj sprawdza ręką a później USG dopochwowo ale czasem tylko ręką i wie co i jak.

Ja mam ochraniacz i zakładam. Pamiętam jak córka się urodziła i ona spala od urodzenia tylko na brzuchu. Wszyscy mnie straszyli że nie może bo się udusi wie ja ją ususilnie obracałam na plecy a ona wtedy się budziła. W końcu pediatra mi powiedziała żebym się puknela w głowę i że dobrze że śpi na brzuchu przynajmniej nie ma problemów z brzuszkiem i żebym przestała świrować. To samo słyszałam o spaniu z rodzicami. A ona uwielbiała i dalej lubi przyjść do nas w nocy także my wszystko na bakier:p

Klaudia moge Ci przeslac ciuszki do prasowania jak popiore :D a tak serio to czekam jeszcze az mama mi przywiezie ciuszki, ktore kupila, zeby wszystko razem wyprac. Nie wiem czy nie bede musiala czegos dokupic :) takze czuje, ze u mnie do porodu z wyprawka sie bedzie ciagnelo, bo nie potrafie sie spiac tak jak Wy :D
Ja wyprawkę niby mam, ale w szafie, jakoś nie mam weny do pakowania torby, kosmetyków dla siebie nie mam. Teraz mi się przypomniało, że materacyka do łóżeczka jeszcze nie mam. Paru gadżetów higienicznych nie mam. Myślę, że do końca czerwca uda mi się z tym pozbierać.

Trzymajcie się dziewczyny i odpoczywajcie, zero wysiłku! :)
Dzisiaj właśnie oświadczyłam Jankowi, że na żadne długie spacery na razie już nie chodzimy, tylko na plac zabaw po domem (przykro mi z tego powodu, bo na tym placu nikogo nigdy nie ma, ale jutro z tatą pójdzie na takie z dziećmi). A dzisiaj wieczorem moim dużym facetom oświadczę, że koniec z łażeniem po mieście, ciężkimi zakupami i tak dalej, mi już brzuch ciąży i głupie wyjście po chleb męczy mnie jak diabli. Dobrze, że ogólnospożywczak mam pod domem, to kupię dzisiaj coś na obiad a od jutra mam gdzieś, nie kupią, to czego chcę, to będą głodować.

reklama
Ja wyprawkę niby mam, ale w szafie, jakoś nie mam weny do pakowania torby, kosmetyków dla siebie nie mam. Teraz mi się przypomniało, że materacyka do łóżeczka jeszcze nie mam. Paru gadżetów higienicznych nie mam. Myślę, że do końca czerwca uda mi się z tym pozbierać.

Dzisiaj właśnie oświadczyłam Jankowi, że na żadne długie spacery na razie już nie chodzimy, tylko na plac zabaw po domem (przykro mi z tego powodu, bo na tym placu nikogo nigdy nie ma, ale jutro z tatą pójdzie na takie z dziećmi). A dzisiaj wieczorem moim dużym facetom oświadczę, że koniec z łażeniem po mieście, ciężkimi zakupami i tak dalej, mi już brzuch ciąży i głupie wyjście po chleb męczy mnie jak diabli. Dobrze, że ogólnospożywczak mam pod domem, to kupię dzisiaj coś na obiad a od jutra mam gdzieś, nie kupią, to czego chcę, to będą głodować.
Mi jeszcze na pewno zostala wanienka, wozek i kosmetyki dla dziecka. Reszty nie pamietam, bede musiala listy przejrzeć :) tez planowałam do.konca czerwca miec wszystko i torby spakowac ale nie moge sie zebrac :)

Do góry