reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Tak tata jest Szwedem , ale tata zupełnie nie ma urody typowego Szweda :) jest ciemny ze śniada karnacja za to ja taka jasna bardzo ,wiec ludzie obstawiają ze w tym związku to ja jestem Szwedka
To że śliczny synek mialobyc bez pytajnika , to było stwierdzenie [emoji854]
No ja też jak zobaczyłam synka to sobie przypomniałam że masz męża Szweda to pewnie syn po nim taki jasniutki a tu taka niespodzianka [emoji6][emoji4]

reklama
Mi moja mama mówiła jeszcze w pierwszej ciąży, że na pewno zrobią mi się rozstępy bo ona miała, jej siostra i babcia. Od samego jej gadania nie wyszedł mi ani jeden. Myślę , że geny nie mają takiego wpływu na to. Bardziej chodzi o to ile się przytyje i jak dba się o skórę. Jak moja mama była w ciąży to nikt jej nie mówił, żeby smarowała się kremem czy oliwką. Poza tym teksty jedz za dwoje skutkowały tym, że przytyła prawie 30 kilo i myślę, że od tego te rozstępy. Ja w pierwszej ciąży przytyłam 8kg teraz na razie 6 i odpukać rozstępy nie wychodzą. Jem raczej sporo ale rozsądnie. Nie głodzę się. Jem słodycze. I zobaczymy ☺
Ja mimo wszystko i tak myśle, ze geny maja na to wpływ, tylko nie zawsze dziedziczymy po mamie, czasem po tacie, a ze faceci nie rodzą to tak naprawdę nie wiadomo :p

Tak wczoraj myślałam jak to jest .. tamtym razem byłam nacinana i np jeśli teraz by była taka koniecznosc to gdzie oni tną w tym samym miejscu czy na inną stronę już ? ( Teraz miałam na prawą stronę naciecie)

Ja miałam synka wyciaganego wakum ważył 4 kg. Po godz. przynieśli mi go do cyca ja się przekreciłam na bok i dostałam takich skórczy jak przy porodzie. Położna zadzwoniła po lekarza to nie przyszedł tylko kazał dać kroplówke znieczulajaca. Po godz położna chciała dotknąć mojego brzucha a ja krzyczałam z bólu. Zadzwoniła znowu i wkonicu się okazało że dostałam krwotoku pękła mi szyjka. Szybko czyszczenie, przetaczanie osocza potem krwi. Jak mnie wypisywali że szpitala to powiedział mi lekarz że powinnam mieć jeszcze raz przetaczana krew ale ze jestem młodą to dam radę. I jak poprosiłam o wypisanie zwolnienia dla męża to powiedział że nie może bo jestem zdrowa.

O Jezu to się nacierpiałaś.. przecież mogłaś się przekręcić. A tego dr to bym pierdo.. w łeb. Zwolnienie w celu opieki to z palcem w d.. powinni dawać. Całe szczęście wszystko u Ciebie dobrze się skończyło. Obyś teraz nie miała takiego problemu.

Jestem po wizycie, ktg płodu za wysokie, dostałam skierowanie na dokładniejsze badanie przepływów w szpitalu. Muszę się umówić. A za tydzień znow mam przyjsc na wizytę tam do niej, zrobią znow ktg. Poza tym wszystko w normie. Dzidzia ma już 1400g i Ok 40cm (powiedziala chyba 49-50, ale to raczej nie realne ) :)

Jestem po wizycie, ktg płodu za wysokie, dostałam skierowanie na dokładniejsze badanie przepływów w szpitalu. Muszę się umówić. A za tydzień znow mam przyjsc na wizytę tam do niej, zrobią znow ktg. Poza tym wszystko w normie. Dzidzia ma już 1400g i Ok 40cm (powiedziala chyba 49-50, ale to raczej nie realne ) :)
Co to znaczy że ktg za wysokie?[emoji852] Za dużo skurczów?

reklama
Dzień dobry dziewczyny
Naczytałam się was nieźle i jestem przerażona. Mam nadzieję że mój pierwszy poród przebiegnie normalnie, bez komplikacji. Boję się że moja mała będzie też duża bo już jest większa podobno o tydzien. Ryczeć się aż chce. Jestem cała w stresie przed tym porodem jak czytam ile rzeczy może się dziac :(
Dziś idę do UP zapisać się jako bezrobotna, mam nadzieję że mi nie odmówią jak zobaczą że jestem w ciąży. Z racji ciąży niby jestem objęta opieka medyczną, ale położna powiedziała że dobrze by było gdybym miała jakiś papier na to, więc idę.

Do góry