reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już nie wiem co o o tej wadze z usg myśleć mój gin w 30 tyg i 3 dn.jak mała ważyła 1860g powiedział że duża a tu 1480 mała???raczej w takim razie w normie :).Co lekarz to inaczej, ale jak córka ważyła w 32 tyg 3300g to na fundusz słowa nie powiedzieli ze wielka brak słów.
W 32tc 3300g to wielka dziewczynka :o

reklama
U nas dzisiaj od rana okropne deszczysko. Dobrze że jeszcze się mieszczę w moją kurtkę bo inaczej byłoby słabo z wyjściami.
Będzie dzisiaj leniwy śpiący dzień chyba przez to że tak ciemno i deszczowo.
U mnie też pada ale tak równo i spokojnie. Rano dwa razy zagrzmiało. Ale sucho było okropnie,wszędzie kurz i duchota straszna. Trochę się pogoda uspokoiła bo przecież w takich tropikach to ja ledwo po dziecko do przedszkola mogłam dojść.

Dziewczyny jaki magnez bierzecie?
Ja biorę SLOWMAG sam magnez bez witaminy B6 ostatnio 2 tabl dziennie. Ja biorę codziennie Femibion Natal 2 plus i tam już witaminy są w odpowiednich dawkach to nie chciałam się przesuplementować.

Czytam cały poranek o wadze dzieci, waszych obawach, że mogą być za duże/małe, to powiem tak. Dzieci faktycznie rosną jak chcą. Kuba nie pamiętam ile ważył, po prostu USG było nie dla mnie tylko dla lekarza. Za to z Jasiem mam akurat opis USG z 30t4d wg OM, wg USG był to 32t2d. Jasio ważył wtedy 2038g z marginesem +/- 298g. W opisie mam napisane, że płód jest duży, w ogóle lekarz mi całą ciążę powtarzał, że urodzę duże dziecko. A synek co? Wypiął się na prognozy USG i wróżby pana doktora, postanowił nie być gigantem i ważył, po urodzeniu, 3550g

No i dobrze że cię pilnuje :) z tego co pamiętam mamy obie miękkie szyjki więc mi lekarze też mówią o oszczędzaniu i też mało robię :) już nie długo i nasze maluchy będą bezpieczne [emoji8]Fajnie jest mieć malucha tydzień większego. Ja bym też chciała [emoji16]
Ale przyznam wam że trochę zwątpiłam w wiarygodność tego badania na swoim przykładzie i tutaj dziewczyn co dziś pisały .. mój byl na badaniu kurde tydzień większy , a za równy tydzień był już tydzień mniejszy :D także gdzie sens i logika [emoji57][emoji57][emoji57]
No trzeba się cieszyć z tego że ciąża bez komplikacji. Ale jak to mówią każdy ma problemy na swoją skalę.. jeśli nic ci nie dolega to czym innym masz się przejmować jak nie zgaga :D Ee nie , nie taka mała :)
Mój w 30+5 dni miał wagę 1490gr i lekarz mówił że w normie. Miał tam taki wykres i wychodziło coś na 25-30 centylu Nie za wiele ci pomogę bo nie wiem :D
Wiem że z torbą to dobry pomysł i analizuje czy też tak nie zrobić tylko tez nie znam odpowiedzi na to pytanie :D
Co do stroju ja biorę mojemu tylko klapki resztę jakoś ogarniemy , no i może coś to przegryzienia jakbym rodziła dużo godzin :(

Ja właśnie wczoraj wyparzalam wszystko i nawet gumowe rzeczy wrzucałam do wrzątku i gotowałam , nic się nie stało. [emoji14]Może to jest błąd pomiaru :)
Ja leżałam w szpitalu i tam w dwóch gabinetach mierzyli szyjkę.
W jednym miała 2.9cm , w drugim 3.4cm a u mojego gina 3.9cm także błędy pomiarowe są straszne duże. I za każdym pobytem w szpitalu te same wyniki [emoji14] A nawet choćby się skracała teraz to już z górki :) ma prawo się skracać byle nie szybko :) U nas wczoraj były burze ale dzisiaj niby też idą. Mnie to cieszy bo jest gorąco i zaduch.. chociaż wczoraj nie za wiele to dało ciągle było 30 stopni.
Maluch tydzień większy jest fajny o tyle, że jeśli tfu tfu urodziłby się wcześniej, to będzie silniejszy :) ale z drugie strony trzeba urodzić większego pączuszka :D

A jak długo to wszystko gotowałaś? Czyli normalnie wrzuciłaś te rzeczy do garnka i zagotowałaś? [emoji23]

Maluch tydzień większy jest fajny o tyle, że jeśli tfu tfu urodziłby się wcześniej, to będzie silniejszy :) ale z drugie strony trzeba urodzić większego pączuszka :D

A jak długo to wszystko gotowałaś? Czyli normalnie wrzuciłaś te rzeczy do garnka i zagotowałaś? [emoji23]
W sumie to mąż tam operował ale z tego co widziałam to tak z 5 min gotował :)

U nas była burza w nocy i rano ale niestety temperatura dalej wysoka. Teraz wyszło słońce i jest 25 st.
Ja strasznie kiepsko śpię w nocy budzę się 4 razy na sikanie. Dokładnie ta samą przypadłość miałam w poprzedniej ciąży. Kręgosłup też mnie boli czasem więc zamiast spać chodzę po domu.

Dzięki dziewczyny za odpowiedź w spr magnezu. Ja nie biorę ale uzupełniam braki w apteczce i chcę mieć w razie w. Niby już wszystko miałam z apteki ale domówiłam jeszcze podklady, octanisept, spray do noska, witamny dla siebie, dla dzieci, czopki, syrop na gorączkę bo się kończy, zapas kremu na rozstępy i znów 400zl.

Zajrzę później bo zamykam z młodszym do dentysty. Miłego dnia:)

reklama
Do góry