reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

tutaj same minusy, ja bylam nacinana bolało wiadomo bo szwy ciagna po miesiącu przestało całkowicie , ładnie zszyli nie mam żadnych zgrubien itp , blizna praktycznie nie widoczna , moglam noramalnie chodzic jak sie zagoilo ,a reszta spraw tak samo jak przed porodem wiadomo jakich:D gdy mnie nacinali wogole tego nie czulam tego w którym momencie to robili, gdybym miała wybierać teraz wole nacięcie niż pęknąć nie wiadomo na ile stron , to moje zdanie każdy ma inne
takie moje odczucia, każda kobieta inna każden organizm , jedni przechodzą dobrze drudzy gorzej tak samo jak przy pęknięciu, czy tam cc
Przypomnialo mi sie kawal.. pani po 40-tce po porodzie.. lekarz pyta jak szyjemy.. pani: jak to jak? na osiemnastke :D

reklama
Hmmm. Cukry po śniadaniu i kolacji szaleją a po obiedzie nie. Ciśnienie unormowane chociaż coś... ale ja już chce do domu... u mnie na sali leży kobieta po terminie i od tygodnia wywołują jej porod i nic ja nie rusza. Brak skurczy brak rozwarcia

Byłam dziś na 3 usg. Synio waży 1500g, ułożony jest już główką do dołu. No i moje największe zmartwienie czyli szyjka wciąż praktycznie nie zmieniła swojej długości od 21 Tc i ma 34mm także chyba uda mi się wytrwać z brzuszkiem do powrotu męża pod koniec lipca :D

No i super :)
Wiesz, z tą szyjka to różnie bywa, dziś możesz mieć 3,4 cm a za 4 tygodniu już nagle polowe, oczywiście nie życzę tego, ale mówię różnie bywa i w ciąży szybko wszystko się zmienia. Ja mam rzekomo 4,8 cm to pewnie powinnam donosić i nawet przenosić, ale tego nie zakładam, bo wiem, że i w połowie lipca za 40 dni mogę urodzić, a zostało mi 60 dni do terminu :)

reklama
Do góry