reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja tez wczoraj po sprzataniu pol dnia przelezalam. Na dzisiaj zostawilam sobie mycie podlog. My sprzatamy zazwyczaj na pol mieszkanie:) w ta pogode nie jest latwo, bo nawet jak leze to jestem cala mokra

Ja właśnie w sumie od roku ciagle to sama robiłam, nawet będąc w tej ciąży, chciałam odciążyć Go tzn skoro on ciężko pracuje i zarabia w sumie za nasza 2 + wiadomo moje 1700-1800 zł tez mam, to chciałam ogarniać obiadki, porządki, pranie, prasowanie, wychodzenie z pieskiem itd, ale jednak już muszę odpuścić i więcej z tych obowiązków on robi sam z siebie, bo się boi jak go nastraszylam, że na lipcowkach dziewczyna w 36 tyg urodziła, ja dziś zaczynam 33 to już niedaleko.

A ja właśnie chciałam pisać posta w sprawie koszuli do porodu bo też jeszcze nic nie mam :(
Znalazłam coś takiego szpitalnego ale nie wiem czy to nie jest zbyt przejrzyste :)
Zobacz załącznik 865903

A to w szpitalu do porodu nie dają koszuli? Płacimy podatki itd a oni chcą żebyśmy swoje przynosili?
Ja w tym tyg jak będę tam w Lubaniu gdzie również będę rodzic to pójdę na oddział z przyjemnością i zapytam Pani o co jeszcze potrzebne itd :)

I tak tam te 33% to więcej pewnie niż u nas te 80 % macierzyńskiego, patrząc, że w euro i patrząc, że np my na małą od momentu urodzenia co miesiąc będziemy mieć 180 euro czyli jakoś 800 zł, do jej 18 roku życia także duża pomoc
No to zależy od zarobków :) jak ktoś zarabia u nas np 1500 zł to wiadomo że 80% to malutko, ale jak ktoś zarabia np 4000 zł to już co innego :) a w Niemczech też życie jest droższe :)

No to zależy od zarobków :) jak ktoś zarabia u nas np 1500 zł to wiadomo że 80% to malutko, ale jak ktoś zarabia np 4000 zł to już co innego :) a w Niemczech też życie jest droższe :)

Rzekomo tak, chociaż nieznacznie, my mieszkamy koło granicy niemieckiej i fakt, oni przyjeżdzają robić zakupy spożywcze do Kauflandu itd, paliwo również tankują u nas, bo taniej trochę, ale tak to w miarę porównywalnie, a nawet i taniej skoro maja zarobki w euro i minimum 4 tys na polskie :)

Oliwia kiedyś pisała, że i tak koszulę podniosą Ci do góry, prawie pod szyję jak położą dziecko na brzuchu ;)

Wolałabym ściągnąć ramiączka niż mieć pod szyją całą koszulę :p
Jeszcze coś poszukam, może w pepco na coś trafię jeszcze bo stosunkowo tanie mają koszule ale nie zawsze z samej bawełny.

To miło, że zauważyłaś brak mojej osoby i aktywności hah, bo nie ukrywam, że od forum się lekko mówiąc uzależniłam i codziennie tutaj wchodzę i czytam wszystko [emoji86][emoji87]
A po porodzie jestem pewna, że tez tak szybko nie odpuszczę i będę tutaj aktywna

No dokładnie, duża pomoc, bo niby mamy małe mieszkanko, ale tak porządnie wszystko wysprzątać to z 3 h. Dla mnie to już chyba za dużo roboty :(
O, to już w ogóle masz blisko, tak jakby miesiąc [emoji56][emoji703]

Po porodzie też będę chciała zaglądać :)
Na pewno nie będziemy miały czasu siedzieć od rana do wieczora więc nie będziemy bardzo zasypane stronami do nadrobienia więc mam nadzieję , że będę na bierzaco :) będę miała bardzo dużo na głowie w lipcu i sierpniu , dziecko, mieszkanie. Ale na pewno dam radę zajrzeć, zobaczyć co u Was słychać. Trochę ponarzekać i wypytać o wiele rzeczy związanych już z dzieckiem, nie ciążą :D

reklama
Do góry