reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. Natomiast każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Tego nie wiedzialam,powiedzieli mi tylko ze na poziom wit d3 w organizmie, cena to ponad 200zl ,a zwyklej witD 40 zl ,bo chcialam zobaczyc ile tej wit mam.. i zrezygnowalam slyszac cene :D

reklama
No i witam w sobotę...słoneczną sobotę :D
mój się zamienił z kimś i dziś poszedł do pracy do 14 i zarząd kazał wykorzystać zaległy urlop więc poniedziałek ma zarezerwowany dla mnie i pojedziemy do diagnostyki i pewnie skoczymy do galerii kupić coś dla bratanka Tomka i może dla Kacperka i i i we wtorek wizyta na 10:20 a 18 czerwca prenatalne także czerwiec pełen wrażeń :D od 22-25 jedziemy do teściów..myślałam że się wywinę no ale uległam zresztą musimy jednym dziadkom T. podziękować za prezent weselny bo nie mogli być na naszym weselu a kolejny raz pewnie w tamte strony wybierzemy się na święta :D

Miłego dnia, u mnie już słońce daje więc może jakieś szybkie pranko zrobię :p
Czytam Twoja wiadomość, ze witam w sobotę i szok, to już sobota albo jej się coś pomyliło [emoji23] patrzę w kalendarz rzeczywiście. Gdzie mi ten tydzień uciekł ;o u mnie to każdy Dzien taki sam w zasadzie, tylko niedziela jak przyjdzie to wiem ze niedziela, bo mój jest w domu, ale nie Myslalam ze to już jutro będzie :) i tak cały miesiac nam zleci, później kolejny i będziemy na nasze dzidzie czekac ❤️

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..
Ja dove w sprayu invisible, ostatnio się zorientowałam ze mam 4szt w zapasie :D nie lubie jak mi czegoś braknie także robię sobie zapasy praktycznie wszystkiego :D

Ja pakuje młodego do mamy a sama jadę do szpitala na poz...
Masakra się czuje.
O masakra... daj znać potem[emoji8][emoji8][emoji8]
Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. I każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Ja zimą biorę 5000 j witaminy d. Latem biorę 2000 j. W Polsce niby jest ciepło, słońce ale i tak przy tym klimacie mamy wszyscy zawsze niedobór.
Ja podobnie, jak ty[emoji4]i biorę już wit. D 5 albo 6 lat codziennie[emoji4] badania mam w normie[emoji4] i przede wszystkim mniej choruje

Ostatnia edycja:
Tego nie wiedzialam,powiedzieli mi tylko ze na poziom wit d3 w organizmie, cena to ponad 200zl ,a zwyklej witD 40 zl ,bo chcialam zobaczyc ile tej wit mam.. i zrezygnowalam slyszac cene :D
Następnym razem sprecyzuj że chodzi Ci o poziom witaminy d 25oh :) ja ją bardzo czesto badam. Dwa lata temu w lipcu poronilam w 9 tygodniu no i lekarz kazał mi zbadać ową witaminę. W lipcu wyszło mi 13 ng/ml gdzie poziom niewystarczający zaczyna się od 20 do 30. Czyli miałam ogromny niedobór. A słońce zaczyna sie u nas w maju..wiec teoretycznie powinnam mieć jej wystarczającą ilość. No i lekarz stwierdził że między innymi przez ten niedobór ciaza obumarla. Bo witamina d wpływ A na rozwój maluszka i jakość komórek.Teraz biorę takie dawki jak napisałam i witamina utrzymuje się u mnie na poziomie 66 ng/ml czyli poziom wystarczający. Aczkolwiek mogło by jej być ciut więcej bo poziom wystarczający jest do 100. Powyżej jest już toksyczna.

Następnym razem sprecyzuj że chodzi Ci o poziom witaminy d 25oh :) ja ją bardzo czesto badam. Dwa lata temu w lipcu poronilam w 9 tygodniu no i lekarz kazał mi zbadać ową witaminę. W lipcu wyszło mi 13 ng/ml gdzie poziom niewystarczający zaczyna się od 20 do 30. Czyli miałam ogromny niedobór. A słońce zaczyna sie u nas w maju..wiec teoretycznie powinnam mieć jej wystarczającą ilość. No i lekarz stwierdził że między innymi przez ten niedobór ciaza obumarla. Bo witamina d wpływ A na rozwój maluszka i jakość komórek.Teraz biorę takie dawki jak napisałam i witamina utrzymuje się u mnie na poziomie 66 ng/ml czyli poziom wystarczający. Aczkolwiek mogło by jej być ciut więcej bo poziom wystarczający jest do 100. Powyżej jest już toksyczna.
Dzieki ,bo serio nie wiedzialam ;)

I odkąd biorę tą witaminę to zauważyłam że dawno nie byłam poważnie chora. Zawsze w okresie jesienno zimowym co chwilę byłam chora. Jak nie grypa to angina. A teraz kończy się na boli głowy i mega katarze.

Jeszcze odnośnie pocenia się. Czego używacie pod pachy? Ja chyba jeszcze nie znalazłam nic co by mnie zadowoliło... kulki są dla mnie za mokre, kremy się wałkują pod pachą, dezodorantów w sprayu nie lubię... miałam też takie w żelu coś w fioletowym opakowaniu to przez pierwszy tydzień super a potem jakoś mi się odwidziało bo też cały czas było uczucie wilgoci..
Kulka nivea. Przy mocniejszym poceniu np. Latem uzywalam blokera z ziaji ale w ciazy nie można

reklama
Do góry