reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Też muszę sobie powoli jakąś torbę do szpitala spakować, na allegro w koszyk poszły ostatnie pierdółki, tylko te pieluchy mi spędzają sen z powiek i zrobię, tak jak planowałam od początku, jedynki i dwójki pampers, a reszta dada naturalnie z biedry albo tesco, gdzie aktualnie będzie ich taniej. A tym czasem brykam na szalone przygody pewnego druida (taka seria fajnych książek), dobrej nocki :)

reklama
U nas już w sumie wszystko gotowe.
Wszystkie ciuszki, akcesoria, butelki, laktatory, itp itd.
Czekamy tylko na materace i syna przenosimy do 'dorosłego' łóżka, składamy łóżeczko dla małej (bo łóżeczko Aleksa nadaje się już tylko na śmietnik).
Parę rzeczy dokupić z allegro i apteki Gemini.
A tak wszystko gotowe i poprane. Torby do szpitala też popakowane już całkowicie - mi tylko potem wody i biszkopty dorzucić.
Ufffff Zobacz załącznik 863230Zobacz załącznik 863231Zobacz załącznik 863232Zobacz załącznik 863233Zobacz załącznik 863234Zobacz załącznik 863235
Ja tez czekam na materacyk i posciel,bo jest od tego samego sprzedawcy i juz mam wszystko ;) z tego co pisala to w poniedzialek dostane ;) i torbe tez mam spakowana ;)

Dokladnie,tymbardziej to co mi gin powiedzial,ze mam miekka szyjke i nisko.. a dzis te bole ,chociaz te bole,co prawda mialam wieczorami od kilku dni,a dzis juz w dzien.. :/ wiec cos sie zaczyna chyba dziac.. a dzis na apce mam 32 tydz.
E to Ty już spokojnie.
Ja mam niby rozpulchniona szyjkę na zewnątrz, ale ogólnie jest bardzo długa i zamknięta.
Więc ja spokojnie, ale prawda jest taka że co ma się stać to się stanie. Czasami jest wszystko ok aż tu nagle z Nienacka się zaczyna bez jakiejkolwiek zapowiedzi

E to Ty już spokojnie.
Ja mam niby rozpulchniona szyjkę na zewnątrz, ale ogólnie jest bardzo długa i zamknięta.
Więc ja spokojnie, ale prawda jest taka że co ma się stać to się stanie. Czasami jest wszystko ok aż tu nagle z Nienacka się zaczyna bez jakiejkolwiek zapowiedzi
Dokladnie,co ma sie stac to sie stanie.. mowisz ze u mnie bedzie szybciej niz te 40 tyg?

Dokladnie,co ma sie stac to sie stanie.. mowisz ze u mnie bedzie szybciej niz te 40 tyg?
A skąd wiesz może i będzie w 40tc ;D nie przewodzi :D
Mi jak rozwarcie się w 34tc zaczęło robić, skurcze regularne i jak wstrzymali to dopiero końcem 39tc odeszły wody a ani rozwarcie ani nic innego się nie działo [emoji23] no nie licząc boli krzyżowych [emoji23]
Czasami są dziewczyny które leżą do któregoś tygodnia bo ciążą zagrożona a kończą wywołaniem. A czasem ciąża książkowo a tu nagle poród kilka tygodni wcześniej nie wiadomo z jakiej przyczyny.
Pozostaje nam tylko czekać i być gotowym [emoji23]
W miarę możliwości oszczędzać się ile tylko się da, tym bardziej przy tych upałach. I nic więcej [emoji23]

A skąd wiesz może i będzie w 40tc ;D nie przewodzi :D
Mi jak rozwarcie się w 34tc zaczęło robić, skurcze regularne i jak wstrzymali to dopiero końcem 39tc odeszły wody a ani rozwarcie ani nic innego się nie działo [emoji23] no nie licząc boli krzyżowych [emoji23]
Czasami są dziewczyny które leżą do któregoś tygodnia bo ciążą zagrożona a kończą wywołaniem. A czasem ciąża książkowo a tu nagle poród kilka tygodni wcześniej nie wiadomo z jakiej przyczyny.
Pozostaje nam tylko czekać i być gotowym [emoji23]
W miarę możliwości oszczędzać się ile tylko się da, tym bardziej przy tych upałach. I nic więcej [emoji23]
Dzieki :* bo chyba zaczynam swirowac :p

reklama
@Karokao trzymaj się tam i daj znać jak coś się dowiesz :) na pewno wszystko będzie dobrze :) trzymam kciuki za to [emoji6]

No to widze, ze tylko moj gin taki wyluzowany, ze wszystko ok i niczym mam sie nie przejmowac. Nie mowiac juz o tym, ze nie badal mnie po 1,5 miesiecznej przerwie od ostatniej wizyty. Jakos dotrzymam z nim do konca i po porodzie poszukam sobie innego
Moja ginka tez taka wyluzowana, że szkoda gadać... jak do niej przyszłam w połowie ciąży to mi nawet badania nie zrobiła i tylko zapytała czy wszystko okej. I tez już dociągnę ta ciąże u niej do końca i nie planuje do niej wracać później...
Karokao, trzymaj się kochana:)

Ewka34, mnie poduszki stóp bolą od miesiąca gdzieś. Nie wiem co to może być.

Od tygodnia kłuje mnie w pochwie. Dzwoniłam do lekarza mam brać magnez i ewentualnie nospę. Biorę tylko magnez 3x dziennie nospy nie. Czasami zakłuje mnie 2-3razy dziennie czasami boli z godzinę zwlasza wieczorem jak się dużo nachodzę ale dziś myślałam, że pojedziemy na IP. Pojechaliśmy na zakupy i do restauracji i tak mnie kuło, że nie mogłam dojść do auta co krok to okropny ból. Przyjechaliśmy do domu, położyłam się i leżę do teraz ból przeszedł kilka min po położeniu si. Nie wiem co to było ale mocno się wystraszyłam. Muszę już zwolnić tempo.
Tak jak to niedawno mi pisałaś - przyszedł czas by zwolnić i zacząć się oszczędzać :) Maluszek jest już coraz większy i coraz więcej energii Nam zabiera. Trzeba mądrze wykorzystać ta ostatnia prosta w ciąży [emoji6]
Nooo tym bardziej że czas leci niemiłosiernie :D
Nawet się nie obejrzymy a już będzie termin porodu [emoji23]
Ja planuje jeszcze wakacje i dopiero później poród :p Mam nadzieje, ze zdążę :)
Byliśmy z Mężem w parku, nakarmiliśmy kaczki, zjedliśmy lody i chyba czas spac, bo oczy się same zamykają :)
A taka przyjemna pogoda dziś była, że aż miło było żyć. A jutro znów pokazuje 29 stopni [emoji17]

Do góry