reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To są nie stety sytuacje które się zdarzają na porodowce mój 1 syn wyciskanie na siłę lekarz wbił mi się łokciem między piersi a brzuch i normalnie na siłę go wyciskal bo ja nawet po podaniu oksytocyny nie czułam żadnych boli a małemu zaczęło spadac tętno i wpadli w panikę (syn wazyl 4100g)bo już było go widać i parte doszły a ja go nie mogłam urodzić masakra jakaś po tym porodzie długo dochodziłam do siebie ok 2 miesięcy usiąść normalnie nie mogłam i w ogóle czułam się okropnie więc tyle kobiet tyle samo porodów teraz to boję się o dziecko nie o siebie

Jak nie ma postępów po oksy i dziecku słabnie tętno to od razu powinni robić cc. Boże jakie te sytuacje w czasie porodu mogą być różne. Niby jesteśmy pod opieką profesjonalistów, ale patałachy wśród lekarzy też są. Do pierwszego porodu szłam nawet na luzie. Mój mąż bardziej się denerwował. Miałam 26 lat i nie myślałam w ogóle o jakiś zagrożeniach. I w sumie wszystko w miarę dobrze poszło i urodziłam po 10 godz od odejścia wód. Teraz więcej jestem świadoma różnych sytuacji i przyznam , że nieraz łapie mnie lekka panika.

reklama
Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? :confused: moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..

Ja tez nic od 3 tyg nie przytyłam, ale to normalne jak były te upały i mniej o wiele się je. Woda wychodzi z człowieka organizmu, więcej się sika. Moim zdaniem dzidzia i tak przybiera i ma skąd czerpać jedzenie tzn z naszych właśnie zasobów pochowanych na zapas :D

Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? :confused: moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..
Tak, jak napisała @miloscwczasachpopkultury czerpie z naszych zasobów[emoji4] Nie musisz się martwić[emoji16]

A ja Wam jeszcze napiszę o moim brzuchu. Mam wrażenie,ze mi się ostatnio bardzo opuścił do dołu i jest wielki, dlatego zaczęłam się zastanawiać o co chodzi. W przeciągu tygodnia kilka osób mnie zapytało,czy to już końcówka czyli 40 tydzień . Nawet głupia sytuacja podczas sesji zdjęciowej, jedna z mam chłopca ,który nam pozował zapytała,czy to już końcówka-ja mówię,że nie,że jeczcze jakies 2,5 miesiąca mi zostało a ona wielkie oczy zrobiła i mówi-bo ja jestem położną w szpitalu w Poznaniu i wygląda Pani,jak do porodu. Kurcze... innym razem taksówkarz jak wsiadaliśmy mówi-to do którego szpitala jedziemy? Moja córka to rodziła tu i tu- a ja w Szoku,bo nie chciałam jechać do szpitala. Każdy kto mnie widzi myśli,że ja już rodzę!! RATUNKU

Ja za to mam do przodu kg przez ostatnie tygodnie :Dniby goraco a u mnie apetyt był większy zamiast mniejszy :p i takim to sposobem mam łącznie od poczatku już 6.5 kg na plusie , przy koncu idzie teraz mi najwięcej a dopiero mam 32.2 tydzień a gdzie jeszcze do końca .. :D będę jak piłka niedługo :D

To ja mam +15 kg i jest super hah :)

:) Ma jeszcze troszkę czasu na obrócenie się.

Dlatego też bym chciała minimum do tego 38 przetrzymać, ale ciało ma swoje zdanie i lekarz też, także jak to u mnie z dziewczynkami wyjdzie, to się zobaczy się :)

Ja się nie tyle bólu boję, bo na to są sposoby, ile blizny. Nie że będzie, bo to mnie akurat obojętne jest, na plaży w bikini nie śmigam. Tylko ja jestem gruba, no po prostu i zwyczajnie, figura jabłka, także jak tyję to leci w dupencję i brzuch, który już przed samą ciążą wyglądał jak ciążowy, wystarczyło tylko odpowiednio się wypiąć. Także jak mnie potną i ta warstwa skóry zasłoni bliznę, no to mnie przeraża, jakieś zakażenie, papranie się blizny i tak dalej. Bo to że będę miała cc, to raczej jest pewne.
Blizna po cc jest tak nisko i tak cienka że jej wogole nie widać :) nawet jak założysz bikini jest przykryta bielizna :)

reklama
Do góry