reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)
Screenshot_20180604-091415.png

Załączniki

• Screenshot_20180604-091415.png
    Screenshot_20180604-091415.png
    398,2 KB · Wyświetleń: 366
reklama
Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.
Śliczne zdjęcia, piękna pamiątka :) Najwazniejsze, ze wszystko w porządku, a Dzidzik może się jeszcze obróci ;)

A czemu ma ci przepaść ? To nie jest tak że Zasiłek macierzyński dostaje się i tak czy tak ? Jeżeli przenosisz ciążę to do dnia porodu będziesz mieć umowę z tego co pamiętam :) a zasiłek macierzyński chyba wtedy wypłaca zus (?)

ja mam umowę na zastępstwo i tak mi poszli na rękę , bo miałam do czerwca, a mam przedłużoną do sierpnia ;) jakbym nie urodziła do końca to wtedy nie będę miała macierzyńskiego liczonego z pracy;/

@klaudiaa975 dzisiaj masz wizytę ? :)

Poprosiłam siostrę dzisiaj żeby poszła do Lidla bo ma blisko i oczywiście już z rana dzikie tłumy i mało co już zostało , kupiła mi tylko taki 2pack spodenek :D a jak w waszych lidlach dzisiaj było o ile byłyście ? :)Zobacz załącznik 863636

Ja wysłałam mamę po skarpetki ale nie wiem jeszcze czy się udało kupić:) to ostatnie ciuszki których mi brakuje więc mam nadzieję że się uda i nie będę musiała łazić.

To musisz dwa tygodnie przed terminem próbować wszystkich sposobów :) schody, firanki, seks i długie spacery. Oby się udało bo to zawsze człowiek spokojniejszy.

@Anulaa88 a ja właśnie sama nie wiem bo nie rozmawiałam o tym z lekarzem jeszcze ale 14.06 mam wizytę to spytam. Teoretycznie mój drugi poród więc powinnam dać radę jeśli synuś dalej będzie sredniaczkiem wagowo. Ale jeszcze będę chodzić na ktg do szpitala i pewnie oni finalnie zdecydują.

Haha no będę musiała próbować wszystkich sposobów, i mam nadzieję, że się uda ;) :D w środę będę rozmawiała z lekarzem, co on mi powie, jak on myśli w razie czego :) bo chcę rodzić w szpitalu, gdzie on pracuje :) więc może każe mi się wcześniej zgłosić i będą wywoływać w razie czego

Z boku brzucha i znacznie wyżej niż mogłabyś przypuszczać [emoji16]Niee...od czasu do czasu. Jak wstaje, jak np. zbyt gwałtownie się obrócę[emoji4]
A to tak tez mam, ale jeszcze dodatkowo to o czym pisałam, np często jak jedziemy autem, ale to nie wina pasa czy coś, to coś w srodku się dzieje, ale mam nadzieje ze to nic groźnego ;)

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!

Ja się witam w 30 tygodniu ciazy !;) mam nadzieję że jeszcze 6 tygodni wytrwamy w dwupaku. Ostatnio boli mnie coś krocze i pojawiają się lekkie bole okresowe. Mam nadzieję że to nic niepokojącego, bo kiedyś też tak miałam a nic złego się nie działo. 30 tydzień to brzmi poważnie, aż mam gęsią skórkę i nie mogę się doczekac dnia porodu i chwili aż zobaczę synka!

30 tydzień to brzmi dumnie :D musicie wytrzymać jak najdłużej w dwupaku ;) oj chyba każda z nas nie może się doczekać tego dnia ;)

reklama
W 30 tyg tez mialam bole jakby okresowe ;) teraz mam bole wszystkiego..
Ledwo co zmylam naczynia.. :confused2: mala od rana wariuje w brzuchu.. jakies przepychanki sobie urzadza.. :) trudno mi dzis oddychac..

Do góry