reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny bierzecie wit.D3 w ciąży bo u mnie w wit.jest 1000j a diabetolog kazała z powodu niedoboru brać aż 4tys j.i się trochę obawiam wizyta u giną w środę dopiero.Bierze mozaika ktoras2000 ???jeżeli tak to jaka ???
A skad ona wie ze masz niedobor?? Takie badanie kosztuje ponad 200zl na wit d3 , ja biore ogolnie d3 ale teraz jest sloneczko to zrezygnowalam ;) takie sloneczko na bodajze pol godziny gwarantuje ci tej witaminy ponad 20 tys jednostek ;) poczytaj o tym..
Ja biore to
Link do: Visanto Naturalna witamina D3 z lanoliny 4000 IU 60 kapsułek Jerzy Zięba

Was też tak kręgosłup boli ? Dzisiaj od rana chodzić nie mogę. Teraz na wieczór jeszcze gorzej jest. Do tego wrócił ból kości ogonowej i pojawił się jakiś dziwny w pośladku. Jak by mięsień, albo duży siniak..
Chodzić się nie da, teraz leżę i też boli :/
Pewnie od ciężaru już plecy wysiadają nie ?
U mnie to najgorzej jak cały Dzien na nogach, a później się poloze, to wtedy po chwili wstać nie mogę taki ból :p Dziś w nocy wstawałam raz na siku, bo za dużo piłam przed snem i później chwile zanim zasnęłam dostałam takiego dziwnego bólu jakby od dołu brzucha przechodzący aż do kości ogonowej dziwne to było :/ za chwile znow, później obróciłem się już na druga strone i zasnęłam. Tez nie wiem co to mogło być. Nie czułam żeby wtedy mała się ruszala

reklama
A skad ona wie ze masz niedobor?? Takie badanie kosztuje ponad 200zl na wit d3 , ja biore ogolnie d3 ale teraz jest sloneczko to zrezygnowalam ;) takie sloneczko na bodajze pol godziny gwarantuje ci tej witaminy ponad 20 tys jednostek ;) poczytaj o tym..
Ja biore to
Link do: Visanto Naturalna witamina D3 z lanoliny 4000 IU 60 kapsułek Jerzy Zięba
Przy niedoborach witaminy jak i przy jej zatruciu bada się poziom witaminy 25oh i jest to koszt u mnie 40 zl.
Natomiast i tym co Ty mówisz to jest witamina 1.25oh bada się ja w leczeniu krzywicy, osteoporozie i orzy kilku innych schorzeniach i faktycznie koszt wtedy jest od 200 zl w górę. I każdy lekarz zleca zbadanie tej pierwszej wersji.
Ja zimą biorę 5000 j witaminy d. Latem biorę 2000 j. W Polsce niby jest ciepło, słońce ale i tak przy tym klimacie mamy wszyscy zawsze niedobór.

Do góry