reklama
E
Ewka34
Gość
Hyhyhy ja tezNo to lecimy łeb w leb. Ja już tak za 40 dni mogłabym rodzic [emoji5][emoji5][emoji5]
Maljan
Fanka BB :)
A wiesz ile jest zanieczyszczeń w powietrzu szczególnie zimą? Też to wszystko wdychasz a podejrzewam, że wtedy nie zakładasz maskiWiadomo, Twój wybor. I tu już nie chodzi o dziecko, oglądałam program o tym jak działa środki chemiczne i do sprzątania mieszkania i jak przez pół życia to wszystko się osadza w organizmie i jakie są skutki to już wole na te 2 h założyć maske i otworzyć okna żeby później nie żałować, jak nagle bym tfu tfu ciężko zachorowała.
Jakby wziął opiekę na Ciebie to wtedy nie mogliby mu nie dać. Bo to już nie urlop.Mój mąż ma jeszcze koło 40 dni urlopu (razem z tym ojcowskim) więc chciałabym żeby wziął chociaż 1 tydzień po porodzie a później we wrześniu na spokojnie 2-3 tygodnie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie właśnie, bo okazało się że jedna dziewczyna u nich już zarezerwowała sobie 2 tyg urlopu w sierpniu (nie wiem które dokładnie) a nie mogą wziąć 2 osoby w tym samym czasie. Więc u nas wszystko wyjdzie w praniu, zależy kiedy urodzę. Jeśli np w lipcu to chyba będzie miał więcej urlopu od razu po porodzie, a jeśli w sierpniu to być może tylko kilka dni.
E
Ewka34
Gość
Ja mam czasem taki wibracje jakby mala sie telepotala albo cos.. a jest ruchliwaMi dzisiaj mała też coś słabo się rusza i siedzę jak na szpilkach. Wogole od jakiegoś tygodnia po spaniu bolał mnie mięsień na wzgorku łonowym a od wczoraj czuje takie mrowienie przechodzace w rytmiczne pulsowanie jakby silny przepływ krwi. Jak chodziłam w ciąży z Lenka to miałam podobne we wnętrzu pochwy jakby coś tam wibrowalo. Ma któraś podobnie?. W środę mam wizytę to spytam czy to normalne
Maljan
Ogólnie na tej szkole na bank mają procenty od różnych rzeczy [emoji23] więc kto wie [emoji23] ale chyba o tych laktatorach serio mówiły, bo to mówiła położna-doradca laktacyjny, a nie typowo ta babka ze szkoły rodzeniaMoże maja jakiś procencik od tego hah a tak serio to ja czytałam o tym canpol i jest tez dobry, polecany i co najważniejsze tańszy o wiele, bo 190 zł to duża różnica niż 300-400 ale wiadomo, każdy wybiera jak może i na jaki go stać
karkula309
Ja kiedyś wystarczy że próbowałam używać rękawiczek bo przez ręce też coś tam pewnie się dostaje , myślałam że to takie proste i szybkie a okazało się że zanim założyłam te rękawiczki to minuta , później jeszcze je myłam i się tylko wkurzalam więc zrezygnowałamTo tylko 2 sekundy założenie takiej maski i jednak to różnica jak to co piszesz z pielęgnacja całego ciała. Wiesz, mnie te 3 sekundy nie zbawia, a wiem, że dzięki tym 3 sekundom mogę pożyć i 30 lat więcej
Ale mówię, ja już tak sobie wbiłam do głowy i bałabym się bez maski sprzątać, tym bardziej w ciąży gdzie przez krew i układ oddechowy wszystko może przejść do dziecka.
Wiadomo każdy dba o siebie jak chce ja już bardziej uważam na to co jem niż jak sprzątam , ale to może dlatego że dużo jem a mało sprzątam
No i mam nadzieję że życie zwykłej dziewczyny nie skróci się o 30lat bo nie będzie u siebie w domu sprzątać w maseczce. Bo moje ciotki w angli zajmują się zawodowo sprzątaniem, robią to codziennie po parę godzin bez maseczki. To żeby ich życie nie skróciło się o 60lat ludzie widocznie jeszcze nie wiedzą o szkodliwości sprzątania , a szkoda. Mogliby rozdawać gdzieś takie maseczki .. może dlatego nie jest to rozglosnione żeby ludzie nagle nie przestali sprzątać ? U mnie mogłoby się to tak skończyć [emoji85][emoji85]
Maljan
Ja tak samo heheJa mam 32 tydz i 59 dni do porodu
Biedroneczka10
A wiesz ile jest zanieczyszczeń w powietrzu szczególnie zimą? Też to wszystko wdychasz a podejrzewam, że wtedy nie zakładasz maski
Ja mieszkam w Krakowie więc mamy ogromny problem ze smogiem. Zastanawiam się cały czas czy nosić maskę ale to też do końca zdrowe nie jest.
Natomiast nigdy nie odpuszczam rękawiczek do sprzątania. A w ciąży i maski bo mnie bardzo drażnią wszystkie środki. Rękawiczki to mus ale nauczyłam się od kiedy dostałam uczulenia kontaktowego nawet opakowań z detergentami nie dotykam bez rękawiczek.
reklama
E
Ewka34
Gość
Zobaczymy ktora z nas pierwsza wyleciJa tak samo hehe