reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Najwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku :)
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebuje :p ale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic ;)

Tez mam 3 koszule od nich. Wzięłam dwie w rozm.M i jedna S
I ta mniejsza jest mała na ciążę , obcisła jest. Ale po porodzie jak brzuch zejdzie to będzie w sam raz :) ale ze szlafroka jestem bardzo nie zadowolona. Miałam odesłać ale już mi się bawić z tym nie chciało..
To będziemy remontować razem :D my też będziemy w końcu się meblować, dekorować, kupować poerdolki typu garczki, obrusy, kwiatki na okna i cała reszte. Też doczekać się nie mogę ❤️ tylko ciekawe kiedy nam się uda, czy przed porodem czy zaczniemy dopiero po. Ciekawe kiedy mała zechce wyjsc :) chcielibyśmy skończyć i wyprowadzić się do połowu lub końca sierpnia. W zależności jak długo K będzie mógł być przy nas.

Widziałam na polowkowym i mamy wyraźne zdjęcie. Trochę wygląda jak mała małpka, ale moja i dla mnie najpiękniejsza ❤️ cudowna pamiatka ❤️ od tamtej pory jest schowana w lozysko i nie da rady jej zobaczyć. Heh :p
Zobacz załącznik 866362
Pewnie , że nie ma reguły. 37tydzien kończę 7lipca. Więc oficjalnie ciąża donoszona i mogę rodzić. Ale termin i 40tydzien wypada 28lipca. Przenoszę tydzień i już któraś z Was będzie tulić przede mną :) ja się nie nastawiam ale czuję , że urodzę między 36-9 tygodniem. Jakieś takie mam przeczucie. Ale jak będzie, nikt nie wie :) a ty na kiedy masz termin ?:)
Ja mam 40 tydz na 28 lipiec.. :/

Ja dziś zakupiłam klapki pod prysznic skarpety na porodowKE w razie "W" heh nożyczki dla maleństwa bo zapomniałam i zostało mi tylko sól fizjologiczna i coś do noska dla małej no i spakować torby bo jakoś się zebrać nie mogę;)wypralam wczoraj torby i dziś weny nie miałam ;)
A mi dzisiaj przyszła przedostatnia paczka ze smyka, z prześcieradełkami, pojemnikiem na smoczek, szczoteczką gumową do dziąsełek, klinem, śliniaczkami i ślicznym rożkiem [emoji7]
Jeszcze czekam na jedną przesyłkę czyli wanienkę.
I mam wszystko oprócz pampersów :D

Ja dziś zakupiłam klapki pod prysznic skarpety na porodowKE w razie "W" heh nożyczki dla maleństwa bo zapomniałam i zostało mi tylko sól fizjologiczna i coś do noska dla małej no i spakować torby bo jakoś się zebrać nie mogę;)wypralam wczoraj torby i dziś weny nie miałam ;)

A ja nie mam nic do noska :o a co się używa ? I konieczne to jest ?
I skarpety wzięłaś takie typowe zimowe ciepłe ? Bo ja w lato po domu muszę mieć skarpety nawet bo tak mi nogi marzną a przy porodzie podobno tym bardziej kobiety potrzebują. Tylko czy nie głupio będzie w takich pampuchach ?:D

reklama
A mi dzisiaj przyszła przedostatnia paczka ze smyka, z prześcieradełkami, pojemnikiem na smoczek, szczoteczką gumową do dziąsełek, klinem, śliniaczkami i ślicznym rożkiem [emoji7]
Jeszcze czekam na jedną przesyłkę czyli wanienkę.
I mam wszystko oprócz pampersów :D
Ja kupilam teraz w biedrze dady ale 2 ,poza tym mama i brat kupuja mi pieluchy i powiedzialam ze ogolnie dady ale chce wyprobowac z rossmana te fun&fit 2 i eco pieluchy bambusowe jednorazowe i mi kupia :p

Do góry