reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja tez wczoraj po sprzataniu pol dnia przelezalam. Na dzisiaj zostawilam sobie mycie podlog. My sprzatamy zazwyczaj na pol mieszkanie:) w ta pogode nie jest latwo, bo nawet jak leze to jestem cala mokra

Ja właśnie w sumie od roku ciagle to sama robiłam, nawet będąc w tej ciąży, chciałam odciążyć Go tzn skoro on ciężko pracuje i zarabia w sumie za nasza 2 + wiadomo moje 1700-1800 zł tez mam, to chciałam ogarniać obiadki, porządki, pranie, prasowanie, wychodzenie z pieskiem itd, ale jednak już muszę odpuścić i więcej z tych obowiązków on robi sam z siebie, bo się boi jak go nastraszylam, że na lipcowkach dziewczyna w 36 tyg urodziła, ja dziś zaczynam 33 to już niedaleko.

A ja właśnie chciałam pisać posta w sprawie koszuli do porodu bo też jeszcze nic nie mam :(
Znalazłam coś takiego szpitalnego ale nie wiem czy to nie jest zbyt przejrzyste :)
Zobacz załącznik 865903

A to w szpitalu do porodu nie dają koszuli? Płacimy podatki itd a oni chcą żebyśmy swoje przynosili?
Ja w tym tyg jak będę tam w Lubaniu gdzie również będę rodzic to pójdę na oddział z przyjemnością i zapytam Pani o co jeszcze potrzebne itd :)

I tak tam te 33% to więcej pewnie niż u nas te 80 % macierzyńskiego, patrząc, że w euro i patrząc, że np my na małą od momentu urodzenia co miesiąc będziemy mieć 180 euro czyli jakoś 800 zł, do jej 18 roku życia także duża pomoc
No to zależy od zarobków :) jak ktoś zarabia u nas np 1500 zł to wiadomo że 80% to malutko, ale jak ktoś zarabia np 4000 zł to już co innego :) a w Niemczech też życie jest droższe :)

No to zależy od zarobków :) jak ktoś zarabia u nas np 1500 zł to wiadomo że 80% to malutko, ale jak ktoś zarabia np 4000 zł to już co innego :) a w Niemczech też życie jest droższe :)

Rzekomo tak, chociaż nieznacznie, my mieszkamy koło granicy niemieckiej i fakt, oni przyjeżdzają robić zakupy spożywcze do Kauflandu itd, paliwo również tankują u nas, bo taniej trochę, ale tak to w miarę porównywalnie, a nawet i taniej skoro maja zarobki w euro i minimum 4 tys na polskie :)

Oliwia kiedyś pisała, że i tak koszulę podniosą Ci do góry, prawie pod szyję jak położą dziecko na brzuchu ;)

Wolałabym ściągnąć ramiączka niż mieć pod szyją całą koszulę :p
Jeszcze coś poszukam, może w pepco na coś trafię jeszcze bo stosunkowo tanie mają koszule ale nie zawsze z samej bawełny.

To miło, że zauważyłaś brak mojej osoby i aktywności hah, bo nie ukrywam, że od forum się lekko mówiąc uzależniłam i codziennie tutaj wchodzę i czytam wszystko [emoji86][emoji87]
A po porodzie jestem pewna, że tez tak szybko nie odpuszczę i będę tutaj aktywna

No dokładnie, duża pomoc, bo niby mamy małe mieszkanko, ale tak porządnie wszystko wysprzątać to z 3 h. Dla mnie to już chyba za dużo roboty :(
O, to już w ogóle masz blisko, tak jakby miesiąc [emoji56][emoji703]

Po porodzie też będę chciała zaglądać :)
Na pewno nie będziemy miały czasu siedzieć od rana do wieczora więc nie będziemy bardzo zasypane stronami do nadrobienia więc mam nadzieję , że będę na bierzaco :) będę miała bardzo dużo na głowie w lipcu i sierpniu , dziecko, mieszkanie. Ale na pewno dam radę zajrzeć, zobaczyć co u Was słychać. Trochę ponarzekać i wypytać o wiele rzeczy związanych już z dzieckiem, nie ciążą :D

reklama
Do góry