reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

@Karokao trzymaj się tam i wracaj szybko do domu, trzymam kciuki.
@monika267 znam ten ból, tak moja babcia wyróżnia nas wnuków, tak i moja mama postępuje w stosunku do moich synów. Z tym, że obie jak obiecują, to dotrzymują słowa, także tu bym je obie obraziła. A co Ci mogę poradzić? Nie chcę buntować ani nic, ale dziecku najlepiej zacząć tłumaczyć, że obietnice babci nie zawsze będą dotrzymane, tak żeby dziecko nie przeżywało kolejnego rozczarowania. A karma wraca :)

Dziewczyny, mam pytanie, do tych bardziej obcykanych, oczytanych w opiniach i tak dalej. Muszę kupić pieluchy, dużo pieluch, bardzo dużo pieluch i tak się zastanawiam jakie kupić. Wiem, że od rozmiaru 3 będę leciała na Dada chyba, że Pampers będzie w jakiejś mega promocji. Za to pierwsze dwa rozmiary mam zagwozdkę, bo one są raczej w tej samej cenie, albo tak się wydaje. Do czego zmierzam, znacie może pieluszki Pingo? Jakieś opinie o nich? I jak dzisiaj sprawują się pieluszki Happy?

reklama
Ja dziś mam zły dzień upał mnie wykańcza mój chciał pojąć po coś tam do ojca (mieszkamy 300m od siebie)więc poszliśmy z córką z nim szła wesoła uchachana weszła 1 za 5 min wchodzę a ta stoi i patrzy się na salon że łzami w oczach pytam co się stało a ta nic wzięłam przytuliłam i czekam co będzie dalej.tam już był wnuczek ukochany 4 latek i corunia wiecznie będąca u rodziców i tak się po tym salonie rozglądam mały gada ze nie pozwolił córce wejść bo on pole na dywanie uprawia ale sobie myślę to nie przez to mała ma taki humor w końcu moja po cichu na ucho mówi do mnie "mamus on ma kolejne 2 "dzampersy"z intermarche a babcia obiecała że jak zrobi zakupy to teraz mi da bo on już dostał i znowu jemu dala" kurde było mi dziwnie bo córka jest strasznie wrażliwa a fakt babka jej to w tygodniu obiecała bo wcześniej małemu dała a dziś znowu on dostał niby głupie ale dla dzieciaka masakra jak babcia tak mogła nie odezwała się do niej młoda ani słowem tylko powiedziała że chce iść do domu wychodząc zapytała małego a od kogo dostałeś dzampersy ??a on mina i .....nie wiem kto mi dał już go moja ukochana teściowa nauczyła jak kłamać żeby inni nie dowiedzieli się co odniesieniu dostał. Ja pierdziele co za babsztyl okropny myśli że moje dziecko jest takie głupie i nie wie ze była w mieście na zakupach brak słów.Mam nadzieję że kiedyś córka sama zrozumie ze babcia cudowna nie jest i mają głęboko gdzieś (tak jest od samego początku)szkoda mi dzieciaka że ma taką babkę bo moja nigdy nikogo nie wyróżniala i jak dawała to po rowno i nigdy niczego nam nie zalowala.Musiałam się wygadac sorki
Kurczę to babcia się niefajnie zachowała. Przecież dziecko przeżywa takie rzeczy, pyta dlaczego i przecież jej nie powiesz, że babcia woli tamtego wnuka eh szkoda słów. Tak jak piszesz niedługo mała sama zobaczy jaka babcia jest. Przykre, że dorośli się tak zachowują.

Karokao, trzymaj się kochana:)

Ewka34, mnie poduszki stóp bolą od miesiąca gdzieś. Nie wiem co to może być.

Od tygodnia kłuje mnie w pochwie. Dzwoniłam do lekarza mam brać magnez i ewentualnie nospę. Biorę tylko magnez 3x dziennie nospy nie. Czasami zakłuje mnie 2-3razy dziennie czasami boli z godzinę zwlasza wieczorem jak się dużo nachodzę ale dziś myślałam, że pojedziemy na IP. Pojechaliśmy na zakupy i do restauracji i tak mnie kuło, że nie mogłam dojść do auta co krok to okropny ból. Przyjechaliśmy do domu, położyłam się i leżę do teraz ból przeszedł kilka min po położeniu si. Nie wiem co to było ale mocno się wystraszyłam. Muszę już zwolnić tempo.
Powiem ci ze tez musze zwolnic tempo.. dzis posprzatalam ,czyli jak zwykle itd, teraz poszlismy jak codzien do sklepu i nie moglam z powrotem juz.. bolal mnie brzuch na dole i co chwila stawalam bo bolalo.. teraz leze i co chwile mi sie prezy brzuch.. :(

@monika267 znam ten ból, tak moja babcia wyróżnia nas wnuków, tak i moja mama postępuje w stosunku do moich synów. Z tym, że obie jak obiecują, to dotrzymują słowa, także tu bym je obie obraziła. A co Ci mogę poradzić? Nie chcę buntować ani nic, ale dziecku najlepiej zacząć tłumaczyć, że obietnice babci nie zawsze będą dotrzymane, tak żeby dziecko nie przeżywało kolejnego rozczarowania. A karma wraca :)

Dziewczyny, mam pytanie, do tych bardziej obcykanych, oczytanych w opiniach i tak dalej. Muszę kupić pieluchy, dużo pieluch, bardzo dużo pieluch i tak się zastanawiam jakie kupić. Wiem, że od rozmiaru 3 będę leciała na Dada chyba, że Pampers będzie w jakiejś mega promocji. Za to pierwsze dwa rozmiary mam zagwozdkę, bo one są raczej w tej samej cenie, albo tak się wydaje. Do czego zmierzam, znacie może pieluszki Pingo? Jakieś opinie o nich? I jak dzisiaj sprawują się pieluszki Happy?
Nie słyszałam nawet o tych pingo. Happy nie lubiłam bo były grubsze niż pampersy, dady ale to było 7lat temu więc może się zmieniły. Ja kupiłam 1 i 2 pampersy te zielone. W biedronce były w promocji 2duze op po 88szt kosztowało 49zl. KatiNails poleciła ale to było ze 3tyg temu

Nie słyszałam nawet o tych pingo. Happy nie lubiłam bo były grubsze niż pampersy, dady ale to było 7lat temu więc może się zmieniły. Ja kupiłam 1 i 2 pampersy te zielone. W biedronce były w promocji 2duze op po 88szt kosztowało 49zl. KatiNails poleciła ale to było ze 3tyg temu
Ja dzisiaj w tesco widziałam na promce 144 szt dwójek pampersów, tych zielonych, za 60zł i jutro się po nie podskoczy, ale takie ilości raczej w granicach 100zł i więcej są w sklepach. A tak patrzę na allegro, bo może się okaże, że można taniej, ale jak lukam i lukam i chyba najlepiej będzie po prostu kupić stacjonarnie, bo tak to jeszcze koszty wysyłki i ekonomicznie się to nie opłaca.

Ja dokupiłan dziś kolejna paczkę zielonych pampers w Biedronce. Znów promocja 144 szt rozmiaru 2 za 49.99 zł. Także zapas mam taki że masakra.

Ja dzisiaj w tesco widziałam na promce 144 szt dwójek pampersów, tych zielonych, za 60zł i jutro się po nie podskoczy, ale takie ilości raczej w granicach 100zł i więcej są w sklepach. A tak patrzę na allegro, bo może się okaże, że można taniej, ale jak lukam i lukam i chyba najlepiej będzie po prostu kupić stacjonarnie, bo tak to jeszcze koszty wysyłki i ekonomicznie się to nie opłaca.
W Biedronce tę pampersy ta sama ilość sztuk 10 zł taniej - 49.99 zł. Dziś dokupiłan kolejną i ostatnia ich paczkę [emoji23] zapas pieluch mam taki że hoho. Ogólnie w tym momencie najlepsza cenę za sztukę mają właśnie zielone pampersy w biedronce.
Niższa niz nawet pampersy lupilu czy coś z tych 'tanszych'.

reklama
U nas już w sumie wszystko gotowe.
Wszystkie ciuszki, akcesoria, butelki, laktatory, itp itd.
Czekamy tylko na materace i syna przenosimy do 'dorosłego' łóżka, składamy łóżeczko dla małej (bo łóżeczko Aleksa nadaje się już tylko na śmietnik).
Parę rzeczy dokupić z allegro i apteki Gemini.
A tak wszystko gotowe i poprane. Torby do szpitala też popakowane już całkowicie - mi tylko potem wody i biszkopty dorzucić.
Ufffff
IMG_20180602_203523_1.jpg
IMG_20180602_203618.jpg
Screenshot_2018-06-02-20-52-37.jpg
Screenshot_2018-06-02-20-52-47.jpg
Screenshot_2018-06-02-20-53-34.jpg
Screenshot_2018-06-02-20-53-51.jpg

Załączniki

• IMG_20180602_203523_1.jpg
    IMG_20180602_203523_1.jpg
    46,4 KB · Wyświetleń: 448
  • IMG_20180602_203618.jpg