reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Następnym razem sprecyzuj że chodzi Ci o poziom witaminy d 25oh :) ja ją bardzo czesto badam. Dwa lata temu w lipcu poronilam w 9 tygodniu no i lekarz kazał mi zbadać ową witaminę. W lipcu wyszło mi 13 ng/ml gdzie poziom niewystarczający zaczyna się od 20 do 30. Czyli miałam ogromny niedobór. A słońce zaczyna sie u nas w maju..wiec teoretycznie powinnam mieć jej wystarczającą ilość. No i lekarz stwierdził że między innymi przez ten niedobór ciaza obumarla. Bo witamina d wpływ A na rozwój maluszka i jakość komórek.Teraz biorę takie dawki jak napisałam i witamina utrzymuje się u mnie na poziomie 66 ng/ml czyli poziom wystarczający. Aczkolwiek mogło by jej być ciut więcej bo poziom wystarczający jest do 100. Powyżej jest już toksyczna.
U mnie tez jest niedobór witaminy D 25OH, ale mi nikt nie mówił ze mam coś brać na to :/ u mnie ostatni wynik to 20,9. Mam nadzieje ze dzidzi niczego nie brakuje, ja to ja ale najważniejsza jest mała...

reklama
Tak to rwa, ja tak mam, jeden dzień strasznie boli od biodra i do całej nogi idzie, ja mam najgorzej jak się położę na łóżku, nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do spania żeby nie bolało..i np. kolejny dzień nic mi nie jest, a później znowu się odzywa..gin powiedział że nie ma na to sposobu..jedynie naproxenem można smarować

To lekarzowi nawet się nie opłaca mówić ?
Ma boleć i już tak ? :D jak leżę jest dużo lepiej ale też czuje. No nic. Trzeba się przyzwyczaić :sorry:

Acha.. ciekawe ile u mnie jest.. :/
No ja teraz nie wiem ile tego lykac bo w 2 pierwszych tylko witaminy brałam nikt nic o witam d nie gadał a teraz aż 4tys jed.mam brać plus 1000 jest w witaminach i się trochę boję tak duża dawkę brać.
Mam w domu vigantoletten i nie wiem czy można czy nie ???to ma 1000 j. Może 2 tab.dziennie będę brała???to byłoby łącznie 3tysiace muszę gina w środę zapytać.

U mnie tez jest niedobór witaminy D 25OH, ale mi nikt nie mówił ze mam coś brać na to :/ u mnie ostatni wynik to 20,9. Mam nadzieje ze dzidzi niczego nie brakuje, ja to ja ale najważniejsza jest mała...
Wiesz ja w 2 pierwszych ciazach tylko witaminy i nikt o wit d nawet nie wspomniał dzieci zdrowe i to najważniejsze.

No ja teraz nie wiem ile tego lykac bo w 2 pierwszych tylko witaminy brałam nikt nic o witam d nie gadał a teraz aż 4tys jed.mam brać plus 1000 jest w witaminach i się trochę boję tak duża dawkę brać.
Mam w domu vigantoletten i nie wiem czy można czy nie ???to ma 1000 j. Może 2 tab.dziennie będę brała???to byłoby łącznie 3tysiace muszę gina w środę zapytać.
Z tego co wiem niektorzy biora nawet i 10000 ;) ale zapytaj ;) ja bralam 4000 dziennie tej co ci pokazywalam ;) tyle ze skonczyla mi sie k2mk7 z tej samej firmy :) i stwierdzilam ze samo branie d3 jest bez sensu i do tego sloneczko jest,wiec nie biore ;)

reklama
Do góry