reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzisiaj bylam w biedronce, kupilam kolejna paczke pampersow :) mam juz 4. Jedna kasa otwarta, za chwile jeszcze dwie sie otworzyly, ludzie zaczeli sie pchac. Jakiś gowniarz chciał przede mna sie wcisnac to mu droge zablokowalam. Ludzie jak dzikusy, nikt sie nie przejmowal moim brzuchem. Nie mowiac juz o tym, ze brzuch mnie bolal w trakcie zakupow a nie mialam zbytnio wysilku:/ Dzisiaj glownie lezalam i siedzialam

reklama
Dzisiaj bylam w biedronce, kupilam kolejna paczke pampersow :) mam juz 4. Jedna kasa otwarta, za chwile jeszcze dwie sie otworzyly, ludzie zaczeli sie pchac. Jakiś gowniarz chciał przede mna sie wcisnac to mu droge zablokowalam. Ludzie jak dzikusy, nikt sie nie przejmowal moim brzuchem. Nie mowiac juz o tym, ze brzuch mnie bolal w trakcie zakupow a nie mialam zbytnio wysilku:/ Dzisiaj glownie lezalam i siedzialam
Znam to.. ludzie to dzikusy serio.. mnie jeszcze nikt nie przepuscil do kasy ,nawet w rossmanie ;) gdzie pierwszenstwo maja kobiety w ciazy ;) pchaja sie na ciebie ,nie widza ze w ciazy.. nie jednemu zwrocilam uwage zeby sie nie pchal :/

Więcej pewnie powiedzą mi po badaniach. W poniedziałek będzie na dyżurze mój lekarz prowadzący na szczęście. Dzisiejszy dzień mnie tam przestraszył ze po powrocie do domu zamawiam resztę potrzebnych rzeczy, biorę sie za pranie i prasowanie i przygotowuje torbę. Nie ma co czekać do końca bo jak widać w każdej chwili może nas cos zaskoczyć
[emoji33]
A kupiłam sobie dzisiaj kilo bobu, pol kilo czereśni, na obiad miała być fasolka a wieczorem grill.. a tymczasem na kolacje w szpitalu dostałam bułkę z jajkiem na twardo. MASAKRA

Znam to.. ludzie to dzikusy serio.. mnie jeszcze nikt nie przepuscil do kasy ,nawet w rossmanie ;) gdzie pierwszenstwo maja kobiety w ciazy ;) pchaja sie na ciebie ,nie widza ze w ciazy.. nie jednemu zwrocilam uwage zeby sie nie pchal :/
Ja mialam sytuacje jak bylam na glukozie w labolatorium. Byl pan o kulach i chcielismy usiasc na wolne krzeslo wiec ja mu mówię, zeby usiadl. Pani siedzaca obok powiedziala : to ja powinnam pani ustapic, bo troche glupio sie pytac czy brzuszek ciazowy, jeszcze moglaby sie pani obrazic. A ja na to ze dobrze sie czuje wiec moge stac. I sie wbilam na pobranie przed nimi, skoro juz sobie siedzieli :D
Moze nie oczekuje jakiegos specjalnego traktowania ale jak sie pchaja przede mnie to juz jest naprawde chamstwo...

Dziewczyny pomocy! Okazalo się że na jutro na festyn dzieci maja miec zrobione smieszne nakrycia glowy kurde i teraz co mam na szybko wymyslec?
Moze cos z brystolu, bibuly?
Jest tu jakas kreatywna mama ktora uratuje mi tylek :/

Więcej pewnie powiedzą mi po badaniach. W poniedziałek będzie na dyżurze mój lekarz prowadzący na szczęście. Dzisiejszy dzień mnie tam przestraszył ze po powrocie do domu zamawiam resztę potrzebnych rzeczy, biorę sie za pranie i prasowanie i przygotowuje torbę. Nie ma co czekać do końca bo jak widać w każdej chwili może nas cos zaskoczyć
[emoji33]
A kupiłam sobie dzisiaj kilo bobu, pol kilo czereśni, na obiad miała być fasolka a wieczorem grill.. a tymczasem na kolacje w szpitalu dostałam bułkę z jajkiem na twardo. MASAKRA
Czyli po kolacji Cie wypuscili czy jak? Ja tez juz sie zaczynam stresowac, ze torba nie gotowa...

Dziewczyny pomocy! Okazalo się że na jutro na festyn dzieci maja miec zrobione smieszne nakrycia glowy kurde i teraz co mam na szybko wymyslec?
Moze cos z brystolu, bibuly?
Jest tu jakas kreatywna mama ktora uratuje mi tylek :/
Ja bym zrobiła coś z brystolu jakiś kapelusz albo taki stożek z narysowaną postacią z bajki

reklama
Musisz malej wyjasnic ze ta babcia nie jest jak tamta.. zreszta ,jestem pewna ze ona to widzi.. ale boli ja to ,bo przeciez babcia obiecala.. :(
Przeżywała to całe popołudnie tłumaczy jej mąż że babcia jest jaka jest ze nie zawsze dostanie to czego bardzo chce lub jej ktoś obieca bo często ludzie nie dotrzymuja słowa babcia już kilkakrotnie coś jej obiecala a później co innego z tego wyszło a brak słów na tą babe

Do góry