reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry,
współczuję dziewczynom co leżą większą część ciąży. Ja od soboty więcej poleguję bo bolał mnie brzuch i stwierdziłam, że do jutrzejszej wizyty leżę. Wzięłam tydzień wolnego i leniuchuję:p Przez to leżenie nic mi się nie chce ani sprzątnąć ani zrobić obiadu jestem, opadłam z sił.

Ja też ostatnio więcej staram się odpoczywać i jak jestem sama w domu bo dziecko w przedszkolu, mąż w pracy to jak zjem śniadanie i od razu nie wezmę się za jakąś pracę to jest mi ciężko się zebrać. Im dłużej leżę tym bardziej boli mnie kręgosłup i tym gorzej jest mi później wejść na obroty.

To chyba zalezy od ludzi.. tu przytocze troche innt przyklad.. moj maz ucial sobie reke pila do drewna ,dosc gleboko.. pojechalismy zaszyc i ma tak zszyte i taka blizne jakby mu to robil jakis rzeznik.. wiec tu duzo zalezy od profesjonalizmu lekarzy ;)
A to trafił na prawdę na jakiegoś rzeźnika chirurga. Mój teść w ubiegłym roku też rozciął dłoń z wierzchu i miał sporo szwów założonych a dzisiaj można powiedzieć, że śladu nie ma.
Myślę , że zszycie krocza profesjonalnie to jedno a próg bólu i nastawienie psychiczne to drugie. Chyba wszystko ma znaczenie. Nieraz kobieta nawet nie wie od razu że oprócz nacięcia pękła. Znajoma dopiero sama w lusterku zauważyła, że ma po obu stronach krocza szycie. A o progu bólu to też by można dużo pisać..

reklama
Tak dietę mam w szpitalu... I jeszcze nie podjadam bo mi się pytały. Może za dużo jem bo to dość porcję.
To dietetyk ustala jakie porcje węglowodanów powinnaś zjeść ja mam ustalone do swojej wagi i BMI ile wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia żeby nie mieć ketonow w moczu żeby nie być głodna po prostu.u mnie jest to 22 WW poczytaj sobie o tym na necie bo jest to najważniejsze żeby dieta była odpowiednią.Np.na śniadanie mogę zjeść jajecznice z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem i do tego 3 kromki chleba razowego 60g (lacznie) z wedlina i cukier ok 110.Ale jak zjem same kanapki z wedlina i warzywami to potrafi do 140 skoczyć dlatego mam insulinę myślę że im więcej warzyw czyli błonnika tym wolniej węglowodany się wchłaniają i cukier nie jest wysoki.Ja rano mogę jeść produkty mleczne np zupy mleczne i cukier niski a są kobiety co w ogóle nie mogą nabiału. Musisz poznać przez ok 2 tyg co co wywala cukier a co nie to próby wkurzajace bo raz zjesz kanapki i będzie git a na drugi dzień Ci po nich cukier skoczy ale najważniejsze że po każdym posiłku powinien być ruch sprzątanie odkurzanie itd spacer byle nie usiąść bo wtedy cukier też większy.

Dziewczyny w biedronce Dada 1 26 szt sa w promocji za 7.99 :)

Ja z córką na początek używałam dady a potem pampersy bo wtedy te z Lidla czy Rossmana były kiepskie. Teraz mam 1 z Lidla właśnie i kupiłam wczoraj w biedronie te pampki 2 w promocji. Muszę jeszcze dokupić kilka paczek 1 bo pamiętam , że na samym początku to szło mi bardzo dużo pieluch 8-10 dziennie.

zanka200389 -ja na początku wszystkiego się bałam teraz już mi przeszło i nie fiziuje ;) do tej pory ważę produkty żeby te wymienniki się zgadzaly np.żeby ciągle nie jeść chleba to wymieniam to na kasze ,ryż brązowy robię sałatki itp. Np.3 WW to 150 jogurtu naturalnego 2% 200g truskawek i 15 g płatków owsianych to często jem na 2 śniadanie lub podwieczorek.Jak będzie dobry diabetolg to wszystko powinien ci wytłumaczyć ja najpierw była u dietetyka a po nim wizyta u diabetolga i pytaj jak czegoś nie będziesz kumac bo na początku jak mówią to czarna magia.
Pamiętaj żeby nie jeść owoców po 16 bo też potrafią wywołać cukier u mnie akurat nie ale mój cukier jest na niższym poziomie niż u Ciebie więc na to tez uważaj.

J
Ja z córką na początek używałam dady a potem pampersy bo wtedy te z Lidla czy Rossmana były kiepskie. Teraz mam 1 z Lidla właśnie i kupiłam wczoraj w biedronie te pampki 2 w promocji. Muszę jeszcze dokupić kilka paczek 1 bo pamiętam , że na samym początku to szło mi bardzo dużo pieluch 8-10 dziennie.
A 1 w ogóle nie kupowałam i teraz też nie 2 są od 3 kg i dla mnie ok 1 są malutkie do 5 kg.Teraz jak czytałam opinie na temat nowych pampow z Lidla to nie mają dobrych opini jak te wcześniejsze. Może później je spróbuję???podobno za sztywne ale to trzeba przetestować ;)

No ja uzywalam dady i bylam zadowolona ale to bylo 4 lata temu, zobaczymy jakie sa teraz :) a kupiłam kiedys Pampersy ale te pomarańczowe to masakra przesikiwal je za kazdym razem.

To dietetyk ustala jakie porcje węglowodanów powinnaś zjeść ja mam ustalone do swojej wagi i BMI ile wymienników weglowodanowych muszę zjeść w ciągu dnia żeby nie mieć ketonow w moczu żeby nie być głodna po prostu.u mnie jest to 22 WW poczytaj sobie o tym na necie bo jest to najważniejsze żeby dieta była odpowiednią.Np.na śniadanie mogę zjeść jajecznice z 2 jajek z pomidorem i szczypiorkiem i do tego 3 kromki chleba razowego 60g (lacznie) z wedlina i cukier ok 110.Ale jak zjem same kanapki z wedlina i warzywami to potrafi do 140 skoczyć dlatego mam insulinę myślę że im więcej warzyw czyli błonnika tym wolniej węglowodany się wchłaniają i cukier nie jest wysoki.Ja rano mogę jeść produkty mleczne np zupy mleczne i cukier niski a są kobiety co w ogóle nie mogą nabiału. Musisz poznać przez ok 2 tyg co co wywala cukier a co nie to próby wkurzajace bo raz zjesz kanapki i będzie git a na drugi dzień Ci po nich cukier skoczy ale najważniejsze że po każdym posiłku powinien być ruch sprzątanie odkurzanie itd spacer byle nie usiąść bo wtedy cukier też większy.
Wiec dlatego w domu jak mierzyłam cukier był ok tylko dużo się ruszalam a tu tylko leżę bo co mam robić [emoji53]

reklama
Do góry