reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okej :) przepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić :D
Aha i jestem w 33 tygodniu :)

Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.

Zobacz załącznik 866345
Pytanko a dlaczego ty co 2 tyg chodzisz do gina???

reklama
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okej :) przepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić :D
Aha i jestem w 33 tygodniu :)

Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.

Zobacz załącznik 866345

Słodziak:)
Najważniejsze ze wszystko dobrze :)

Najwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku :)
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebuje :p ale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic ;)
Ja dziś zakupiłam klapki pod prysznic skarpety na porodowKE w razie "W" heh nożyczki dla maleństwa bo zapomniałam i zostało mi tylko sól fizjologiczna i coś do noska dla małej no i spakować torby bo jakoś się zebrać nie mogę;)wypralam wczoraj torby i dziś weny nie miałam ;)

Zapraszam do nas do przychodni - Lipa Piotrowska :) nie dosc, ze obsluga mila to do lekarza zapisuje sie na ten sam dzien i nigdy nie czekalam w kolejce. Nowe osiedle wiec malo ludzi zapisanych :) slyszalam, ze pani pediatra tex jest super. z tego co pamietam to mieszkasz gdzies w okolicach kamienskiego?
Na Kamieńskiego, zgadza się :)

Może rzeczywiście ta kamerka nie jest aż tak konieczna, bo przecież i tak nie będę patrzeć cały czas w monitorek hehe, a jak już będę poza pokojem to pewnie będę chciała coś zrobic, a jak będę chciała popatrzec na mała to mogę już w jej pokoju nad jej łóżeczkiem ;)
Zawsze możesz mieć dziecko obok siebie w bujaczku-leżaczku, aczkolwiek ja go używałam sporo później, jak Jasio sobie ciamkał chrupki kukurydziane, żeby nie usmarował pościeli w wyrku :)

Najlepsze jest z dzisiejszego dnia to że olsnilo mnie ze mi się 1.07 prawo jazdy kończy i ku.....muszę 320 zł za wyrobienie nowego dać masakra jakaś kiedyś lekarz 50 zł a teraz od 2014 wg ustawy 200 zł :szok: chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta

Ojj... w sensie buźki nie widziałaś? Nam dopiero dziś pierwszy raz pokazała ;)
Teoche Ci zazdroszczę, bo raczej będziesz szybciej swoją mala tulić ❤️ Ale tez nie na reguły ;)

Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza ❤️ cudowna pamiatka ❤️ od tamtej pory jest schowana w lozysko i nie da rady jej zobaczyć. Heh :p
FB_IMG_15250702621069989.jpg
Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną :) ja się nie nastawiam ale czuję , że urodzę między 36-9 tygodniem. Jakieś takie mam przeczucie. Ale jak będzie, nikt nie wie :) a ty na kiedy masz termin ?:)

Załączniki

• FB_IMG_15250702621069989.jpg
    FB_IMG_15250702621069989.jpg
    54,5 KB · Wyświetleń: 113
reklama
A No racja słyszałam o tym, ze można przez aplikacje w telefonie, ale do tego są potrzebne dwa telefony. A jak ja będę przez dzien sama z mała, to to by się nie sprawidziło, ale w Waszym przypadku jak najbardziej :)
Ja jakos boje się (to moje pierwsze dziecko), ze czegoś nie zauważę, moja czujność nie będzie tak wyczulona. Nie chciałabym sobie później pluc twarz, ze mogłam coś zrobic, a nie zrobiłam. Ale to już indywidualna sprawa każdego :)
Jak znajdziesz jakiś interesujący model monitora, to daj znać :)
My jeszcze będziemy się zastanawiać

Do góry