Ja miałam nisko i się podniósł. Mała najprawdopodobniej zmieniła pozycję. Także spokój je :*A ja Wam jeszcze napiszę o moim brzuchu. Mam wrażenie,ze mi się ostatnio bardzo opuścił do dołu i jest wielki, dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi. W przeciągu tygodnia kilka osób mnie zapytało,czy to już końcówka czyli 40 tydzień . Nawet głupia sytuacja podczas sesji zdjęciowej, jedna z mam chłopca ,który nam pozował zapytała,czy to już końcówka-ja mówię,że nie,że jeczcze jakies 2,5 miesiąca mi zostało a ona wielkie oczy zrobiła i mówi-bo ja jestem położną w szpitalu w Poznaniu i wygląda Pani,jak do porodu. Kurcze... innym razem taksówkarz jak wsiadaliśmy mówi-to do którego szpitala jedziemy? Moja córka to rodziła tu i tu- a ja w Szoku,bo nie chciałam jechać do szpitala. Każdy kto mnie widzi myśli,że ja już rodzę!! RATUNKU
reklama
No ja na początku raz że spadłam, a dwa potem słabo przybierałam na wadze.To malusio ale wiadomo każdy organizm inaczej przechodzi ciąże. Ja np od początku miałam zero problemów tylu mdłości itd i normalnie jadłam podczas gdy pamietam jak Wy tutaj biedne cierpialyscie bardzo wiec ja już od początku ciąży sobie przybierałam na wadze
Maljan
Fanka BB :)
Dajesz nadzieję kochana! Bo ja leczyłam kanałowo zęba i nie wspominam tego jakoś strasznie źle gorzej niż kanałówka bolały mnie kiedyś nerkiTo ja Wam napisze jak mój pierwszy poród wyglądał ok. 2 w nocy zaczęłam czuć skurcze od razu wiedziałam że to te porodowe bo były inne niż te przepowiadające. Regularne, chodziłam po domu żeby sobie ulżyć ale skurcze dalej były, regularne i coraz częstsze. Ok. 6 rano obudziłam męża i powiedziałam że jedziemy do szpitala, zrobiliśmy kanapki ubraliśmy się i pojechaliśmy na IP a tam 5 cm rozwarcia. Na sali porodowej głównie siedziałam na piłce lub brałam prysznic i ok. 12 było 8 cm podali oksytocne i wtedy zaczęło boleć okropnie i małą zaczęła tracić tętno ale przerwali oxy i się uspokoiło. Parte Parte trwaly jakieś 20 minut i urodziłam. Bóle które Mialam te skurcze przed partymi były ok. Bolało ale dało się wytrzymać ,myślę że dużo dał ruch podczas partycji krzyczałam na lekarkę żeby że mnie to dziecko wyciągnęli to się śmiała że trzeba było myślę 9 m wcześniej haha.
Dali mi córkę na brzuch i przystawialam ja do piersi i wtedy urodziło się samo łożysko i mnie zszyli bo musieli naciąć. 2 h tak leżałam z córeczką cudowne wspomnienie
I to co mnie zdziwiło to nie było chlustajacych wód płodowych , musieli przebić pęcherz płodowy a wcześniej mi się wydawało że napewno odejdą i będę wiedzieć że to już a tu nic
No i na koniec, chciałabym mieć tak samo w sensie boli bo naprawdę nie bolało bardziej niż leczenie kanałowe zęba
Ale się rozpisalam haha
E
Ewka34
Gość
Czyli taki maly wampirekTak dziecko wyciąga wszystko z Ciebie. I to w razie czego nie dziecko będzie miało braki w organizmów, a Ty
Biedroneczka10
Ja dzisiaj plus 8,5 kg i mam nadzieję że więcej jak +10 nie będzieTez mam +15kg w zasadzie +14.5kg
Ja przy tej super diecie cukrzycowej też nie jem tłusto i po 2 tyg nic nie przytyłam po 3 też nie grunt zdjęcia dziecko tyje a przy skromnej diecie ciężko przytyć no ja jeszcze badam ciałka ketonowe czy w moczu nie ma rano i wieczorem bo gdyby były to wtedy dziecko gloduje i zaczyna rozkładać się moj tłuszczyk i gubię wtedy kg a tego nie może być. Musisz jeść częściej ja np mam aż 6 posiłków nie raz to mi się w te upały odechciewalo jeść ale się zmuszałam bo w szpitalu nie chce wylądować . ..Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..
Moja dieta też nie dała efektów na czczo nie mogłam ogarnąć cukru i po śniadaniu teraz mam 1 j.insuliny przed śniadaniem o 8 i gdyby przekroczyło 140 to podać 1 j. Po posilku.i na noc długo działająca też 1 j.żeby cukier na czczo był ok nie jest to bolące a pomaga a ty się nie stresujesz cukrem i wtedy on też nie fizujeOjej... dzisiaj cukry skaczą jak chcą. Po godzinie po śniadaniu 148 a po dwóch 178... Insulina mi grozi bo dieta nie daje efektów...
zanka200389
Gdzie się daje ta insulinę i jak to wygląda?? Boli to ??Moja dieta też nie dała efektów na czczo nie mogłam ogarnąć cukru i po śniadaniu teraz mam 1 j.insuliny przed śniadaniem o 8 i gdyby przekroczyło 140 to podać 1 j. Po posilku.i na noc długo działająca też 1 j.żeby cukier na czczo był ok nie jest to bolące a pomaga a ty się nie stresujesz cukrem i wtedy on też nie fizuje
E
Ewka34
Gość
No u mnie dzidzia tez tyje.. zreszta zobaczymy w nastepny piatek wiesz to nie tyle ze nie chce mi sie jesc od upalow, a bardziej to ze nie mam apetytu na nic.. zmuszam sie zeby cos zjesc bo wiem ze nie moge nic nie jescJa przy tej super diecie cukrzycowej też nie jem tłusto i po 2 tyg nic nie przytyłam po 3 też nie grunt zdjęcia dziecko tyje a przy skromnej diecie ciężko przytyć no ja jeszcze badam ciałka ketonowe czy w moczu nie ma rano i wieczorem bo gdyby były to wtedy dziecko gloduje i zaczyna rozkładać się moj tłuszczyk i gubię wtedy kg a tego nie może być. Musisz jeść częściej ja np mam aż 6 posiłków nie raz to mi się w te upały odechciewalo jeść ale się zmuszałam bo w szpitalu nie chce wylądować . ..
reklama
madziula92
Ja dzisiaj plus 8,5 kg i mam nadzieję że więcej jak +10 nie będzie
Ja natomiast mam prawie 5 kg na plusie od miesiąca czasu przybrałam 2 kg, to chyba dużo muszę ograniczyć słodkie