reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja zamawialam z allegro lozeczko ola. Tez ma szuflade i posiada funkcję tapczanika. Troche tanszy. Jedyne co mi nie pasuje to dykta, która miala byc nad szuflada jest za mala i nie da sie założyć. Poza tym wszystko ok :)
Też je będę zamawiac:) chciałam szare łóżeczko, nie pasuje mi tylko,że szare jest z białą szuflada...Ale z czasem sobie może przemienie;)

reklama
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okej :) przepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić :D
Aha i jestem w 33 tygodniu :)

Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.
Mój Bartek mówi, że cała ja.

IMG_1528733734.199994.jpg

Załączniki

• IMG_1528733734.199994.jpg
    IMG_1528733734.199994.jpg
    489,4 KB · Wyświetleń: 513
Ostatnia edycja:
Hej kobietki. My już po wizycie 3 prenatalne. Mała ma wymiary prawidłowe tzn wazy 1,7 kg co mnie zdziwiło, bo 2 tyg temu miała taka sama wagę, ale to na wizycie na NFZ na innym sprzęcie, mniej dokładnym, który pokazuje wagę +\- 250 g także myśle, ze nie ma się czym martwić i lekarz tez tak mówi. Wystawił mi elektronicznie zwolnienie do 25 czerwca i wtedy mam przyjść znowu do niego tu prywatnie żeby sprawdzić wagę małej i się upewnić, ze wszystko jest okej :) przepływy tętnic mam idealne, serducho małej dobrze bije, główka, brzuszek i kość udowa wszystko w normie. Lekarz powiedział, ze jak tak dalej będzie przybierała, to przy porodzie będzie miała jakoś 3 kg także jestem szczęśliwa, bo to łatwiej niż 3,5 kg urodzić :D

Mała jest blisko główka łożyska i tylko jedno zdjęcie udało się zrobić, ale i tak jestem zakochana po uszy.

Zobacz załącznik 866345
No to podobna sytuacja wagowa jak u nas.. inny lekarz robił badanie i wygląda jakby mały przez tydzień nic nie urósł :/
Leży główka w dół ?
Dobrze że wszystko jest ok :)

Mieszkając w domu niania się na pewno przyda :) jak my będziemy jeździć do rodziciów jednych i drugich, którzy mieszkają w domach, i mały np uśnie w domu, a my będziemy na dworze, to wtedy będziemy używać niani jako aplikacji na telefonach. Bo to będzie sporadycznie :)

Co do monitora rozumiem to tłumaczenie z dmuchaniem na zimne, bo sama się nad tym zastanawiałam i nadal gdzieś tam mam w głowie ze znakiem zapytania :)
A No racja słyszałam o tym, ze można przez aplikacje w telefonie, ale do tego są potrzebne dwa telefony. A jak ja będę przez dzien sama z mała, to to by się nie sprawidziło, ale w Waszym przypadku jak najbardziej :)
Ja jakos boje się (to moje pierwsze dziecko), ze czegoś nie zauważę, moja czujność nie będzie tak wyczulona. Nie chciałabym sobie później pluc twarz, ze mogłam coś zrobic, a nie zrobiłam. Ale to już indywidualna sprawa każdego :)

Ja widziałam jak dziewczyny korzystały z niani z kamerką, ale to były specyficzne dzieci, bo miały tracheostomię i ich mamy, nawet idąc do toalety, miały podgląd na dzieci, bo one nie płakały głośno, nie krzyczały, po prostu nie miały jak. A tak ogólnie, to myślę, że to kwestia upodobania i zasobności portfela. Sama niania, że tylko podsłuch jest, to przydatna sprawa, jeśli faktycznie będziesz na tyle daleko, że dziecka możesz zwyczajnie nie usłyszeć :)
Może rzeczywiście ta kamerka nie jest aż tak konieczna, bo przecież i tak nie będę patrzeć cały czas w monitorek hehe, a jak już będę poza pokojem to pewnie będę chciała coś zrobic, a jak będę chciała popatrzec na mała to mogę już w jej pokoju nad jej łóżeczkiem ;)

A No racja słyszałam o tym, ze można przez aplikacje w telefonie, ale do tego są potrzebne dwa telefony. A jak ja będę przez dzien sama z mała, to to by się nie sprawidziło, ale w Waszym przypadku jak najbardziej :)
Ja jakos boje się (to moje pierwsze dziecko), ze czegoś nie zauważę, moja czujność nie będzie tak wyczulona. Nie chciałabym sobie później pluc twarz, ze mogłam coś zrobic, a nie zrobiłam. Ale to już indywidualna sprawa każdego :)
Kochana,kazda bedzie wyczulona ;) niewazne czy to pierwsze ,czy szoste dziecko ;)

reklama
Aha i jestem w 33 tygodniu :)

Zobacz załącznik 866345

Śliczna ❤️ ważne , że wszystko dobrze. Byle by ta wagę skontrolować :)
To moja w 32 tygodniu 2.200 czyli całe 500g więcej od twojej heh. Będzie mi ciężej urodzić ale też i bezpieczniej gdyby się urodziła wcześniej. Twoja malutka bo ty dużo wzrostu nie masz, wiec nie masz się czym martwić ;-*
A tak to chodzisz ciągle na fundusz ? Nie myślałaś żeby chodzić prywatnie ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry