reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Magneb6 i apsargin :)
Jutro zobaczę ile będzie w 32 tyg i 3 dn.ważyła maleńka:) cieszę się że 2 tyg temu miała ok wagę i teraz mam nadzieję że tyje jak powinna czyli ok 200-250 g tygodniowo bo przy cukrzycy różnie bywa albo dzieci tyja za dużo albo za mało:( oczywiście jak zawsze mega zestresowana do jutra będę :(
Będzie dobrze ;* nie martw się ;*
O której masz wizytę ?
Ja też biorę magne b6 :)

My już po wizycie, jak zwykle pani doktor przyjęła nas przed czasem także szybko wróciliśmy :D
Kacperek odwrócił się główką do dołu - dlatego ostatnio mnie tak bolało koło pępka :D
Waży 1700 gramów a dziś mamy 30+0 czyli skończony 30 tydzień i jutro wkraczamy w 31.
Pani doktor mówiła że wymiary ma idealne jak na swój wiek. Sprawdziła przepływ krwi w pępowinie i wszystko jest ok. Mały strasznie się wiercił podczas badania. Z szyjką wszystko ok - ale ile ma cm to nie wiem. Drugi miesiąc bez infekcji jesteśmy. Kolejną wizytę mamy za 3 tygodnie i tak na razie zostanie. 3 lipca będzie pobierany gbs. Pani gin powiedziała mi żebym wytrzymała 6 tygodni i potem mały może się pchać na świat. 26 czerwca mam konsultację okulistyczną i wtedy się zobaczy czy mam wskazanie co cc.
Podpytałam o ubranka do szpitala i mam zabrać ze sobą 3x body i 3x pajacyk a resztę ma dowozić mąż. Zapytałam też o koszulę do porodu naturalnego i jeżeli tak będę rodzić to ma to być krótka koszula byle by zakryła pośladki i ma mieć rozpięcie niekoniecznie do karmienia może być takie pionowe i ma być luźna :D Fotek niestety nie mam ale w poniedziałek prenatalne więc pewnie wtedy coś dostanę :p

Super ❤️❤️❤️

reklama
Ja też biorę magne b6 :)

My już po wizycie, jak zwykle pani doktor przyjęła nas przed czasem także szybko wróciliśmy :D
Kacperek odwrócił się główką do dołu - dlatego ostatnio mnie tak bolało koło pępka :D
Waży 1700 gramów a dziś mamy 30+0 czyli skończony 30 tydzień i jutro wkraczamy w 31.
Pani doktor mówiła że wymiary ma idealne jak na swój wiek. Sprawdziła przepływ krwi w pępowinie i wszystko jest ok. Mały strasznie się wiercił podczas badania. Z szyjką wszystko ok - ale ile ma cm to nie wiem. Drugi miesiąc bez infekcji jesteśmy. Kolejną wizytę mamy za 3 tygodnie i tak na razie zostanie. 3 lipca będzie pobierany gbs. Pani gin powiedziała mi żebym wytrzymała 6 tygodni i potem mały może się pchać na świat. 26 czerwca mam konsultację okulistyczną i wtedy się zobaczy czy mam wskazanie co cc.
Podpytałam o ubranka do szpitala i mam zabrać ze sobą 3x body i 3x pajacyk a resztę ma dowozić mąż. Zapytałam też o koszulę do porodu naturalnego i jeżeli tak będę rodzić to ma to być krótka koszula byle by zakryła pośladki i ma mieć rozpięcie niekoniecznie do karmienia może być takie pionowe i ma być luźna :D Fotek niestety nie mam ale w poniedziałek prenatalne więc pewnie wtedy coś dostanę :p

No i elegancko :) dobrze, że wszystko w porządku u was :)

Ja zawsze zmuszam mojego lekarza żeby jednak mi powiedział ile cm ma ta szyjka, tak z czystej ciekawości.
O to już coraz bliżej :) ja mam wizytę 25 czerwca to wtedy będę w 35 tyg i później pewnie jakoś 10 lipiec to będzie 37 tyg i pewnie tez mi zrobi skierowanie na to badanie ;)

Magneb6 i apsargin :)

Będzie dobrze ;* nie martw się ;*
O której masz wizytę ?
Jutro od 14 mój gin przyjmuje tylko nigdy na godz bo zazwyczaj jest spóźniony bo wraca że szpitala na prywatne wizyty :( więc koło 16 /16:30 powinnam być po chyba że babek zjawi się znowu dużo to ok 18 będę dopiero po buuuu nie cierpię tam czekać tyle godz masakra :(

Super ❤️❤️❤️

IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG

No i dużo składać nie musiałam hah, bo trzeba było go tylko rozłożyć i ponakładać ten daszek, maskotki i tyle :)

Jest 5 ustawień tego leżaczka, ta akurat na pierwsze miesiące starczy zanim córcia nie będzie próbowała siadać. Do 9 kg jest ten leżaczek to mam nadzieje, że tak od sierpnia do lutego nam posłuży.

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    732,6 KB · Wyświetleń: 345
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    566,6 KB · Wyświetleń: 354
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    710,4 KB · Wyświetleń: 346
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG