reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A ja Wam jeszcze napiszę o moim brzuchu. Mam wrażenie,ze mi się ostatnio bardzo opuścił do dołu i jest wielki, dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi. W przeciągu tygodnia kilka osób mnie zapytało,czy to już końcówka czyli 40 tydzień . Nawet głupia sytuacja podczas sesji zdjęciowej, jedna z mam chłopca ,który nam pozował zapytała,czy to już końcówka-ja mówię,że nie,że jeczcze jakies 2,5 miesiąca mi zostało a ona wielkie oczy zrobiła i mówi-bo ja jestem położną w szpitalu w Poznaniu i wygląda Pani,jak do porodu. Kurcze... innym razem taksówkarz jak wsiadaliśmy mówi-to do którego szpitala jedziemy? Moja córka to rodziła tu i tu- a ja w Szoku,bo nie chciałam jechać do szpitala. Każdy kto mnie widzi myśli,że ja już rodzę!! RATUNKU
Ja miałam nisko i się podniósł. Mała najprawdopodobniej zmieniła pozycję. Także spokój je :*

reklama
To malusio :) ale wiadomo każdy organizm inaczej przechodzi ciąże. Ja np od początku miałam zero problemów tylu mdłości itd i normalnie jadłam podczas gdy pamietam jak Wy tutaj biedne cierpialyscie bardzo :( wiec ja już od początku ciąży sobie przybierałam na wadze
No ja na początku raz że spadłam, a dwa potem słabo przybierałam na wadze.

To ja Wam napisze jak mój pierwszy poród wyglądał :) ok. 2 w nocy zaczęłam czuć skurcze od razu wiedziałam że to te porodowe bo były inne niż te przepowiadające. Regularne, chodziłam po domu żeby sobie ulżyć ale skurcze dalej były, regularne i coraz częstsze. Ok. 6 rano obudziłam męża i powiedziałam że jedziemy do szpitala, zrobiliśmy kanapki ubraliśmy się i pojechaliśmy na IP a tam 5 cm rozwarcia. Na sali porodowej głównie siedziałam na piłce lub brałam prysznic i ok. 12 było 8 cm podali oksytocne i wtedy zaczęło boleć okropnie i małą zaczęła tracić tętno ale przerwali oxy i się uspokoiło. Parte Parte trwaly jakieś 20 minut i urodziłam. Bóle które Mialam te skurcze przed partymi były ok. Bolało ale dało się wytrzymać ,myślę że dużo dał ruch:) podczas partycji krzyczałam na lekarkę żeby że mnie to dziecko wyciągnęli to się śmiała że trzeba było myślę 9 m wcześniej haha.
Dali mi córkę na brzuch i przystawialam ja do piersi i wtedy urodziło się samo łożysko i mnie zszyli bo musieli naciąć. 2 h tak leżałam z córeczką :) cudowne wspomnienie:)
I to co mnie zdziwiło to nie było chlustajacych wód płodowych , musieli przebić pęcherz płodowy a wcześniej mi się wydawało że napewno odejdą i będę wiedzieć że to już a tu nic:)
No i na koniec, chciałabym mieć tak samo w sensie boli bo naprawdę nie bolało bardziej niż leczenie kanałowe zęba:)

Ale się rozpisalam haha
Dajesz nadzieję kochana! Bo ja leczyłam kanałowo zęba i nie wspominam tego jakoś strasznie źle :D gorzej niż kanałówka bolały mnie kiedyś nerki :D

Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? :confused: moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..
Ja przy tej super diecie cukrzycowej też nie jem tłusto i po 2 tyg nic nie przytyłam po 3 też nie grunt zdjęcia dziecko tyje a przy skromnej diecie ciężko przytyć no ja jeszcze badam ciałka ketonowe czy w moczu nie ma rano i wieczorem bo gdyby były to wtedy dziecko gloduje i zaczyna rozkładać się moj tłuszczyk i gubię wtedy kg a tego nie może być. Musisz jeść częściej ja np mam aż 6 posiłków nie raz to mi się w te upały odechciewalo jeść ale się zmuszałam bo w szpitalu nie chce wylądować . ..

Ojej... dzisiaj cukry skaczą jak chcą. Po godzinie po śniadaniu 148 a po dwóch 178... Insulina mi grozi bo dieta nie daje efektów...
Moja dieta też nie dała efektów na czczo nie mogłam ogarnąć cukru i po śniadaniu teraz mam 1 j.insuliny przed śniadaniem o 8 i gdyby przekroczyło 140 to podać 1 j. Po posilku.i na noc długo działająca też 1 j.żeby cukier na czczo był ok nie jest to bolące a pomaga a ty się nie stresujesz cukrem i wtedy on też nie fizuje ;)

Moja dieta też nie dała efektów na czczo nie mogłam ogarnąć cukru i po śniadaniu teraz mam 1 j.insuliny przed śniadaniem o 8 i gdyby przekroczyło 140 to podać 1 j. Po posilku.i na noc długo działająca też 1 j.żeby cukier na czczo był ok nie jest to bolące a pomaga a ty się nie stresujesz cukrem i wtedy on też nie fizuje ;)
Gdzie się daje ta insulinę i jak to wygląda?? Boli to ??

Ja przy tej super diecie cukrzycowej też nie jem tłusto i po 2 tyg nic nie przytyłam po 3 też nie grunt zdjęcia dziecko tyje a przy skromnej diecie ciężko przytyć no ja jeszcze badam ciałka ketonowe czy w moczu nie ma rano i wieczorem bo gdyby były to wtedy dziecko gloduje i zaczyna rozkładać się moj tłuszczyk i gubię wtedy kg a tego nie może być. Musisz jeść częściej ja np mam aż 6 posiłków nie raz to mi się w te upały odechciewalo jeść ale się zmuszałam bo w szpitalu nie chce wylądować . ..
No u mnie dzidzia tez tyje.. zreszta zobaczymy w nastepny piatek ;) wiesz to nie tyle ze nie chce mi sie jesc od upalow, a bardziej to ze nie mam apetytu na nic.. zmuszam sie zeby cos zjesc bo wiem ze nie moge nic nie jesc ;)

reklama
Do góry