reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Rzeczywiście, zaczyna się u nich dziać :o

Trochę mnie to przeraża, że u nas pewnie zacznie się za miesiąc
Do mnie też to przestało docierać :o
Rwa kulszowa?Dzięki :* wizyta u kardiologa w czwartek :)
Nawet nie pomyślałam , że to może byc rwa.. a jeśli by tak było to boli jeden dzień i na drugi mniej lub wcale ? Czy ciągle ?
Wstałam i ból mniejszy ale dalej się utrzymuje, aż cała mogę rwie i ten pośladek najgorzej :/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
To fajnie zapowiada się sobota..i owocny ten czerwiec hehe ;) ja dziś już wczas się obudziłam , bo o 6.30 :D słońce świeci..niestety ma dziś być upał;/ jeszcze muszę tort dokończyć :D a na 12.30 mam prenatalne :D trzymajcie kciuki :*

O, to super :) daj znać koniecznie jak z dzidzią i może uda Ci się dostać jakieś ładne zdjęcie :)

Ja mam pojutrze prenatalne i już nie możemy się doczekać :)

Zawsze w szkole się dziwiłam że facetom na w-fie leci pot z czoła albo że mają mokrą koszulkę a tymczasem wieszając dziś o 8 rano pranie na polu doznałam tego uczucia..normalnie aż mi źle a koleżanka mi mówiła że po porodzie też się strasznie poci :szok: jak ja to zniosę :o

Ja tez dużo więcej się pocę w ciąży i muszę brać prysznic x 2 i pod paszkami częściej zapaszek hah

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..
Dezodorantu , aktualnie z Nivea. Tyle , że ja nigdy nie miałam problemu z poceniem się i teraz w ciazy też nie narzekam. Jest mi gorąco, czuje , jak bym się miała ugotować i to tyle. Nie jestem mokra z ciepła.
U mnie to najgorzej jak cały Dzien na nogach, a później się poloze, to wtedy po chwili wstać nie mogę taki ból :p Dziś w nocy wstawałam raz na siku, bo za dużo piłam przed snem i później chwile zanim zasnęłam dostałam takiego dziwnego bólu jakby od dołu brzucha przechodzący aż do kości ogonowej dziwne to było :/ za chwile znow, później obróciłem się już na druga strone i zasnęłam. Tez nie wiem co to mogło być. Nie czułam żeby wtedy mała się ruszala
Oj to też nie mam pojęcia. Może ty nie czułaś a mała się jednak gdzieś tam ruszyły i ucisnela. Albo za szybko się ruszylas. Ja od tygodnia ponad tak w co druga noc budzę się z takim duzym skurczem brzucha. Trwa z dwie minuty i puszcza. Ból straszny , jak był K to aż ścisnęłam mu rękę , myślałam , że zgniotę z bólu. W dzień się to nie zdarzyło

Do mnie też to przestało docierać :o

Nawet nie pomyślałam , że to może rwa.. a jeśli by tak było to boli jeden dzień i na drugi mniej lub wcale ? Czy ciągle ?
Wstałam i ból mniejszy ale dalej się utrzymuje, aż cała mogę rwie i ten pośladek najgorzej :/

Tak to rwa, ja tak mam, jeden dzień strasznie boli od biodra i do całej nogi idzie, ja mam najgorzej jak się położę na łóżku, nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do spania żeby nie bolało..i np. kolejny dzień nic mi nie jest, a później znowu się odzywa..gin powiedział że nie ma na to sposobu..jedynie naproxenem można smarować

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..

Ja używam kulki z ziaji pod pachy do smarowania, a na to zwykły dezodorant

A skad ona wie ze masz niedobor?? Takie badanie kosztuje ponad 200zl na wit d3 , ja biore ogolnie d3 ale teraz jest sloneczko to zrezygnowalam ;) takie sloneczko na bodajze pol godziny gwarantuje ci tej witaminy ponad 20 tys jednostek ;) poczytaj o tym..
Ja biore to
Link do: Visanto Naturalna witamina D3 z lanoliny 4000 IU 60 kapsułek Jerzy Zięba
Ona mi właśnie to badanie zleciła i była zdziwiona że gin tego nie zrobił i wyszło poniżej normy 18 chyba a norma to ok 50

Tak to rwa, ja tak mam, jeden dzień strasznie boli od biodra i do całej nogi idzie, ja mam najgorzej jak się położę na łóżku, nie mogę znaleźć odpowiedniej pozycji do spania żeby nie bolało..i np. kolejny dzień nic mi nie jest, a później znowu się odzywa..gin powiedział że nie ma na to sposobu..jedynie naproxenem można smarować
Mam to samo nie stety:)

reklama
Do góry