reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To miło, że zauważyłaś brak mojej osoby i aktywności hah, bo nie ukrywam, że od forum się lekko mówiąc uzależniłam i codziennie tutaj wchodzę i czytam wszystko [emoji86][emoji87]
A po porodzie jestem pewna, że tez tak szybko nie odpuszczę i będę tutaj aktywna

No dokładnie, duża pomoc, bo niby mamy małe mieszkanko, ale tak porządnie wszystko wysprzątać to z 3 h. Dla mnie to już chyba za dużo roboty :(
O, to już w ogóle masz blisko, tak jakby miesiąc [emoji56][emoji703]
My tez mamy małe mieszkanko ale sprzątanie zazwyczaj zajmuje z 2 -3h [emoji16] mi najbardziej upały dokuczają..siedzę i jestem cała mokra..kiedy te upały się skończą..czytałam na lipcowkach ze donoszona ciąża zaczyna się od 37t+1 d :) a wcześniej uznają dzieci za wcześniaki:) zjadlam loda i mały się bardzo uaktywnił [emoji16]

reklama
Dobrze, ze Przynajmiej taka pomoc jest. A rok to zawsze już coś :) Myslalam, ze tam już wg na nic nie można liczyć [emoji14]
Ja muszę się zastanowic czy chce rok czy dwa macierzyńskiego. Podobno za rok płaca 66%, a na dwa po 33% tylko, ale muszę sie dokładnie zorientować jak to jest.
W Niemczech 2 lata są macierzyńskiego ?
Ale co to 33% :(

My tez mamy małe mieszkanko ale sprzątanie zazwyczaj zajmuje z 2 -3h [emoji16] mi najbardziej upały dokuczają..siedzę i jestem cała mokra..kiedy te upały się skończą..czytałam na lipcowkach ze donoszona ciąża zaczyna się od 37t+1 d :) a wcześniej uznają dzieci za wcześniaki:) zjadlam loda i mały się bardzo uaktywnił [emoji16]
No tak[emoji4] dzieci poniżej 37tc zawsze są uznawane za wcześniaki. Donoszone 38tc. Powyżej 42tc przenoszone [emoji4]

To miło, że zauważyłaś brak mojej osoby i aktywności hah, bo nie ukrywam, że od forum się lekko mówiąc uzależniłam i codziennie tutaj wchodzę i czytam wszystko [emoji86][emoji87]
A po porodzie jestem pewna, że tez tak szybko nie odpuszczę i będę tutaj aktywna

No dokładnie, duża pomoc, bo niby mamy małe mieszkanko, ale tak porządnie wszystko wysprzątać to z 3 h. Dla mnie to już chyba za dużo roboty :(
O, to już w ogóle masz blisko, tak jakby miesiąc [emoji56][emoji703]
Ja już nie sprzątam. Robi to mój mąż.
Ale u nas 65m, dwa poziomy. Nie mam mocy :(
Jeszcze przez te skoki tętna to wogole...
Czuje się nie jak ciężarna a stara babcia.

Hej kobietki :) ale tu dziś aktywnie.
Ja wczoraj przeleżałam prawie cały dzień w łóżku, to już przeginka, ale na nic więcej nie mam siły niż wstać, umyć się, zjeść coś i tyle.. jedynie wieczorkiem pojechaliśmy na zalew dotlenić się i posiedzieć. Dziś wstaliśmy, zjedliśmy śniadanko i sprzątanie mieszkania. Ja poscieralam kurze wszędzie i będę myła podłogi, Bartek sprząta całą łazienkę, zlew i kuchenkę w kuchni i będzie odkurzał. Mega duża pomoc, bo szczerze to już nie mam siły na takie samotne sprzątanie.. po tym ścieraniu kurzy wymieklam i leżę i słabo mi było. Ale to pewnie dlatego, że córeczka coraz większa.

Ja dziś zaczęłam 32+0 czyli 33 tydzień. Pozostało 56 dni [emoji5]

Za 1,5 h jedziemy do teściów na obiadek, a później pewnie w domu odpoczynek.
No bo trzeba sobie trochę odpuścić już tego sprzątania [emoji8] trochę niech zrobi partner/mąż, a trochę trzeba olać. Ja wychodzę z założenia, że nic się nie stanie jak kilka ostatnich tygodni nie będzie idealnego błysku :) po 37tc można jeszcze posprzątać więcej jak ciąża będzie donoszona :)

reklama
Do góry