reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Moja kumpela popekala cala w tzw słoneczko... nie mogla usiąść chyba z dwa miesiące masakra. Jej córka ma 7 lat a Ona ma do dziś taką traumę że nie chce wiecej dzieci:/
Ja byłam nacinana i też mam traumę. 1,5 miesiąca nie mogłam siedzieć. Na długie spacery pół roku nie mogłam chodzić. Jeszcze do tego po stosunku mnie krocze boli. Teraz mam zamiar ten balonik aniball kupić. Może pomoże.

Ja uwielbiam zmywarkę [emoji7] jakoś zbytnio nie trzeba opłakiwać talerzy.

Dziś idę do fryzjera, więc sobie odpocznę od dzieci [emoji1]

reklama
Uff dotarłam do konca ;)
Pokaże Wam teraz co dziś udało nam się kupić. W zasadzie, jeden z większych zakupów mamy już z głowy mianowicie fotelik/nosidełko.
Długo zastanawiałam się i szukałam czegoś odpowiedniego, przede wszystkim, żeby było bezpieczne, funkcjonalne i wygodne dla dziecka. Dodatkowo, żeby zapinalo się na bazę isofix i pasowało do stelaża wozka. Kupilismy cybex Anton Q, mam nadzieje, ze sprawdzi się u nas. Zobacz załącznik 864288
Zobacz załącznik 864290
Zobacz załącznik 864289
Jaki śliczny fotelik ❤️ A ja zastanawiam sie jaki zmieści mi sie do samochodu , bo bliźniaki tez nadal jeżdżą w fotelikach , wiec jak tu trzeci upchnąć .. chyba trzeba by podjechać pod jakis sklep i pomierzyć . Czy któraś z was ma podubna sytuacje , ze samochód nie jest wielkości autobusu a trzeba przewozić 3 dzieci w fotelikach ?:)

Ostatnia edycja:
Jaki śliczny fotelik ❤️ A ja zastanawiam sie jaki zmieści mi sie do samochodu , bo bliźniaki tez nadal jeżdżą w fotelikach , wiec jak tu trzeci upchnąć .. chyba trzeba by podjechać pod jakis sklep i pomierzyć . Czy któraś z was ma podubna sytuacje , ze samochód nie jest wielkości autobusa a trzeba przewozić 3 dzieci w fotelikach ?:)
Dziękuje :) Szczerze mówiąc to nie wiem czy trzy zmieścisz z tylu, czy czasem na przednim fotelu nie będziesz musiała jakiegoś zamontować. Ostatnio mój wujek jechał z dwójka dzieciaczków i mówił, ze z tylu zmieści się tylko jego mega szczupła zona, babcia wcale nie gruba, ale już z tylu miałaby nie wygodnie na długa jazdę paro godzinna, także nie wiem. Ale spróbować zawsze można ;)

Byłam dziś na 3 usg. Synio waży 1500g, ułożony jest już główką do dołu. No i moje największe zmartwienie czyli szyjka wciąż praktycznie nie zmieniła swojej długości od 21 Tc i ma 34mm także chyba uda mi się wytrwać z brzuszkiem do powrotu męża pod koniec lipca :D
No to pięknie[emoji4]

Jaki śliczny fotelik ❤️ A ja zastanawiam sie jaki zmieści mi sie do samochodu , bo bliźniaki tez nadal jeżdżą w fotelikach , wiec jak tu trzeci upchnąć .. chyba trzeba by podjechać pod jakis sklep i pomierzyć . Czy któraś z was ma podubna sytuacje , ze samochód nie jest wielkości autobusa a trzeba przewozić 3 dzieci w fotelikach ?:)
Ja tak mam. Tzn najstarsza ma ten poddupek ale zawsze. Nie pociesza Cię raczej. My już w styczniu zmieniliśmy specjalnie auto myśląc o tym że w poprzednie 3 foteliki by nie dały rady. A gdzie bagaże...
Nie wyobrażam sobie jeszcze naszych wspólnych dalszych podróży...
Tymczasem dzień dobry:) zabieram się za odkurzanie i mycie podłóg. Temperatura na zewnątrz znosna. Przyjemnie :)

Byłam dziś na 3 usg. Synio waży 1500g, ułożony jest już główką do dołu. No i moje największe zmartwienie czyli szyjka wciąż praktycznie nie zmieniła swojej długości od 21 Tc i ma 34mm także chyba uda mi się wytrwać z brzuszkiem do powrotu męża pod koniec lipca :D
Super, że wszystko okej z Synusiem :) to najważniejsze :)

Ja byłam nacinana i też mam traumę. 1,5 miesiąca nie mogłam siedzieć. Na długie spacery pół roku nie mogłam chodzić. Jeszcze do tego po stosunku mnie krocze boli. Teraz mam zamiar ten balonik aniball kupić. Może pomoże.

Ja uwielbiam zmywarkę [emoji7] jakoś zbytnio nie trzeba opłakiwać talerzy.

Dziś idę do fryzjera, więc sobie odpocznę od dzieci [emoji1]
Ja za zmywarką nie przepadam, bo tą rolę w moim domu pełnię ja :p a tak na poważnie to jak zrobimy w końcu remont kuchni to piekarnik i zmywarka to będą dwa pierwsze sprzęty, które kupię :p Już nawet wiem gdzie będą stały :D Udanego dnia i wizyty u fryzjera :)

Moja Siostra i Brat mają po 3 dzieci i się mieszczą z 3 fotelikami z tyłu bez problemu ;) Jeżdżą skodą octavią i oplem signum, dzieciaki są w wieku 3, 6 i 9 lat i się mieszczą :)

Ja dziś będę pilnować dwumiesięcznego synusia mojej przyjaciółki i trochę się cykam, bo nie wiem za bardzo nigdy co zrobić jak dziecko zaczyna płakać :p oby Mały grzecznie spał, albo chociaż nie płakał :D

reklama
.rudzielec dasz radę![emoji16][emoji16] Pamiętaj[emoji4], jak nie ty, to kto[emoji16]
Dzięki, że we mnie wierzysz :D Jak coś to będę Was zasypywała toną zapytań co robić :p Ale mam nadzieję, że mi się uda opanować i przetrwać :D
O 11.30 ale pewnie będą opóźnienia..:(
Kochana, a może dziś akurat uda się wejść punktualnie :D Będę trzymała kciuki, żeby nie było żadnych opóźnień albo jak już coś, żeby były małe ;) I oczywiście daj znać po wizycie ;)

Do góry