reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już w pierwszej ciąży się bałam że będę miała córkę miednicowe bo to ponoć genetycznie jest a moja mama mnie i siostrę rodziła miednicowo. Teraz że to już 2 poród to ponoć i miednicowo tragedii nie ma ale nie wiem jak to robią w moim szpitalu i co zaleci lekarz.

Kiedy masz USG??
W poniedziałek 11.06[emoji4]
U mnie lekarz w przypadku miednicowego ułożenia, skieruje mnie na pewno na cc.

reklama
A u nas w jak się nie urodzi do terminu porodu to przyjmują do szpitala i czekają jeśli wszystko ok ale już te dwa tygodnie po terminie to w szpitalu się jest w razie czego. I z tego co wiem wtedy zalecają spacery po schodach i dużo korytarzowego ruchu żeby poród sam się zaczal.

ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/

ja bym chciała urodzić tak z 1, 2 tygodnie wcześniej ;) a jeszcze mam umowę do końca sierpnia, a termin na 24 sierpnia ;/ więc modlę się żeby wcześniej urodzić, bo tak to mi macierzyńskie przepadnie ;/
A czemu ma ci przepaść ? To nie jest tak że Zasiłek macierzyński dostaje się i tak czy tak ? Jeżeli przenosisz ciążę to do dnia porodu będziesz mieć umowę z tego co pamiętam :) a zasiłek macierzyński chyba wtedy wypłaca zus (?)

Ostatnia edycja:

To musisz dwa tygodnie przed terminem próbować wszystkich sposobów :) schody, firanki, seks i długie spacery. Oby się udało bo to zawsze człowiek spokojniejszy.

@Anulaa88 a ja właśnie sama nie wiem bo nie rozmawiałam o tym z lekarzem jeszcze ale 14.06 mam wizytę to spytam. Teoretycznie mój drugi poród więc powinnam dać radę jeśli synuś dalej będzie sredniaczkiem wagowo. Ale jeszcze będę chodzić na ktg do szpitala i pewnie oni finalnie zdecydują.

Mi maz powiedzial ze mam wiecej lezec i odpoczywac i ze on zakupy bedzie robic po pracy ,nie chcemy zeby mala miala zalecone sterydy na plucka bo i tak lyka moja chemie,te tabsy na padaczke ktore biore codziennie..
To dobrze, ze mąż chętny do pomocy. Mój tez jeździ czasem sam, jak ja nie czuje się na siłach :p Lepiej zapobiegać zanim leczyć :)

Wróciłam właśnie z USG prenatalnego, synek zdrowy waży prawidłowo 1499 g termin według USG 13.08 także też się zgadza. Jedyne co to cała ciążę siedział głową w dół a teraz obrócił się i jest miednicowe. Zobaczymy czy się jeszcze obróci a jak nie to albo rodzę miednicowe albo CC zależy co lekarz powie. Pomachał nam na USG ładnie rączka:) i ma dokładnie takie same wargi nosek jak córka.
Gratuluję :*** slodziaczek ❤️

Podobno teraz czekają nawet do 2 tygodni, tak gdzieś czytałam

Mam nadzieję, że urodzę przed terminem. Muszę się gina dopytać czego mogę się spodziewać i czego mogę wymagać jak minie termin.
W sobotę byłam na pobraniu krwi i rozmawiałam z dziewczyną, która pierwsze dziecko urodziła tydz wcześniej sn a teraz urodziła córkę 2 dni po terminie przez cc bo dziecku na ktg słabło tętno. Nie słyszałam, żeby którąś trzymali 2 tyg po terminie. Ja bym chyba oszalała.

reklama
Do góry