reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny ;) a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia :)

reklama
Ja nigdy o tym nie słyszałam :szok: jadłam od czasu do czasu i nic mi nie było, może to jakiś mit :p

Mnie natomiast interesuje czy któraś z Was robiła keratynowe prostowanie wlosow w trakcie ciazy? Tez opinie są różne, ale zastanawiam się czy to nie coś w rodzaju jak farbowanie wlosow, ktos coś rozpowszechnił, a to wcale nie prawda. Zastanawiam się czy taka keratyna może negatywnie wpłynąć na przebieg ciazy :confused:

Z farbowaniem to moim zdaniem tez nie taki mit.. każdy środek chemiczny może zaszkodzić nawet nie będąc w ciazy. Dużo osób np sprząta mieszkanie silnymi środkami typu domestos, cif, płyn do szyb, środek do kafelek i kabin i nie używa masko żadnej na twarz i usta. Dla mnie to bardzo pochopne, od tego można się nabawić poważnych chorób układu oddechowego i nie tylko. Ja sprzątam zawsze w masce na pół buzi, tym bardziej w ciąży. Tak samo jest z farba i amoniakiem, to przez skore głowy może dostać się do organizmu a dziecku tez w łonie matki może w jakimś minimalnym stopniu zaszkodzić.

Dzień dobry :)
Piszecie o porodach, ja mam nadzieję, że jeszcze z 6 tygodni pochodzę, potem sobie już nie wyobrażam ciąży. Na dzień dzisiejszy jestem ociężała i szybko się męczę, nawet wczoraj dwa razy zadano mi pytanie czy z bliźniętami chodzę :D

Dziewczyny a myślicie że w ciąży można jeść ananasa? Bo coś kiedyś czytałam że on przyspiesza poród?
Ja wiem, że nie wolno pić herbatki z liści malin, ale o jakichkolwiek owocach, że nie wolno, nic nie słyszałam.

Dziewczyny czy wy liczycie ruchy dziecka? Czytam, że w fazie aktywnej powinno być ich minimum 10 w ciągu max 0,5godziny. Mam wrażenie, że od soboty mała się mniej rusza i już zaczynem fiksować.
Ja nie liczę, bo nie dość, że czuję ruchy co chwilę, to tak na prawdę nie wiem która panna się rozpycha :)

No, ja w czwartek będę podglądała swoje maluchy, już nie mogę się doczekać. A dzisiaj mama moja zamówiła im takie oto kocyki, bo mnie się żadne cieniutkie nigdzie nie podobają. A tak będą miały niepowtarzalne kocyki :)
Link do: ALVI Babydecke Tierpyramide 75x100 cm online kaufen | baby-walz

Tymczasem spadam na spaceros, póki da się na zewnątrz wytrzymać, miłego dzionka :)

Ja nic takiego nie robię, uważam, że nie ma co aż tak panikować, bo każdy dzień jest inny, w jeden może być bardziej ospała, w drugi bardziej aktywna. Jak to my :)

Także nie liczę, wystarczy mi ze max 10 razy w ciągu dnia ją czuje. Niektóre dzieciaczki są spokojniejsze i mniej aktywne w brzuszku także nie ma co się stresować :)
Też nie liczyłam, wystarczyło, że ją czułam przez cały dzień ale od soboty leżę bo wystraszyłam się tych bóli i wiesz z nadmiaru czasu mam głupie myśli.

Dzień dobry :)
Piszecie o porodach, ja mam nadzieję, że jeszcze z 6 tygodni pochodzę, potem sobie już nie wyobrażam ciąży. Na dzień dzisiejszy jestem ociężała i szybko się męczę, nawet wczoraj dwa razy zadano mi pytanie czy z bliźniętami chodzę :D

Ja wiem, że nie wolno pić herbatki z liści malin, ale o jakichkolwiek owocach, że nie wolno, nic nie słyszałam.

Ja nie liczę, bo nie dość, że czuję ruchy co chwilę, to tak na prawdę nie wiem która panna się rozpycha :)

No, ja w czwartek będę podglądała swoje maluchy, już nie mogę się doczekać. A dzisiaj mama moja zamówiła im takie oto kocyki, bo mnie się żadne cieniutkie nigdzie nie podobają. A tak będą miały niepowtarzalne kocyki :)
Link do: ALVI Babydecke Tierpyramide 75x100 cm online kaufen | baby-walz

Tymczasem spadam na spaceros, póki da się na zewnątrz wytrzymać, miłego dzionka :)
No tak, skąd byś miała wiedzieć która panna się rozpycha hehe.
Ja byłam rano o 8ej na zakupach i jak wychodziłam z lidla już było bardzo gorąco.
Nie wiem jaki artykuł czytałaś ale podobno na naszym etapie ciąży należy wyczuć dziesięć ruchów w ciągu dnia , a nie w ciągu pol godziny ;) a jeśli chodzi nawet o bardziej zaawansowaną ciążę to w szpitalu gdzie ja leżałam dziewczyny nawet w 35 tygodniu dostawały kartkę do liczenia ruchów sposobem 10 ruchów w ciągu dnia :)
Mam książkę nt ciąży i tam wyczytałam.

Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?

reklama
Dziewczyny wiem, że temat był już na forum. Chciałam kupić laktator elektryczny avent (przy chłopakach odkupiłam od koleżanki za 200zł nowy i był super) ale widzę, że to koszt 450zł z przesyłką i tak się zastanawiam czy nie kupić innego. Ma/miała któraś elektryczny laktator innej firmy?

Ja zamawiam z canpola nowy za 190 zł i nie widzę potrzeby wydawania aż 400 zł :D

Do góry