reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Czyli jeść wszystko ale zaczynać pomału po kolei. Sprawdzać czy coś jej nie szkodzi tak ? I pieczone , słodkie itp tez można tak normalnie ? Zamówię pizze to ja zjem ?
Nie. jeść wszystko :) dopiero jak zobaczysz że po zjedzeniu czegoś coś się dzieje to wtedy odstawiać to i sprawdzać czy jest poprawa :) pieczone, słodkie, smażone :)

reklama
Ja mam takie coś, może podobnego. Wieczorami jakby mały tak napierał na szyjkę, jakbym właśnie w pochwie coś czuła. Ale nie umiem tego dokładnie opisać.

No właśnie. Jak nie kłucie, to skurcz , a teraz nie przerwany ból kłujący. Dziwne uczucie. Nie przyjemne.. mam nadzieję , że to mała a nie szyjka :huh: w dodatku brzuch tam nisko też mnie kłuje, lekkie skurcze mam. Może dlatego , że jeszcze dzisiaj nie wzięłam luteiny ani magnezu :huh:

Znalazlam coś takiego co by mnie interesowało z kamerka za 200€ dosyc sporo, bez kamerki jakies 150 z firmy angelcare, nie wiem czy jakies inne tez maja takie 2w1. I czy ta kamerka jest u mnie konieczna. Niania się przyda, bo jak będę na innym pietrze lub na dworze to mogę nie usłyszeć, a tak będzie wszystko pod kontrola. Moja siostra urodziła się po terminie i generalnie nie miała żadnych problemow, a jednak taka sytuacja się pojawiła :( Wole jednak dmuchać na zimne.
Mieszkając w domu niania się na pewno przyda :) jak my będziemy jeździć do rodziciów jednych i drugich, którzy mieszkają w domach, i mały np uśnie w domu, a my będziemy na dworze, to wtedy będziemy używać niani jako aplikacji na telefonach. Bo to będzie sporadycznie :)

Co do monitora rozumiem to tłumaczenie z dmuchaniem na zimne, bo sama się nad tym zastanawiałam i nadal gdzieś tam mam w głowie ze znakiem zapytania :)

Już bym ja chciała tutaj ❤️
Jeszcze ostatnio pisałam, ze nie chce buźki pokazać a tu dziś taka niespodzianka na nieplanowanym usg :) [emoji7]
Moi rodzice dziś stwierdzili, ze będzie podobna do męża strony, ale Przynajmiej dziewczynka tak jak chciałam :D

Nie dziwię się ❤️ sama bym swoją już chciała tulić ❤️ ale już tyle wyczekalysmy to ten miesiąc / dwa damy radę :)
Ja będę miała USG dopiero w 37 tygodniu to już mi będzie wszystko jedno czy się pokaze czy nie , bo chwila moment i zobaczę ja na żywo :p nie widziałam od 20 tygodnia mojej małej, szkoda :(

Nie wiem czy temat był już poruszany czy tez nie, ale czy macie w planach zakup takiego urządzenia, które monitoruje oddech dziecka? Moja mama cały czas mi o tym mówi, ze muszę to mieć, bo z moja siostra miala taki przypadek, ze dostała bezdechu. Na szczęście mama wtedy nie spała i szybko zareagowała. Ale to podobno ma zapobiec takiej śmierci łóżeczkowej. Bo jeśli dziecko nie oddycha przez jakiś czas chyba 15 czy 20s to urządzenie daje sygnał dźwiękowy. Ciekawa jestem czy nie ma takich urządzeń 2w1 z niania elektroniczna. Jeśli nie to jak nianie macie lub planujecie kupić? :)
Poczytaj sobie o negatywach takiego monitora. Podobno zdarza sie, ze wlacza sie alarm bez powodu i rodzice przestają w koncu reagowac. Jak dla mnie zbedny gadzet :)

Albo mój stan poirytowania przekroczył jakieś maximum, albo mam pecha. Gdzie bym nie zadzwoniła do przychodni, u mnie w okolicy, bo muszę w końcu gdzieś chodzić z dzieciami, to trafiam na same niemiluchy, które odpowiadają jak by pracowały za karę, albo pani rejestratorka pyta się dlaczego, wg. mnie z plamami na skórze dziecka chcę iść do pediatry... no niby do kogo mam iść? Kardiologa? Do dermatologa przecież teraz potrzebne jest skierowanie.
Bo jak się wkur...zdenerwuję się, to będę jeździć do starej przychodni, na drugi koniec miasta i tam mnie nikt nie zleje, znają mnie tam od dziecka psia mać i ja znam tych ludzi tak samo...Ciężko się czasem przeprowadzać choćby na drugi koniec miasta, podziwiam tych, którzy decydują się na przeprowadzkę do innej miejscowości, serio.
Zapraszam do nas do przychodni - Lipa Piotrowska :) nie dosc, ze obsluga mila to do lekarza zapisuje sie na ten sam dzien i nigdy nie czekalam w kolejce. Nowe osiedle wiec malo ludzi zapisanych :) slyszalam, ze pani pediatra tex jest super. z tego co pamietam to mieszkasz gdzies w okolicach kamienskiego?

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała może to łóżeczko?

Klupś Łóżeczko Tapczanik Bartek II Z Szufladą Biały 140X70 Cm.
Link do: Klupś Łóżeczko Tapczanik Bartek II Z Szufladą Biały 140X70 Cm - Ceny i opinie - Ceneo.pl

Wydaje się być fajny bo raz, że z szufladą, a dwa, że z możliwością tapczanika. Zastanawiam się tylko nad wykonaniem i ewentualną trwałością?
Ja zamawialam z allegro lozeczko ola. Tez ma szuflade i posiada funkcję tapczanika. Troche tanszy. Jedyne co mi nie pasuje to dykta, która miala byc nad szuflada jest za mala i nie da sie założyć. Poza tym wszystko ok :)

Dziewczyny czy któraś z Was zamawiała może to łóżeczko?

Klupś Łóżeczko Tapczanik Bartek II Z Szufladą Biały 140X70 Cm.
Link do: Klupś Łóżeczko Tapczanik Bartek II Z Szufladą Biały 140X70 Cm - Ceny i opinie - Ceneo.pl

Wydaje się być fajny bo raz, że z szufladą, a dwa, że z możliwością tapczanika. Zastanawiam się tylko nad wykonaniem i ewentualną trwałością?
Ja mam łóżeczko co prawda inny model, ale z tej samej firmy klupś :) wg mnie wykonanie super :)

reklama
Ja zamawialam z allegro lozeczko ola. Tez ma szuflade i posiada funkcję tapczanika. Troche tanszy. Jedyne co mi nie pasuje to dykta, która miala byc nad szuflada jest za mala i nie da sie założyć. Poza tym wszystko ok :)
hm, tzn, że w zestawie nowego łóżeczka była niepasująca dykta do całości?
Właśnie lookam na to łożeczko Ola na allegro, też wygląda nieźle:)

Do góry