reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry. U nas też dziś upalnie. Mąż pojechał po zakupy i odkurzyć auto. Jak wróci jedziemy nad jezioro choć nogi pomoczę.
Fiorna, ja zwykle używam antyperspirantu nivea z niebieskim napisem ale ostatnio w aptece kupiłam antidral czy jakoś tak to jest bloker potu i jest super. Używam 1-2razy w tyg i w ogóle się nie pocę pod pachami, w pozostałe dni antyperspirant.

reklama
Milego dnia dziewczyny :)
W Poznaniu znowu skwar, oszalec idzie :(
Zaraz zawozimy Marcelka do moich rodziców i do jutra do wieczora mamy labe :D
Chyba pójdziemy do kina i cos zjesc :)
Milego weekendu

Wo, no to korzystajcie z czasu dla siebie :) ja tak się cieszę, że mam mega teściów, bo jak mała już miesiąc skończy to ją wtedy na cały dzień w sobotę zostawimy i tez będziemy mogli się zająć tylko i wyłącznie sobą :)

Dzięki i również miłego weekendu [emoji736][emoji5]

Dlaczego nie można kulki z ziaji w czasie ciąży??
Kulki można, ale żadnego blokera nie możesz[emoji4] Tam są składniki, które są szkodliwe i przenikają przez skórę [emoji4] Tak samo jest z wszelkimi odżywkami do rzęs, bo zawierają m.in. silicon .

U mnie 30 stopni, a odczuwalne chyba 50[emoji23] My dziś wybieramy się na 81 urodziny dziadka mojego męża[emoji4] chciałabym dożyć, jakiekolwiek wieku i być w takiej kondycji[emoji4][emoji16] Dziadek jest po dwukrotnej wymianie zastawek serca[emoji4] Codziennie pije szklankę swojego wina i żadnych leków nie bierze...i dalej na chodzie[emoji16] Na rowerze mu nie pozwalają jeździć, żeby się nie przewrócił, a tak by jeszcze śmigał[emoji85]

O, to najlepszego dla dziadka, piękny wiek i gratulacje :)

Ja tez tak mam hah, jak mam polowe szamponu czy czegokolwiek to od razu dokupuje następne :)
Ja mam jeden w łazience, razem z odżywka, a w takiej mojej szufladzie z kosmetykami mam jeszcze dwa zestawy Haha dziś wyciągałam z tej szuflady płyn do demakijażu oczu i zostały tam jeszcze 3 poza tym, który wzięłam :p i tak praktycznie ze wszystkim, zapasy jakby w sklepie miało zabraknąć [emoji23]

Ja myśle ze Przynajmiej do połowy sierpnia pochodzę, termin mam na 24 sierpnia. Ale tan czas leci masakra. Mój miał teraz pierwsza zmiane, w przyszłym tygodniu na druga, ale to tak samo leci, zreszta ja lubie być sama w domu, Wiec mi to nie przeszkadza ;)

Ja mam na 3-5 sierpnia, ale wiem, że może być różnie i nawet liczę na 10-20 lipca, wtedy bym miała jakoś 37-38 tydzień także już bez obaw :)

Bezsenne ? Mi ciężko jest usnąć a cały dzień chodzę jak neptyk. Budzę się o stałych porach na siku od miesiąca. I mama się śmieje , że dziecko tak się będzie budziło na mleko pewnie :) 2,4,6,8 godzina :p
To moje nie będzie się wg budziło jeśli ja nie wstaje Haha ja spie jak zabita, często nawet nie słyszą budzika męża, ani nie budzę się jak wstaje, mam nadzieje ze jak się dzidzia urodzi to będę bardziej czujna :p

Dzień dobry. U nas też dziś upalnie. Mąż pojechał po zakupy i odkurzyć auto. Jak wróci jedziemy nad jezioro choć nogi pomoczę.
Fiorna, ja zwykle używam antyperspirantu nivea z niebieskim napisem ale ostatnio w aptece kupiłam antidral czy jakoś tak to jest bloker potu i jest super. Używam 1-2razy w tyg i w ogóle się nie pocę pod pachami, w pozostałe dni antyperspirant.

U mnie tez Bartek raz w tyg musi wymyć auto z zewnątrz i w środku, cieszę się, że tak dba o nie :)

Ale super, ze jedziecie nad wodę. Ja leżę, koncze śniadanie dopiero, poczytam książkę, mój Bartek poszedł sobie na boisku na kosza pograć, później wróci to może posprzątamy jak będzie wena, później na obiadek zrobi nam chinszczyzne i pojedziemy tak o 16-17 na skałki, tam mega można pospacerować i piesek się wybiega, a mi się przyda zmiana miejsca niż łóżko i dom, bo świra już dostaje..

Ja mam jeden w łazience, razem z odżywka, a w takiej mojej szufladzie z kosmetykami mam jeszcze dwa zestawy Haha dziś wyciągałam z tej szuflady płyn do demakijażu oczu i zostały tam jeszcze 3 poza tym, który wzięłam :p i tak praktycznie ze wszystkim, zapasy jakby w sklepie miało zabraknąć [emoji23]

No i dobrze :) jeść to nie woła, a przynajmniej jak dzidzia się urodzi to masz czas na inne sprawy niż latanie do sklepu po kosmetyki dla siebie :D

reklama
U mnie 30 stopni, a odczuwalne chyba 50[emoji23] My dziś wybieramy się na 81 urodziny dziadka mojego męża[emoji4] chciałabym dożyć, jakiekolwiek wieku i być w takiej kondycji[emoji4][emoji16] Dziadek jest po dwukrotnej wymianie zastawek serca[emoji4] Codziennie pije szklankę swojego wina i żadnych leków nie bierze...i dalej na chodzie[emoji16] Na rowerze mu nie pozwalają jeździć, żeby się nie przewrócił, a tak by jeszcze śmigał[emoji85]
To moja babcia podobnie. Ma 80 lat, jedyne co jej dolega to to że nie dosłyszy na jedno ucho i nosi aparat. A poza tym babcia jeździ na rowerze, sama sobie wszystko załatwia, na tym rowerze jeździ do sklepu po zgrzewkę wody, stroi się, chodzi na małym obcasiku/koturnie :)

Do góry