Ja już nie wiem co o o tej wadze z usg myśleć mój gin w 30 tyg i 3 dn.jak mała ważyła 1860g powiedział że duża a tu 1480 mała???raczej w takim razie w normie .Co lekarz to inaczej, ale jak córka ważyła w 32 tyg 3300g to na fundusz słowa nie powiedzieli ze wielka brak słów.Moim zdaniem prawidłowa waga
reklama
karkula309
Fanka BB :)
No i dobrze że cię pilnuje z tego co pamiętam mamy obie miękkie szyjki więc mi lekarze też mówią o oszczędzaniu i też mało robię już nie długo i nasze maluchy będą bezpieczne [emoji8]Kiedys napewno [emoji23][emoji23] mi teraz maz nawet na spacer nie pozwala isc.. albo gdzies daleko chodzic.. bo widzi ze mnie pozniej brzuch boli..
Fajnie jest mieć malucha tydzień większego. Ja bym też chciała [emoji16]Ale super wieści! :* to tak jak mój maluch, też z ostatnich pomiarów o tydzień większy będziemy mieć dużych synków ale w sumie mnie to nie dziwi, mamy często podobne podejścia do różnych tematów, rodzimy w tym samym szpitalu, to i dzieci będziemy mieć podobnej wielkości hehe
Ale przyznam wam że trochę zwątpiłam w wiarygodność tego badania na swoim przykładzie i tutaj dziewczyn co dziś pisały .. mój byl na badaniu kurde tydzień większy , a za równy tydzień był już tydzień mniejszy także gdzie sens i logika [emoji57][emoji57][emoji57]
No trzeba się cieszyć z tego że ciąża bez komplikacji. Ale jak to mówią każdy ma problemy na swoją skalę.. jeśli nic ci nie dolega to czym innym masz się przejmować jak nie zgagaChyba nie doceniam tego, ze nic mi nie dolega... moja zgaga przy Twoich problemach to pikus
Ee nie , nie taka małaLadne zdjęcie [emoji173]️
Dobrze, ze wszystko w porządku. Mi dziś powiedzieli, ze dzidzia jest mniejsza niż inne w tym tygodniu, jestem w 30 i mała ma 1473g, czy rzeczywiście taka mała? Nie wydaje mi się
Mój w 30+5 dni miał wagę 1490gr i lekarz mówił że w normie. Miał tam taki wykres i wychodziło coś na 25-30 centylu
Nie za wiele ci pomogę bo nie wiemZaczęłam pakować torbę do szpitala i napotkałam kilka problemów niedoświadczonej matki pomożecie?
1. Do jednej torby się nie zmieściłam, więc wymyśliłam, że wezmę dwie. I jedna mniejsza będzie taka typowo na poród a druga z resztą rzeczy. I teraz pytanie co zabiera się typowo na poród? Koszulę, szlafrok, klapki, pomadkę, wodę, coś na przegryzkę, mały ręcznik, ciuchy dla męża. Czy tam na sam poród też te podpaski wielkie lub pampersy dla małego?
2. Co zabierają na przebrani wasi partnerzy? Mówię o tych szpitalach gdzie trzeba mieć swój strój. Dresy, tshirt i tenisówki będą ok?
3. Najgłupsze pytanie ever wyparzanie smoczków itp to oznacza, że trzeba je gotować kilka minut w garnku z wodą? i te części od laktatora te takie gumowe też mam tam wrzucić? Mam wrażenie jakby one miały się stopić we wrzątku [emoji23]
Wiem że z torbą to dobry pomysł i analizuje czy też tak nie zrobić tylko tez nie znam odpowiedzi na to pytanie
Co do stroju ja biorę mojemu tylko klapki resztę jakoś ogarniemy , no i może coś to przegryzienia jakbym rodziła dużo godzin
Ja właśnie wczoraj wyparzalam wszystko i nawet gumowe rzeczy wrzucałam do wrzątku i gotowałam , nic się nie stało. [emoji14]
Może to jest błąd pomiaruNie, 4,8 miałam w szpitalu wtedy na SORze, w jeszcze poprzedni czwartek. Dziś 4,2 u innego lekarza i na dokładniejszym sprzęcie
Ja leżałam w szpitalu i tam w dwóch gabinetach mierzyli szyjkę.
W jednym miała 2.9cm , w drugim 3.4cm a u mojego gina 3.9cm także błędy pomiarowe są straszne duże. I za każdym pobytem w szpitalu te same wyniki [emoji14] A nawet choćby się skracała teraz to już z górki ma prawo się skracać byle nie szybko
U nas wczoraj były burze ale dzisiaj niby też idą. Mnie to cieszy bo jest gorąco i zaduch.. chociaż wczoraj nie za wiele to dało ciągle było 30 stopni.U nas dzisiaj od rana okropne deszczysko. Dobrze że jeszcze się mieszczę w moją kurtkę bo inaczej byłoby słabo z wyjściami.
Będzie dzisiaj leniwy śpiący dzień chyba przez to że tak ciemno i deszczowo.
U mnie waga to samo gdzie bym jej nie postawiła to inna waga teraz mam 1 miejsce ważę się przed śniadaniem na gatkach i mniej więcej pokazuje to samo byleby stała w 1 miejscuaj aj aj o 10:20 mam wizytę
mądra ja zważyłam się po śniadaniu i po piciu i moja waga pokazała +5 kg od ostatniej wizyty, odstawiłam ją 2 cm dalej i już 3,5 kg także coś mnie tu świruje ta moja waga
madziula92
witajcie mamusie u mnie dziś pochmurno, w nocy padał deszcz..jest trochę chłodniej jupi ale mi dalej jakoś duszno jest.. @miloscwczasachpopkultury mi ginekolog na prenatalnych też powiedział , że mały pewnie będzie ok. 3 kg ważył teraz w 29 tygodniu ważył 1300g przynajmniej lżej nam będzie przy porodzie
Vanulia, z tą wagą jeśli nawet wychodzi 1300 to jest spoko waga. Do to spokojnie podwoi wagę więc będzie ponad 2,5kg może 3kg. Moja koleżanka urodziła 3ke dzieci w terminie z waga 2400-2600 dzieci zdrowe, po 3dniach wychodzili do domu po porodzie. Nie każda kobieta rodzi dzieci 4kg.
Szyjka rzeczywiście się skróciła ale w szpitalu się tobą zajmą zmierzą jeszcze raz szyjkę, małą i będzie ok zobaczysz. Najważniejsze nie denerwować się. Jak będzie trzeba wytrzymasz jeszcze te kilka tygodni nawet w szpitalu trudno. Wszystkiego dobrego życzę dla ciebie i maleństwa. Daj znać jak będziesz coś wiedziała
Szyjka rzeczywiście się skróciła ale w szpitalu się tobą zajmą zmierzą jeszcze raz szyjkę, małą i będzie ok zobaczysz. Najważniejsze nie denerwować się. Jak będzie trzeba wytrzymasz jeszcze te kilka tygodni nawet w szpitalu trudno. Wszystkiego dobrego życzę dla ciebie i maleństwa. Daj znać jak będziesz coś wiedziała
Biedroneczka10
No to oby tak było ale właśnie przy córce mówili że będzie taka mała bo w 32 TC miała 1500 a urodziła się ponad 3,5 kg. Teraz Młody w 30 TC 1499 aż ciekawa jestem jaki duży się urodzi.Vanulia, z tą wagą jeśli nawet wychodzi 1300 to jest spoko waga. Do to spokojnie podwoi wagę więc będzie ponad 2,5kg może 3kg. Moja koleżanka urodziła 3ke dzieci w terminie z waga 2400-2600 dzieci zdrowe, po 3dniach wychodzili do domu po porodzie. Nie każda kobieta rodzi dzieci 4kg.
Anulaa88
Powiedzenia[emoji16] i daj znać, jak będziesz po[emoji16]aj aj aj o 10:20 mam wizytę
mądra ja zważyłam się po śniadaniu i po piciu i moja waga pokazała +5 kg od ostatniej wizyty, odstawiłam ją 2 cm dalej i już 3,5 kg także coś mnie tu świruje ta moja waga
Magne b6Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
reklama
Maljan
Ja nie mówię, że nie wierzę lekarzom. Bo wierzę też tym moim. Ja mówię, że nie wierzę w przewidywania, bo dzieciaczki rosną jak chcą [emoji14] podejrzewam, że pewnie w jednym tygodniu mniej, w jednym więcejJa mojemu lekarzowi wierze, teraz miał lepszy sprzęt tam u siebie prywatnie i sam mówił, że taki „stuningowany” hah także tak mam nadzieje, że będzie miała około te 3 kg na końcu [emoji56]
Sprawdzimy po porodach czy przewidywania się sprawdziły