reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Mój pracoholik tak urlopów nie bierze [emoji14] tym bardziej że jak musi się urwać na kilka godzin to odbija to z nadgodzin albo odrabia po godzinie dziennie. Więc on woli żeby mu Grzesiek zapłacił. A te 2tyg to i tak dużo siedzenia, w następnym roku ten ojcowski by wybrał. Też 2 tyg. To urlopy zostają [emoji23]

U nas w szpitalu bez problemu przy wypisie pytają. Czy chcecie.
Mój ma pracę nudna , często nie ma roboty i sobie po prostu siedzi więc takie wolne mu się przyda , wyspi się , odpocznie od nudnej i ciągnącej się roboty :D

Super że pytają. My też skorzystamy z tego :)

reklama
Ja sprzątam np bez żadnej maski :p
A co do farb do włosów, to wydaje mi się, że teraz raczej fryzjerzy używają już farb bez amoniaku właśnie. Przynajmniej tak rozmawiałam z moją fryzjerką jak powiedziałam jej o ciąży. Ja 3 razy farbowałam w czasie ciąży i zobaczę czy nie pójdę jeszcze raz, zależy kiedy urodzę :)

Wiadomo, Twój wybor. I tu już nie chodzi o dziecko, oglądałam program o tym jak działa środki chemiczne i do sprzątania mieszkania i jak przez pół życia to wszystko się osadza w organizmie i jakie są skutki to już wole na te 2 h założyć maske i otworzyć okna żeby później nie żałować, jak nagle bym tfu tfu ciężko zachorowała.

A właśnie jak planujecie urlop ojcowski? (te 2 tyg dla każdego taty)
Zaraz po porodzie czy macie inne plany?
Mój mąż ma jeszcze koło 40 dni urlopu (razem z tym ojcowskim) więc chciałabym żeby wziął chociaż 1 tydzień po porodzie a później we wrześniu na spokojnie 2-3 tygodnie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie właśnie, bo okazało się że jedna dziewczyna u nich już zarezerwowała sobie 2 tyg urlopu w sierpniu (nie wiem które dokładnie) a nie mogą wziąć 2 osoby w tym samym czasie. Więc u nas wszystko wyjdzie w praniu, zależy kiedy urodzę. Jeśli np w lipcu to chyba będzie miał więcej urlopu od razu po porodzie, a jeśli w sierpniu to być może tylko kilka dni.

reklama
Do góry