reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Magneb6 i apsargin :)
Jutro zobaczę ile będzie w 32 tyg i 3 dn.ważyła maleńka:) cieszę się że 2 tyg temu miała ok wagę i teraz mam nadzieję że tyje jak powinna czyli ok 200-250 g tygodniowo bo przy cukrzycy różnie bywa albo dzieci tyja za dużo albo za mało:( oczywiście jak zawsze mega zestresowana do jutra będę :(
Będzie dobrze ;* nie martw się ;*
O której masz wizytę ?
Ja też biorę magne b6 :)

My już po wizycie, jak zwykle pani doktor przyjęła nas przed czasem także szybko wróciliśmy :D
Kacperek odwrócił się główką do dołu - dlatego ostatnio mnie tak bolało koło pępka :D
Waży 1700 gramów a dziś mamy 30+0 czyli skończony 30 tydzień i jutro wkraczamy w 31.
Pani doktor mówiła że wymiary ma idealne jak na swój wiek. Sprawdziła przepływ krwi w pępowinie i wszystko jest ok. Mały strasznie się wiercił podczas badania. Z szyjką wszystko ok - ale ile ma cm to nie wiem. Drugi miesiąc bez infekcji jesteśmy. Kolejną wizytę mamy za 3 tygodnie i tak na razie zostanie. 3 lipca będzie pobierany gbs. Pani gin powiedziała mi żebym wytrzymała 6 tygodni i potem mały może się pchać na świat. 26 czerwca mam konsultację okulistyczną i wtedy się zobaczy czy mam wskazanie co cc.
Podpytałam o ubranka do szpitala i mam zabrać ze sobą 3x body i 3x pajacyk a resztę ma dowozić mąż. Zapytałam też o koszulę do porodu naturalnego i jeżeli tak będę rodzić to ma to być krótka koszula byle by zakryła pośladki i ma mieć rozpięcie niekoniecznie do karmienia może być takie pionowe i ma być luźna :D Fotek niestety nie mam ale w poniedziałek prenatalne więc pewnie wtedy coś dostanę :p

Super ❤️❤️❤️

reklama
Ja też biorę magne b6 :)

My już po wizycie, jak zwykle pani doktor przyjęła nas przed czasem także szybko wróciliśmy :D
Kacperek odwrócił się główką do dołu - dlatego ostatnio mnie tak bolało koło pępka :D
Waży 1700 gramów a dziś mamy 30+0 czyli skończony 30 tydzień i jutro wkraczamy w 31.
Pani doktor mówiła że wymiary ma idealne jak na swój wiek. Sprawdziła przepływ krwi w pępowinie i wszystko jest ok. Mały strasznie się wiercił podczas badania. Z szyjką wszystko ok - ale ile ma cm to nie wiem. Drugi miesiąc bez infekcji jesteśmy. Kolejną wizytę mamy za 3 tygodnie i tak na razie zostanie. 3 lipca będzie pobierany gbs. Pani gin powiedziała mi żebym wytrzymała 6 tygodni i potem mały może się pchać na świat. 26 czerwca mam konsultację okulistyczną i wtedy się zobaczy czy mam wskazanie co cc.
Podpytałam o ubranka do szpitala i mam zabrać ze sobą 3x body i 3x pajacyk a resztę ma dowozić mąż. Zapytałam też o koszulę do porodu naturalnego i jeżeli tak będę rodzić to ma to być krótka koszula byle by zakryła pośladki i ma mieć rozpięcie niekoniecznie do karmienia może być takie pionowe i ma być luźna :D Fotek niestety nie mam ale w poniedziałek prenatalne więc pewnie wtedy coś dostanę :p

No i elegancko :) dobrze, że wszystko w porządku u was :)

Ja zawsze zmuszam mojego lekarza żeby jednak mi powiedział ile cm ma ta szyjka, tak z czystej ciekawości.
O to już coraz bliżej :) ja mam wizytę 25 czerwca to wtedy będę w 35 tyg i później pewnie jakoś 10 lipiec to będzie 37 tyg i pewnie tez mi zrobi skierowanie na to badanie ;)

Magneb6 i apsargin :)

Będzie dobrze ;* nie martw się ;*
O której masz wizytę ?
Jutro od 14 mój gin przyjmuje tylko nigdy na godz bo zazwyczaj jest spóźniony bo wraca że szpitala na prywatne wizyty :( więc koło 16 /16:30 powinnam być po chyba że babek zjawi się znowu dużo to ok 18 będę dopiero po buuuu nie cierpię tam czekać tyle godz masakra :(

Super ❤️❤️❤️

IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG

No i dużo składać nie musiałam hah, bo trzeba było go tylko rozłożyć i ponakładać ten daszek, maskotki i tyle :)

Jest 5 ustawień tego leżaczka, ta akurat na pierwsze miesiące starczy zanim córcia nie będzie próbowała siadać. Do 9 kg jest ten leżaczek to mam nadzieje, że tak od sierpnia do lutego nam posłuży.

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    732,6 KB · Wyświetleń: 339
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    566,6 KB · Wyświetleń: 350
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    710,4 KB · Wyświetleń: 342
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG