E
Ewka34
Gość
Aaaaa to tez jestes taka swirnieta jak moj maz bez obrazy :*Ja byłam z porodu kleszczowego i mam zniekształconą czaszkę[emoji4]
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aaaaa to tez jestes taka swirnieta jak moj maz bez obrazy :*Ja byłam z porodu kleszczowego i mam zniekształconą czaszkę[emoji4]
To może i nam by się zmieściły. Czyli trzeba zwrócić pierw uwagę na wielkość kartonów chyba , że byśmy kupowali z dwa mebelki w jednym sklepie to wtedy zapalcimy za transport a twoja opcja mega przydatna hahaByly zlozone ,w kartonach [emoji23][emoji23] zlozylismy fotel z przodu,na plasko ja siedzialam z tylu
Kiedys bele na plot przewozilismy golfiną.. auto siadlo z tylu od ciezaru
Nie twierdzę , że nie [emoji23]No wiesz co ja dla synka to jednak wolałabym jakieś autka czy coś takiego zamiast wróżek [emoji23][emoji23][emoji23]
Ja mam jeden miękki na noc i dwa takie z Lidla miekka miseczka ale usztywniany dołem. Jak urodzę to dopiero podjedziemy do sklepu w innym mieście , bo u mnie nie ma takich sklepów. I dopiero kupię taki usztywniany na wyjście, bo ja muszę raczej mierzyć staniki. Mam mały biust i ciężko tak na oko.. chyba , że był by to push-upJa mam stanik do karmienia z fiszbinami i nie powiem żeby niewygodny był, no i fiszbina na całej swojej długości musi mi przylegać do ciała. Jak na zdjęciu widzę, że tak nie jest, to nie kupuję biustonosza.
Kupiłam ten na próbę i noszę go teraz, bo jest tak komfortowy i ma szerokie ramionka.
Link do: Biustonosz do karmienia, na fiszbinach
Ale super ! Zawsze marzyłam o takiej lalce [emoji7]A ja dzisiaj po szkole rodzenia, fajnie było nawet. Było o laktacji, dietach i mieliśmy fantoma dziecka do opieki. Darł się pół zajęć, bo nie wszyscy dawali radę[emoji16]
O matko.. w życiu :/W ogóle dzisiaj tak dużo piszecie, że ja kilka h nadrabiałam cały dzień [emoji23]
U mnie dzisiaj była położna i analizowałyśmy plan porodu. Zastanawiam się tylko nad jednym? Czy zgadzacie się (oczywiście w sytuacji kryzysowej) na użycie próżnociągu? To jest podobno użycie takiej przyssawki do głowy dziecka. Moja położna mówi, że na to by się nie zgadzała i lepiej żeby wtedy robili cc. Ale jednak to ja muszę wypełnić ten plan.
U mnie była 4 tygodnie. I w przyszłym tygodniu powinna przyjsc znowu. Mam nadzieję , że będę w domu bo chciałam z nią uzupełnić plan porodu ..Ja tez.bym sie.nie zgodzila
Mam pytanko do kazdej z Was przychodzi położna? Wiem, że jest taka możliwość raz w tygodniu ale w sumie nie czuje jakieś wielkiej potrzeby Rozmawiałam z Nią i mówiła, że jakbym miała jakieś pytania albo coś by mnie martwiło to mam dzwonić i przyjedzie
Haha... jest taka opcja[emoji23][emoji16]Aaaaa to tez jestes taka swirnieta jak moj maz
Hyhyhyhy to dobrze [emoji23]Haha... jest taka opcja[emoji23][emoji16]
Alez prosze bardzo poprosze usmiech za pomyslTo może i nam by się zmieściły. Czyli trzeba zwrócić pierw uwagę na wielkość kartonów chyba , że byśmy kupowali z dwa mebelki w jednym sklepie to wtedy zapalcimy za transport a twoja opcja mega przydatna haha
Nie twierdzę , że nie [emoji23]
Ja mam jeden miękki na noc i dwa takie z Lidla miekka miseczka ale usztywniany dołem. Jak urodzę to dopiero podjedziemy do sklepu w innym mieście , bo u mnie nie ma takich sklepów. I dopiero kupię taki usztywniany na wyjście, bo ja muszę raczej mierzyć staniki. Mam mały biust i ciężko tak na oko.. chyba , że był by to push-up
Ale super ! Zawsze marzyłam o takiej lalce [emoji7]
O matko.. w życiu :/
U mnie była 4 tygodnie. I w przyszłym tygodniu powinna przyjsc znowu. Mam nadzieję , że będę w domu bo chciałam z nią uzupełnić plan porodu ..
Ja mam tylko jedną przychodnie w mieście więc mały wybórDo mnie te nie przychodzi, nie czuję potrzeby. Mam namiary z przychodni na polozna co była u mnie też jak córkę rodziłam. Głównie chce żeby kikuta pępowiny oglądała i jakby Młody miał żółtaczkę. Ona współpracuje z naszą pediatra więc nie muszę przychodzić do przychodni po wyjściu ze szpitala tylko dopiero po miesiącu. A jak coś jest niepokojącego to położna z lekarka konsultuje. Właśnie a macie wybrane przychodnie i pediatrę? Kiedyś trzeba było właśnie do 7 dni się zgłosić w przychodni i zapisać dziecko.
Wiem. Malutka najważniejsza.. pojadę odrazu do szpitala w Kielcach. Tam pracuje mój lekarz, jest 3 stopień referencyjnosci , oddział neonatologiczny itp. więc byłabym dużo spokojniejsza niż w szpitalu u mnie w mieście gdzie do wszystkiego podchodzą olewczo. A w pierwszej ciąży długo musiałaś leżeć ?@klaudiaa975 nic się nie martw bo stres tylko szkodzi. Lez i odpoczywaj i zobaczysz, jak trzeba do szpitala to trzeba i nie ma rady. Wiem że to nic przyjemnego bo w pierwszej ciąży też zaliczyłam patologie ciąży i pamiętam jak mi było źle , ale cały czas powtarzałam sobie że muszę być silna dla córeczki.
Musisz się oszczędzać teraz i dużo leżeć :*
No właśnie tylko najlepsze , że ja i tak całymi dniami nic nie robię tylko leże a szyjka leci..Lez i jedyne co powinnaś podnosić to kubek z herbatą
Oby jak najdłużej Mała siedziała w brzuszku, a co do szpitala w razie czego bedziesz tam caly czas pod kontrolą a w domu stres eh
Ostatnio była miękka , nie mówił jaka jest teraz. Ale tak to racja. Że najważniejsze , że jest zamknięta. I oby taka została do lipcaSlonce,spokojnie, nie denerwuj sie,polezysz, odpoczniesz,bedzie wszystko dobrze,zobaczysz.. grunt ze jest zamknieta szyjka [emoji9]
Brałam. Magb6 X2 asparagin X1Oszczędzaj się !!! To teraz ile ma twoja szyjka? I czy ty nie miałaś już brać wcześniej magnezu??[emoji852]
Ojej. Jak mogłaś to pamiętać [emoji5]Brala magnez z tego co pamietam magne b6 2x i aspargin 1x
Dwa tygodnie to jest mój cel [emoji17]Do mnie nie przychodzi. Załatwiamy te wizyty przed wizytą u ginekologa.
Klaudia975, leż i nic nie rób jeszcze chociaż ze 2tyg żeby malutka posiedziała w brzuszku.
Staram się nie denerwować :*Będzie dobrze , tylko leż ,nic nie rób i odpoczywaj .i nie denerwuj się , zaraz kończysz 34 tydzień czyli 3 tyg do 37 tylko zostało więc dasz radę spokojnie albo nawet i jeszcze dużo dłużej :*
Dziękuje :*O kurcze to nie wesoło tak jak i u mnie z tą szyjka w ciągu 2 tyg ponad 1 cmsie skrócila a u Ciebie jeszcze więcej oj te nasze maluchy co im tak spieszno trzymam kciuki żeby w sobotę było ok i żebyś w domku mogła odpoczywać bo to zawsze inaczej niż w szpitalu sama się boję bo mam takie dziwne uciski na tą szyjke tak jakby mała główka cisnela nie często ale czuję nie stety pozostaje nam odpoczywać żeby jak najpóźniej dzidziuś na świat przyszedł i żebyśmy w szpitalu nie wyladowaly
Mam podzielna uwage,sporo zapamietuje tzn to co chce [emoji9]Ja mam tylko jedną przychodnie w mieście więc mały wybór
Wiem. Malutka najważniejsza.. pojadę odrazu do szpitala w Kielcach. Tam pracuje mój lekarz, jest 3 stopień referencyjnosci , oddział neonatologiczny itp. więc byłabym dużo spokojniejsza niż w szpitalu u mnie w mieście gdzie do wszystkiego podchodzą olewczo. A w pierwszej ciąży długo musiałaś leżeć ?
No właśnie tylko najlepsze , że ja i tak całymi dniami nic nie robię tylko leże a szyjka leci..
Jedyne co , to wstałam zupę pomieszać czy kotleta przelozyc. Ale widocznie to tez za dużo.. nie będę robiła nic prócz wstania na siku i może będzie dobrze
Ostatnio była miękka , nie mówił jaka jest teraz. Ale tak to racja. Że najważniejsze , że jest zamknięta. I oby taka została do lipca
Brałam. Magb6 X2 asparagin X1
Szyjka ma teraz 3cm. Niby dużo, bo z taką szyjka to niektóre dziewczyny zaczynają ciaze a ciągną z 1cm/0.5cm i dają radę. Tyle ,że 2 cm na 10 dni to duzo spadła :/
Ojej. Jak mogłaś to pamiętać [emoji5]
Dwa tygodnie to jest mój cel [emoji17]
Staram się nie denerwować :*
Chyba wiedział po co mi przepisać te leki na uspokojenie .. już na ostatniej wizycie mnie upominał, że strasznie zestresowana jestem. Nie wiem jak on to rozpoznał. Bo rozmawiałam z nim normalnie, uśmiechałam się i byłam "na luzie"
3 tygodnie, niby nie długo a jednak jeszcze troszkę.. ale wierzę , że pociągnę do tego czasu na szczęście mała ma podane sterydy na płucka więc tu jest duży plus
Dziękuje dziewczyny [emoji8][emoji8]
Jakoś mi tak lżej po tych wszystkich miłych słowach [emoji5]
Między 2.9-3.1 czyli średnia wychodzi 3cm.O nieeee, co za nieciekawe wieści ;( ile masz teraz cm szyjki?
Nie martw się na zapas, szyjka się mocno skraca, to fakt... ale wiemy obydwie, że jeśli szpital będzie konieczny, to lepiej jak będziesz tam. Będziesz pod stałą kontrolą lekarzy.
Poza tym w sobotę zaczynasz 35tc, a to jest już na prawdę niezły czas :*
Pisząc z Toba, nie da się nie uśmiechać :*Alez prosze bardzo poprosze usmiech za pomysl