reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Śliczna ❤️ ważne , że wszystko dobrze. Byle by ta wagę skontrolować :)
To moja w 22 tygodniu 2.200 czyli całe 500g więcej od twojej heh. Będzie mi ciężej urodzić ale też i bezpieczniej gdyby się urodziła wcześniej. Twoja malutka bo ty dużo wzrostu nie masz, wiec nie masz się czym martwić ;-*
A tak to chodzisz ciągle na fundusz ? Nie myślałaś żeby chodzić prywatnie ?
W 33 tyg chyba ;)

reklama
No to podobna sytuacja wagowa jak u nas.. inny lekarz robił badanie i wygląda jakby mały przez tydzień nic nie urósł :/
Leży główka w dół ?
Dobrze że wszystko jest ok :)

Ja też tak miałam. U prywatnego prowadzącego tyle samo ważyła co 3tygodnie później w szpitalu na gorszym sprzęcie. Przeraziłam się ale jak poszłam na kolejną wizytę i mała ładnie przybrała to odetchnęłam z ulgą. I lekarz tez mi wytłumaczyl , że to waga plus minus.
A mój poprzedni lekarz nie wiedział też nigdy dokładnie ile córka waży tylko mówil "między 600 a 800".. ten obecny bada dokładnie i mam w karcie wpisane : 1184 :)

Nie dziwię się ❤️ sama bym swoją już chciała tulić ❤️ ale już tyle wyczekalysmy to ten miesiąc / dwa damy radę :)
Ja będę miała USG dopiero w 37 tygodniu to już mi będzie wszystko jedno czy się pokaze czy nie , bo chwila moment i zobaczę ja na żywo :p nie widziałam od 20 tygodnia mojej małej, szkoda :(
Ojj... w sensie buźki nie widziałaś? Nam dopiero dziś pierwszy raz pokazała ;)
Teoche Ci zazdroszczę, bo raczej będziesz szybciej swoją mala tulić ❤️ Ale tez nie na reguły ;)

Tzn , nie zebym sie czepiala ;) :D
Ciekawe ile moja bedzie miec w piatek :)
Haha wiem :D
Moja ważyła tyle co napisałam w 32. Teraz mi idzie 34, w czwartek wizyta ale pewnie nie zrobi USG , tylko sprawdzi czy szyjka się znowu skróciła. USG dopiero w 37, czyli na sam koniec już :(
A kiedy byłaś ostatnio ? I ile wtedy ważyła ?:)

reklama
Szłam z myślą , że tracę wzrok, że mam jaskrę i czeka mnie CC a później leczenie po porodzie. Ale wszystko poszło dobrze. Trochę chciałam rodzić przez cięcie , nie będę ukrywać :p ale SN też dam radę. Tłumacze sobie, że tyle kobiet rodzi to i ja dam radę :)

Ja na szczęście wyprawkę w 90% mam za sobą. Ale martwię się o te reszte rzeczy. Bo zamówię dopiero 5lipca i boje się czy zdążę :/ nie mam termometru , laktatora, podkladu i prześcieradelek do wózka, klinu, daszka do wozka, pościeli do wózka, przybornika do łóżeczka i będę chciała zamówić jeszcze jedną pościel do łóżeczka z obu stron pikowana bialo-szara bo wydaje mi się , że ta w jednorożce jest za ciepła na lato do tego z jednej strony jest Minky .. więc jeszcze czeka mnie pranie nowej pościeli i ułożenie jej w łóżeczku przed terminem :)
Żyje nadzieja , że 5 lipca zamówię, 9 przyjdą zamówione rzeczy. I będę już w 38 tygodniu po 7 lipca więc będę mogła już rodzić. Nie chciałabym wcześniej :p
Najwazniejsze, ze z Twoim wzrokiem wszystko w porządku :)
Ja jeszcze mnostwo rzeczy potrzebuje :p ale Przynajmiej zamowilam dziś te koszule z tej strony słodki sen, mam nadzieje ze z rozmiarem trafie, bo wzięłam aż 3 i szlafrok, a dostanę je dopiero jak rodzice przyjadą, ewentualnie jeśli szybciej pojedziemy do taty. Ale to w przypadku gdy jednak musiał nam dokupić te farby do malowania pokoju, ale myśle ze bez tego się nie obejdzie, a nie możemy czekac do połowy lipca żeby zacząć tam coś robic ;)

Do góry