reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Biedroneczka, śliczne zdjęcia:)
@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)Zobacz załącznik 863636
U nas nie było tłumów ubranka były wszystkie dużo tego było a byłam ok 8.30

Weekend mieliśmy intensywny. Intensywny głównie dla mnie. Zakupy, stanie przy garach. W piątek grill ze znajomymi a w sobotę urodzinki córki.
IMG_20180602_170735.jpg

Wczoraj też cały dzień na nogach. Córka dostała wyróżnienie w konkursie z okazji Dni Rodziny w naszym mieście, za rysunek mamy i taty
20180603_102601-1.jpg

Mama to ten większy ludek ☺
Jak odbierała nagrodę i dyplom na scenie to mieliśmy z mężem świeczki w oczach ze wzruszenia ☺
20180603_101355.jpg

Moja gwiazda pierwsza z lewej, obok koleżanka z grupy z przedszkola ☺ to grupa wiekowa przedszkolaki. Widać , że nasze dziewczyny najmłodsze reszta to chyba 5-6 latki.
Potem obiad u rodziców. Zaliczyliśmy też wesołe miasteczko. Wieczorem bolały mnie kostki i były strasznie opuchnięte. Do tej pory nic mi nie puchło, ale jednak temperatura na dworze i intensywny weekend zrobiły swoje. Dobrze , że już poniedziałek. Córka poszła do przedszkola, mąż do pracy to ja mogę w końcu poleżeć i odpocząć.. i może uda mi się ogarnąć Wasze wpisy z weekendu ☺

Załączniki

• IMG_20180602_170735.jpg
    IMG_20180602_170735.jpg
    88 KB · Wyświetleń: 361
  • 20180603_102601-1.jpg
    20180603_102601-1.jpg
    709,5 KB · Wyświetleń: 378
  • 20180603_101355.jpg
    20180603_101355.jpg
    831,4 KB · Wyświetleń: 380
Właśnie się dowiedziałam, że moja znajoma z fitnesu urodziła. Dopiero 9 dni po terminie. 8h się męczyła naturalnie i jednak skończyło się cc. Na usg wychodziło, że mała waży 3800g a urodziła się 4400g [emoji1] dlatego nie było szans żeby urodziła naturalnie

Wow, to duża dziewczynka, bardzo duża, ale najważniejsze, że już po wszystkim :)

Dziewczyny a myślicie że w ciąży można jeść ananasa? Bo coś kiedyś czytałam że on przyspiesza poród?
Ja nigdy o tym nie słyszałam :szok: jadłam od czasu do czasu i nic mi nie było, może to jakiś mit :p

Mnie natomiast interesuje czy któraś z Was robiła keratynowe prostowanie wlosow w trakcie ciazy? Tez opinie są różne, ale zastanawiam się czy to nie coś w rodzaju jak farbowanie wlosow, ktos coś rozpowszechnił, a to wcale nie prawda. Zastanawiam się czy taka keratyna może negatywnie wpłynąć na przebieg ciazy :confused:

Weekend mieliśmy intensywny. Intensywny głównie dla mnie. Zakupy, stanie przy garach. W piątek grill ze znajomymi a w sobotę urodzinki córki.
Zobacz załącznik 863639
Wczoraj też cały dzień na nogach. Córka dostała wyróżnienie w konkursie z okazji Dni Rodziny w naszym mieście, za rysunek mamy i taty
Zobacz załącznik 863643
Mama to ten większy ludek ☺
Jak odbierała nagrodę i dyplom na scenie to mieliśmy z mężem świeczki w oczach ze wzruszenia ☺
Zobacz załącznik 863644
Moja gwiazda pierwsza z lewej, obok koleżanka z grupy z przedszkola ☺ to grupa wiekowa przedszkolaki. Widać , że nasze dziewczyny najmłodsze reszta to chyba 5-6 latki.
Potem obiad u rodziców. Zaliczyliśmy też wesołe miasteczko. Wieczorem bolały mnie kostki i były strasznie opuchnięte. Do tej pory nic mi nie puchło, ale jednak temperatura na dworze i intensywny weekend zrobiły swoje. Dobrze , że już poniedziałek. Córka poszła do przedszkola, mąż do pracy to ja mogę w końcu poleżeć i odpocząć.. i może uda mi się ogarnąć Wasze wpisy z weekendu ☺
Ale masz zdolniachę w domu:) Słodka blondyneczka:)
Widzę, że już każda z nas na tym etapie ciąży ma jakieś bóle, dolegliwości ehh jeszcze trochę musimy dać radę:biggrin2:

reklama
Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.

Ale świetne, wyraźne zdjęcia i super, że tak rośnie :)

Do góry