miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
No niestety życie w dużych miastach jest drogie, mieszkania w centrum to kilka milionow. Ale ma też dużo plusów w zasadzie nawet bardzo dużo. Nie mamy problemów z pracą, możemy zmieniać jak nam się nie podoba to po prostu znajduje inna. Wszystko mamy na miejscu. Ja będę się wyprowadzała pod Kraków bo tam budujemy dom ale nie wyobrażam sobie mieszkania dalej niż będziemy bo jednak jestem mieszczuchem
Ale jednak dla mnie Kraków czy tam Radom to lekka przesada żeby mieszkanie tyle kosztowało. W Polsce się niektórym w tyłkach poprzewracało moim zdaniem, tym którzy sprzedają te nieruchomości.. zaniedlugo mieszkanie będzie kosztować milion, a mówimy o prorodzinnym systemie itd a tylko kłody rzucają pod nogi ludziom zwykłym.
No jasne ja np mieszkałam we Wrocławiu 12 lat i nie wyobrażam sobie mieszkać tam mając rodzine, dzieci itd. Nawet gdybyśmy mieli mieć domek jakiś tak 15 min za Wrocławiem, nie chciałabym. To jest męczarnia, nie życie jak dla mnie. Pół życia w korkach, za dużo ludzi, zbyt wygórowane ceny, tłok, masa studentów itd. Wole już jednak tu w Zgorzelcu mieszkać, kupić w spoko cenie ten dom za max 250 tys i żyć sobie tutaj spokojnie. A tez i granica blisko także jest gdzie pracować itd.