reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
No właśnie, a ja takiego dbania o pacjentkę nie zaznałam wcześniej. Szybka wizyta i dowodzenia. Na pewno kolejna ciaze będzie mi też on prowadził :) i mam nadzieję , że rodzić też mi się uda przy tym lekarzu.
Ile wazy twój synek?:)
Teraz to nie wiem ile waży. W 25+5 ważył 980g. Teraz wizytę mam w poniedziałek to będzie 30+3 i zobaczymy ile go przybyło ☺
Ja też bym chciała trafić na swojego gina przy porodzie ale on ma raz w tygodniu dyżur w szpitalu gdzie będę rodzić to szanse są małe. Umawiać się nie będę bo i tak przy takiej ilości pacjentek jakie ma to nie byłby w stanie. Chyba , że pojawi się wskazanie do cc czyli jeśli dziecko będzie posladkowo ułożone ale odpukać póki co był główką w dół.

Jestem po wizycie, ktg płodu za wysokie, dostałam skierowanie na dokładniejsze badanie przepływów w szpitalu. Muszę się umówić. A za tydzień znow mam przyjsc na wizytę tam do niej, zrobią znow ktg. Poza tym wszystko w normie. Dzidzia ma już 1400g i Ok 40cm (powiedziala chyba 49-50, ale to raczej nie realne ) :)
Śliczna dzidzia- ładnie waży i mierzy. Ja też mam dziś wizytę po baaaardzo długiej przerwie. Aż jestem ciekawa i trochę się stresuję,czy wszystko jest dobrze.

Dzień dobry dziewczyny
Naczytałam się was nieźle i jestem przerażona. Mam nadzieję że mój pierwszy poród przebiegnie normalnie, bez komplikacji. Boję się że moja mała będzie też duża bo już jest większa podobno o tydzien. Ryczeć się aż chce. Jestem cała w stresie przed tym porodem jak czytam ile rzeczy może się dziac :(
Dziś idę do UP zapisać się jako bezrobotna, mam nadzieję że mi nie odmówią jak zobaczą że jestem w ciąży. Z racji ciąży niby jestem objęta opieka medyczną, ale położna powiedziała że dobrze by było gdybym miała jakiś papier na to, więc idę.
Ja kiedyś się też rejestrowalam w up będąc w tamtej ciąży, i musiałam przynieść im zaswiadczenie o ciąży od lekarza żeby nie przychodzić tam co jakiś czas na spotkania

Śliczna dzidzia- ładnie waży i mierzy. Ja też mam dziś wizytę po baaaardzo długiej przerwie. Aż jestem ciekawa i trochę się stresuję,czy wszystko jest dobrze.
Dziękuje :) Nie ma się co stresować, bo to tez nam nie pomaga w niczym. A napewno będzie wszystko dobrze, nie ma co się martwic na zapas :) To napisz później co u dzidzi jak już będziesz po ;) my zaraz jedziemy do dentysty mam nadzieje, za tam tez wszystko w porządku i nic nie trzeba będzie robic ;)

Dziękuje :) Nie ma się co stresować, bo to tez nam nie pomaga w niczym. A napewno będzie wszystko dobrze, nie ma co się martwic na zapas :) To napisz później co u dzidzi jak już będziesz po ;) my zaraz jedziemy do dentysty mam nadzieje, za tam tez wszystko w porządku i nic nie trzeba będzie robic ;)
to powodzenia u dentysty ;) tak napiszę i mam nadzieję na fajne zdjęcie, może tym razem się uda,bo to małe takie przyklejone do mnie policzkiem.

Dziewczyny mam pytanko.. weszlam dzis na wage i mam o 0.5 kg mniej niz w ub. tyg. Nie jem duzo,jakis tam chleb czasami,owoce,warzywa.. poprostu nie mam apetytu zbytnio.. pytanie brzmi ,skoro nie objadam sie tlustym miesem i innymi takimi to jak wtedy dziecko obrasta w tluszczyk? Bierze zasoby ode mnie? :confused: moze durne pytanie ale ciekawi mnie to..

reklama
Znacznie lepiej, dzięki ,że pytasz . Jedna już praktycznie nie czuję,że boli a druga przy większym naciąganiu stopy albo chodzeniu po stopniach. W każdym bądź razie już jestem ostrożna i jak nie muszę nie biegam, jak szalona.
To dobrze ze mija bol :* no i sie ciesze ze juz nie swirujesz i uwazasz na siebie :p

Do góry