Pytanko a dlaczego ty co 2 tyg chodzisz do gina???Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okejprzepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić
Aha i jestem w 33 tygodniu
Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.
Zobacz załącznik 866345
reklama
E
Ewka34
Gość
Dwa tyg temu w srode miala 1800 bylam w 31 tygHaha wiem
Moja ważyła tyle co napisałam w 32. Teraz mi idzie 34, w czwartek wizyta ale pewnie nie zrobi USG , tylko sprawdzi czy szyjka się znowu skróciła. USG dopiero w 37, czyli na sam koniec już
A kiedy byłaś ostatnio ? I ile wtedy ważyła ?![]()
Kasiula8989
Fanka BB :)
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okejprzepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić
Aha i jestem w 33 tygodniu
Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.
Zobacz załącznik 866345
Słodziak
Najważniejsze ze wszystko dobrze
E
Ewka34
Gość
J

Ja tez chodze co dwa tyg tyle ze na nfzPytanko a dlaczego ty co 2 tyg chodzisz do gina???
Ja dziś zakupiłam klapki pod prysznic skarpety na porodowKE w razie "W" heh nożyczki dla maleństwa bo zapomniałam i zostało mi tylko sól fizjologiczna i coś do noska dla małej no i spakować torby bo jakoś się zebrać nie mogęNajwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebujeale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic
![]()
Luiza.
Na Kamieńskiego, zgadza sięZapraszam do nas do przychodni - Lipa Piotrowskanie dosc, ze obsluga mila to do lekarza zapisuje sie na ten sam dzien i nigdy nie czekalam w kolejce. Nowe osiedle wiec malo ludzi zapisanych
slyszalam, ze pani pediatra tex jest super. z tego co pamietam to mieszkasz gdzies w okolicach kamienskiego?
Zawsze możesz mieć dziecko obok siebie w bujaczku-leżaczku, aczkolwiek ja go używałam sporo później, jak Jasio sobie ciamkał chrupki kukurydziane, żeby nie usmarował pościeli w wyrkuMoże rzeczywiście ta kamerka nie jest aż tak konieczna, bo przecież i tak nie będę patrzeć cały czas w monitorek hehe, a jak już będę poza pokojem to pewnie będę chciała coś zrobic, a jak będę chciała popatrzec na mała to mogę już w jej pokoju nad jej łóżeczkiem![]()
Najlepsze jest z dzisiejszego dnia to że olsnilo mnie ze mi się 1.07 prawo jazdy kończy i ku.....muszę 320 zł za wyrobienie nowego dać masakra jakaś kiedyś lekarz 50 zł a teraz od 2014 wg ustawy 200 zł
chyba normalnie .......szlak mnie trafi ale cóż zrobić muszę bo nie wyobrażam sobie życia bez auta

G
gosc12
Gość
Ojj... w sensie buźki nie widziałaś? Nam dopiero dziś pierwszy raz pokazała
Teoche Ci zazdroszczę, bo raczej będziesz szybciej swoją mala tulićAle tez nie na reguły
![]()
Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza

Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną
Załączniki
No ty masz przewlekła chorobę prawda ja też a tak w ciąży jak wszystko git to dopiero od 36 co 2 tyg są wizytyJ
Ja tez chodze co dwa tyg tyle ze na nfz![]()
reklama
Maljan
Jak znajdziesz jakiś interesujący model monitora, to daj znaćA No racja słyszałam o tym, ze można przez aplikacje w telefonie, ale do tego są potrzebne dwa telefony. A jak ja będę przez dzien sama z mała, to to by się nie sprawidziło, ale w Waszym przypadku jak najbardziej![]()
Ja jakos boje się (to moje pierwsze dziecko), ze czegoś nie zauważę, moja czujność nie będzie tak wyczulona. Nie chciałabym sobie później pluc twarz, ze mogłam coś zrobic, a nie zrobiłam. Ale to już indywidualna sprawa każdego![]()
My jeszcze będziemy się zastanawiać