reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Na pewno już doczytałas gdzie pracowałam to nie będę pisac drugi raz :)
No niestety bez macierzyńskiego jestem od listopada. Zarejestrowałam się w urzędzie pracy i od nich tez nic mi się nie należy. Całe szczęście , że weszło kosiniakowe inaczej na dziecko też bym nie dostała grosza..
A Ty gdzie pracowałaś ?

Mam sytuację podobną do Twojej.

reklama
@Fiorna daj adres na priv :D
To podeślę Ci kredkę do odplamiania :D przetestujesz [emoji14] ale wszystkie plamy schodzą bez problemu, nawet stare, zaprane :)

Dziewczyny no ja dalej strasznie się czuje. Ale lekarz na opiece świątecznej stwierdził z że nic mi nie jest. Gardło niby czyste, brak gorączki z osłuchowo ok, uszy ok. A ja się czuję jakby czołg po mnie przyjechał. Dodatkowo jak na złość po powrocie z izby temperatura 38. Paracetamol mi tego nie zbija. Cały dzień wczoraj u rodziców spałam, bo mąż w pracy to oni się małym zajmowali a ja mogłam odpocząć.
Dziś chyba szykuje się podobny dzień. Zobacz załącznik 865767Zobacz załącznik 865768
To ja poproszę o zdjęcie tego cuda i gdzie to można kupić

U nas też wczoraj zanosiło się na burzę, ale przeszło bokiem, jedynie trochę się schłodziło i lepiej było oddychać ;) hehe ja większość rzeczy dla maluszka i dla siebie do szpitala zamawiałam przez internet :p coraz ciężej nam teraz będzie, bo nasze maluchy teraz będą coraz więcej przybierać na wadze :D
To prawda, ja mam problem z koszulami do porodu czy po, do szpitala, bo nic nie mogłam znaleźć ani stacjonarnie ani online. Jedynie na Amazonie i w końcu tam zamowilam, bo się wkurzylam. Zobaczymy co przyjdzie i czy się nada :p

Na pewno już doczytałas gdzie pracowałam to nie będę pisac drugi raz :)
No niestety bez macierzyńskiego jestem od listopada. Zarejestrowałam się w urzędzie pracy i od nich tez nic mi się nie należy. Całe szczęście , że weszło kosiniakowe inaczej na dziecko też bym nie dostała grosza..
A Ty gdzie pracowałaś ?
Ja w fabryce kosmetykow, niby naturalne, ale jakies ryzyka są :p tak doczytałam :) a co to te kosiniakowe? Bo nie słyszałam o tym :p

@klaudiaa975
Zamówiłam kosmetyki w aptece gemini ale to się chwalić nie będę głównie rzeczy dla dziecka, na allegro zamówiłam butelki, prześcieradła do wózka i łóżeczka, tetrę, podkład ceratkę, termometr do wody i takie drobne pierdułki.
Z ubrań dla mnie zamówiłam sobie leginsy czarne długość 3/4 z panelem z H&M i do tego bluzkę. Na allegro sukienkę z H&M i bluzę ciążową na wyjazd do teściów.
Na bonprixie koszule nocne ale to już foty wrzucałam chyba w piątek.
Na allegro 2 okrycia kąpielowe które wybrał mąż - nieważne że były droższe niż te co ja wybrałam ale jemu się te akurat podobały i koniec kropka musiałam je zamówić :-D
No i podusie i kocyk minky oczywiście w kolorze miętowym bo ten kolor to hit roku dla mojego i on chce wszystko miętowe :D
Jeszcze laktator zamówimy przez internet bo zdecydowanie taniej no i łóżeczko z materacem ale to w lipcu. Ochraniaczy i przewijaka na razie nie planuje kupować. Resztę drobiazów np rożek chyba w sklepie stacjonarnym bo akurat taka sama cena jak na allegro.
Ok a teraz screeny
bb.png
bluza.png
suk.png
kap1.png
kap2.png

Załączniki

• bb.png
    bb.png
    66,1 KB · Wyświetleń: 372
  • bluza.png
    bluza.png
    88,1 KB · Wyświetleń: 382
  • suk.png
    suk.png
    81,4 KB · Wyświetleń: 376
  • kap1.png
    kap1.png
    79,3 KB · Wyświetleń: 377
  • kap2.png
    kap2.png
    57,9 KB · Wyświetleń: 372
To prawda, ja mam problem z koszulami do porodu czy po, do szpitala, bo nic nie mogłam znaleźć ani stacjonarnie ani online. Jedynie na Amazonie i w końcu tam zamowilam, bo się wkurzylam. Zobaczymy co przyjdzie i czy się nada :p
Trzeba było pisać. Ja na słodki sen zamawiałam. I taki materiał super przyszedł. Wygodne do karmienia i za 27zl chyba , więc nie dużo jak na typową koszule do karmienia :)

reklama
Do góry