reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zamierzacie kąpać dziecko w łazience czy w pokoiku? Pytanie do dziewczyn, które mają zamiar kąpać w dziecięcej wanience, a nie w normalnym prysznicu/normalnej wannie oczywiście :D
Ja wcześniej myślałam, że w łazience, ale położna mi później powiedziała, że najlepiej mieć wszystko koło siebie. Że wyciągamy dziecko z wanienki i od razu kładziemy na ręczniczek na przewijaku i tam wszystko robimy

reklama
A ja dzisiaj wizytuję o 17. Zastanawiam się o co spytać gina. Zawsze mam mnóstwo pytań w głowie przez ten miesiąc pomiędzy wizytami a potem jak zobaczę syna na monitorze to mi z radości wszystkie pytania wylatują z głowy i wtedy najważniejszą informacją jest że z nim wszystko dobrze i to że mogłam go podejrzeć.
Chyba muszę usiąść teraz i spróbować spisać wszystko na kartce ☺

Ja nie raz zapisywałam. Zobaczyłam mała i zapominałam nawet , że mam zapisane :-D

Zamierzacie kąpać dziecko w łazience czy w pokoiku? Pytanie do dziewczyn, które mają zamiar kąpać w dziecięcej wanience, a nie w normalnym prysznicu/normalnej wannie oczywiście :D
Ja wcześniej myślałam, że w łazience, ale położna mi później powiedziała, że najlepiej mieć wszystko koło siebie. Że wyciągamy dziecko z wanienki i od razu kładziemy na ręczniczek na przewijaku i tam wszystko robimy

Ja na stojaku w wanience w pokoju. Potem przełoże na przewijak lub na łóżko. Osusze i wypielęgnuje. Jak będzie większa to może włożę wanienkę do wanny w łazience. Póki co, u mamy mam prysznic a u siebie w mieszkaniu mało trochę miejsca żeby kąpać w niej niemowlaka. :)

Ja w pokoju[emoji4] powód jest jeden... moja łazienka jest mała i stelaż z wanienką może wejdzie, jedna osoba również, ale obrócić się już wtedy na pewno nie da[emoji23][emoji23]

Ojej, od kiedy jestes w szpitalu i z jakiego powodu? :( ja teraz patrze w karte ciazy i na dwoch ostatnich wizytach mialam 140/80 i 135/75. Nie wiem czy na tyle podwyzszone ciśnienie jest normalne w ciazy ale moj gin jak zwykle nic nie mowil...
Ja ja wchodzę do gabinetu to mam zawsze wyższe bo mam stres i już mój gin się śmieje że w ośrodku jak jestem na zwykłej wizycie mam 110/60 a u niego 150/90 i czeka aż jestem po usg u niego i bada jeszcze raz i już mam wtedy 130/75 więc wpisuje to późniejsze bo wie że jestem każda wizyta strasznie zestresowana ;) więc może u Ciebie jest podobnie jak badam sobie w domu na spokojnie to mam w normie jestem niskocisnieniowcem 100/60 90/50 tylko coś mi puls fiziuje i mam 102 nie raz 103 ale rzadko zwłaszcza w upalny ciężki dzien

Powiem Wam, że ja narazie nie nie kupuje laktatora. Nastawiam się na bezproblemowe karmienie piersią. Jak coś się będzie dziać to wtedy go sobie zamówię. A tak to szkoda mi wydawać tych paru stówek na coś co może mi się w ogóle nie przydać. Zamówiłam jedynie taka butelke która sama odciaga pokarm i jest polecana prawie na każdej grupie na fejsie o karmieniu Link do: Kolektor pokarmu/ silikonowy odciągacz, BPA free
Ja też narazie nie kupuje nie miałam przy 2 pierwszych i było ok jak miałam nawał to ręcznie pani w szpitalu kazała troszeczkę ściągnąć ponaciskac pomasowac żeby za dużo mleka nie produkować i po 2 dniach było git:) nie miałam ani za mało ani za dużo pokarmu bo to ma unormowac dzidziuś anie laktator wiem że nie raz po cc są problemy z karmieniem ale ja zapewne nie będę mieć cc to narazie się wstrzymuje a kupić zawsze może mąż w razie W ;)

W pokoju kąpałam Jasia (mała łazienka), a Kubę kąpałam w łazience, bo była duża i stała w niej taka głęboka pralka, na której mogłam rozłożyć przewijak (taki miękki) i spokojnie obskoczyć małego. Teraz będę kąpać również w pokoju, bo łazienkę mamy doprawdy mikroskopijną :)

No właśnie też się obawiam że będę miała problem z pokarmem i chciałabym sobie jakoś pomóc. Dwufazowy wiem , że nakręca laktację ale jednak trzeba się nim namęczyć. A elektryczny zwykły też pomoze w pobudzeniu laktacji myślisz ? Czy on jest tylko po to jak mam za duzo mleka i muszę często odciągać , lub jak chce karmić swoim mlekiem ale z butelki ?

Czemu obawiasz się że możesz mieć problem z pokarmem? Nie nakręcaj się w tę stronę. To czy będziesz karmić z powodzeniem wg mnie zależy w dużej mierze od Twojego nastawienia i samozaparcia. Jak dopadną Cię wątpliwości i strach to już krótka droga do rezygnacji. Jak Ci na tym zależy to uwierz że dasz radę i słuchaj swojego instynktu ☺ a będzie dobrze. Nie mówię , że bez problemów bo one się pojawią od razu ale poradzisz sobie

reklama
Powiem Wam, że ja narazie nie nie kupuje laktatora. Nastawiam się na bezproblemowe karmienie piersią. Jak coś się będzie dziać to wtedy go sobie zamówię. A tak to szkoda mi wydawać tych paru stówek na coś co może mi się w ogóle nie przydać. Zamówiłam jedynie taka butelke która sama odciaga pokarm i jest polecana prawie na każdej grupie na fejsie o karmieniu Link do: Kolektor pokarmu/ silikonowy odciągacz, BPA free

Dobre masz nastawienie ☺ popieram.
Ja nie miałam od razu laktatora ale zmuszona byłam kupić bo przy nawale dziecko najadało się z jednej piersi. A z drugiej ściągałam i niestety musiałam wylewać do zlewu bo moje dziecko nie tolerowało butelki jak jej chciałam podać później mój pokarm. Taka zgaga. ☺
A jak działa ta butelka?

Do góry