reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Wcale nie małpka ❤️ Teraz nie chce się pokazać, bo tak ja nazwałaś :p Dzidzius jeszcze malutki był, teraz napewno się zmieniła i inaczej już wyglada :) My tez jesteśmy mega szczęśliwi, ze zobaczyliśmy nasza Lenke [emoji7]
Szybko zleci :) ja mam 24 sierpnia ;)
Hehe :D. Obraziła się :D
Wiem, to był wczesny tydzień. Teraz się na pewno zmieniła, przybrała. Już ma wygląd prawdziwego dzidziusia ❤️ taka jestem ciekawa jak wygląda :)
A to byle zleciał czerwiec i lipiec i będziesz rodzić :):)

reklama
Ja dostałam dziś koszule do szpitala z amazona i tragedia. Niby ciążowe a miejsca na brzuch nie maja, odsyłam je, bo już teraz opinają na brzuchu a co dopiero za 2 miesiące. Mam nadzieje, ze lepsze będą z tego slodkiegosnu ;) Kupiłam wszystkie największe rozmiary [emoji23] może się zmieszczę :p a szlafrok jaki zamowilas bo ja tez zamowilam jeden, ale w rozmiarze M :D zobaczymy co tam przyjdzie... mogę Ci oddać trochę kwiatków, bo mój pracuje na dziale ogrodniczym i ciagle kupuje [emoji23] już nie mam co robic z nimi na każdym parapecie kwiatków ile się tylko da :p chciałam zasiać sobie zioła różne i nie mam gdzie przestawić tamtych, teoretycznie mogłabym na sama gore ale jak je tam dam to zdechną, bo już ich tam nie podleje [emoji23]
Oby wam się szybko udało przeprowadzić i urządzać ;)
Ja w ogóle nie kupowałam takich na okres ciąży, śpię w tych co dotychczas :p
Że słodkiego snu z koszul będziesz zadowolona :)
A wiesz , że ja myślę i to tak powaznie nad kaktusami ?:D bo kwiatki mi się podobają, ale ja o podlaniu przypomnę sobie raz na miesiąc :-D wszystkie mi uschną :-D
Dziękuje :-*

U nas dzisiaj od rana okropne deszczysko. Dobrze że jeszcze się mieszczę w moją kurtkę bo inaczej byłoby słabo z wyjściami.
Będzie dzisiaj leniwy śpiący dzień chyba przez to że tak ciemno i deszczowo.

U nas tak jakiś duszno na dworze, ale zachmurzone wszystko i chyba będzie dziś przyjemnie.

Ja nie wiem co się stało dziewczyny, ale dopiero o 11 się obudziłam i to jeszcze domofon, bo kurier przyniósł to cudo [emoji7][emoji7]

IMG_1307.JPG

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    700,2 KB · Wyświetleń: 291
Ja już nie wiem co o o tej wadze z usg myśleć mój gin w 30 tyg i 3 dn.jak mała ważyła 1860g powiedział że duża a tu 1480 mała???raczej w takim razie w normie :).Co lekarz to inaczej, ale jak córka ważyła w 32 tyg 3300g to na fundusz słowa nie powiedzieli ze wielka brak słów.

Moim zdaniem jest okej, zresztą każde usg pokaże inaczej i taka prawda.. ja już się uspokoiłam, bo właśnie moja rzekomo na NFZ u lekarza Bartkowiaka w Lubaniu miała 1,7 kg 30 maja, tydzień pozniej byłam na tym SOR tu w szpitalu w Zgorzelcu i mała miała 1,5 kg, ale zaznaczył, że to jest waga +\- 250 g i to może się wahać. A teraz 11 czerwca czyli prawie tydzień po wizycie tam byłam w Bolesławcu u tego Bartkowiaka, ale w jego prywatnym gabinecie i na lepszym sprzęcie i ważyła prawie 1,8 kg i tez się przestraszyłam, ale on mnie zaraz uspokoił i mówi, że to tylko sprzęt i że to możliwe, dlatego za 2 tyg zaprasza mnie znowu tam i fajnie, bo znowu zapłacimy (to mniej fajne hah), ale w cenie wizyty zwolnienie do pracy, usg na lepszym o wiele sprzęcie, sprawdzi czy mała przybrała i znowu może uda się jej buzie na 4D zobaczyć i wydrukować [emoji4]

U nas dzisiaj od rana okropne deszczysko. Dobrze że jeszcze się mieszczę w moją kurtkę bo inaczej byłoby słabo z wyjściami.
Będzie dzisiaj leniwy śpiący dzień chyba przez to że tak ciemno i deszczowo.
U mnie też deszczowo. Ale tak czekałam na taka pogodę ❤️ zbieralo się od 3 tygodni i kropelka nie spadła. Szkoda , że nie było mega burzy :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja w ogóle nie kupowałam takich na okres ciąży, śpię w tych co dotychczas :p
Że słodkiego snu z koszul będziesz zadowolona :)
A wiesz , że ja myślę i to tak powaznie nad kaktusami ?:D bo kwiatki mi się podobają, ale ja o podlaniu przypomnę sobie raz na miesiąc :-D wszystkie mi uschną :-D
Dziękuje :-*
Z kwiatkami masz coś jak ja u mnie nawet kaktusu nie podolaly;) ;) po prostu o nich zapominalam i się wysuszyly ;)

aj aj aj o 10:20 mam wizytę :D
mądra ja zważyłam się po śniadaniu i po piciu i moja waga pokazała +5 kg od ostatniej wizyty, odstawiłam ją 2 cm dalej i już 3,5 kg także coś mnie tu świruje ta moja waga :-D

To powodzenia i daj znać co u Was :)

Ja 2 tyg temu miałam 59 kg, a wczoraj 61 także pewnie do 64 dobije do końca ciąży [emoji4][emoji4]

witajcie mamusie :) u mnie dziś pochmurno, w nocy padał deszcz..jest trochę chłodniej jupi :D ale mi dalej jakoś duszno jest.. :( @miloscwczasachpopkultury mi ginekolog na prenatalnych też powiedział , że mały pewnie będzie ok. 3 kg ważył :) teraz w 29 tygodniu ważył 1300g :) przynajmniej lżej nam będzie przy porodzie :p :D

No dokładnie :) ja się cieszę, że moja max z wyliczeń doktora będzie miała 3 kg, bo możliwe, że nawet i 2,8 kg kruszynka wyjdzie albo w druga stronę, że jednak 3,5 bo wiaodmo, że to tylko sprzęt usg

reklama
Do góry