Ja narazie 5.5 do przodu ale na początku mdłości więc nie tylam a chudlam później przybrałam to cukrzycę stwierdzili i narazie nie przytyłam ale myślę że nadrobie i te 3 kg jeszcze przytyje żeby było 8.5 a moze i więcejJa dzisiaj plus 8,5 kg i mam nadzieję że więcej jak +10 nie będzie
reklama
Bajunia
Fanka BB :)
Dokładnie tak jak u nas , córeczka urodziła sie zdrowa w tym 36 tyg . nie odbiegała niczym od dzieci urodzonych o czasie a syn potrzebowałby pewnie pobyć w tym brzuchu jeszcze kilka tygodni dłużej , bo miał rozne objawy wcześniactwa -mimo ładniej wagi jak na ten tydzień i bliźniaki 2400 i 50 cm leżał w inkubatorze , nie miał odruchu ssania , nie oddychał samodzielnie . I długa droge z nim przeszliśmy - nie było opcji mojego powrotu do pracy , tylko rehabilitacja dziecka , od jednego lekarza do drugiego . Teraz ma lekkie problemy ze jest troche słabszy fizycznie od rówieśników , ale większość problemów zazegnanych- jest bardzo inteligentnym i wesołym chłopcem , wszyscy go lubia i podobny do mamy - moja duma
Cudne to zdjęcie jak był malutki.☺a jaki przystojniak z niego rośnie oj mama !☺ łamacz serc będzie ☺
Maljan
A jeszcze mam jedno pytanko do dziewczyn które już rodziły. Czy uważacie, że ćwiczenia w ciąży i rozciąganie ułatwiają poród? Ja w tym celu chodzę na fitnes od 17tc do teraz (tzn nie tylko w tym jednym :w celu łatwiejszego porodu, szybszego dojścia do ładnej figury po porodzie i dla towarzystwa innych dziewczyn w ciąży). Ta kobieta prowadząca fitnes mówi, że to pomaga, bo dziewczyny które do niej chodziły i urodziły tak mówią. Ale to równie dobrze może być zbieg okolicznościDokładnie tak jak piszesz
Ja co prawda jestem w drugiej ciąży, pierwszy poród, ale dużo bardzo wiele zależy od naszego nastawienia się na to wszystko co przed nami. Musimy myśleć pozytywnie, urodzić trzeba to fakt postawiony już dawno przed nami, teraz dużo od naszej głowy i psychiki zależy jak się do tego nastawimy i przygotujemy )
Fajnei, że tak napisałyscie tutaj swoje przeżycia z porodami itd na pewno bardzo przydatne dla tych z nas, które będą pierwszy raz rodziły.
Szczerze ja może jestem niepoważna i głupia jakaś hah, ale nie boje się zbytnio, co ma być to będzie i już nie mogę się doczekać aż wszystko się zacznie. Podobno po tych mękach i bólach jak kładą Ci dzieciątko na brzuchu i piersi to o wszystkim w mig zapominasz i to jest piękno istoty życia i tego jakie my kobiety jesteśmy silne. Dzięki nam ten świat hula
E
Ewka34
Gość
Ja i brat mamy po babci delikatna luszczyceTak, to prawda ja po babci mam zylaki, niezbyt fajne geny, ale tego się niestety nie wybiera...
Ja to bym właśnie ciastek,frytek się najadła ale wiem że nie mogę więc 2 malutkie irysy jem żeby nie zesfirowac jako deser po obiedzieMi sie nawet slodkiego nie chce,czekolada mi za slodka.. ciastka jakies takie chemiczne i slodkie.. nawet zbytnio na fast foody mi sie nie ma.. ale czasem zjem frytki czy hamburgera
E
Ewka34
Gość
Ja nie cwiczylam i porod sn poszed bardzo dobrzeA jeszcze mam jedno pytanko do dziewczyn które już rodziły. Czy uważacie, że ćwiczenia w ciąży i rozciąganie ułatwiają poród? Ja w tym celu chodzę na fitnes od 17tc do teraz (tzn nie tylko w tym jednym :w celu łatwiejszego porodu, szybszego dojścia do ładnej figury po porodzie i dla towarzystwa innych dziewczyn w ciąży). Ta kobieta prowadząca fitnes mówi, że to pomaga, bo dziewczyny które do niej chodziły i urodziły tak mówią. Ale to równie dobrze może być zbieg okoliczności
Powiem tak ciało wygimnastykowane ma na pewno łatwiej niż takie które nigdy nic nie robiło itp itd bo mięśnie są u ciebie mocniejsze jak już będziesz po to nam napiszesz czy warto chodzić na fitness ale myślę że tak uważam że jak się w ciąży rusza coś tam robi to jest to wszystko lepiej przygotowane .A jeszcze mam jedno pytanko do dziewczyn które już rodziły. Czy uważacie, że ćwiczenia w ciąży i rozciąganie ułatwiają poród? Ja w tym celu chodzę na fitnes od 17tc do teraz (tzn nie tylko w tym jednym :w celu łatwiejszego porodu, szybszego dojścia do ładnej figury po porodzie i dla towarzystwa innych dziewczyn w ciąży). Ta kobieta prowadząca fitnes mówi, że to pomaga, bo dziewczyny które do niej chodziły i urodziły tak mówią. Ale to równie dobrze może być zbieg okoliczności
Maljan
A co to znaczy, że ktg płodu za wysokie? Kiedy umawiasz się do szpitala?Jestem po wizycie, ktg płodu za wysokie, dostałam skierowanie na dokładniejsze badanie przepływów w szpitalu. Muszę się umówić. A za tydzień znow mam przyjsc na wizytę tam do niej, zrobią znow ktg. Poza tym wszystko w normie. Dzidzia ma już 1400g i Ok 40cm (powiedziala chyba 49-50, ale to raczej nie realne )
reklama
Angelika22
Ciekawe jak to jest z ta waga w ciąży ze jedne maja pare kg a inne kilkanaście ja mam już jakieś 12 i nie wiem gdzie one , mam fajny brzuch i reszta bez zmian . Każdy kto mnie widzi mówi „ty nic nie przytyłaś „ ostatnio zaczęłam jeść trochę słodyczy. Nie wiem jak mogłam ich nie lubić przed zajściem w ciąże