reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zazdroszczę Wam, ze mozecie w domu posiedziec, ja w pracy sie kiszę. Choc chyba jest tu troszkę chłodniej niz w mieszkaniu. Przedwczoraj imprezkę mialam, wczoraj grill do pozna i dzisiaj nie mam sily na nic... chyba czas przystopowac. Dzisiaj przyszedł mi materac, czekam na lozeczko i biustonosz sportowy :)

reklama
Niedawno wróciłam od lekarza. Usg mam mieć robione dopiero za 2 tygodnie. Wg pani doktor mam mały brzuszek i jest trochę zaniepokojona moją wagą. W chwili obecnej ważę tyle co w momencie zajścia w ciążę czyli 71kg. Wyniki badań ok. Jedynie czym mnie przestraszyła to oceną szyjki. Ujście wewnętrzne zamknięte ale zewnętrzne miękkie, wchodzi już 1 palec :( także mam nakaz oszczędzania się i właśnie w tym momencie leżę i się oszczędzam. Moje dzieci muszą dziś więc liczyć na rozrywki zaoferowane przez babcię i ciocię.

Zazdroszczę Wam, ze mozecie w domu posiedziec, ja w pracy sie kiszę. Choc chyba jest tu troszkę chłodniej niz w mieszkaniu. Przedwczoraj imprezkę mialam, wczoraj grill do pozna i dzisiaj nie mam sily na nic... chyba czas przystopowac. Dzisiaj przyszedł mi materac, czekam na lozeczko i biustonosz sportowy :)

Oj Ty bidulko.. a do kiedy zamierzasz pracować? Może warto już iść na urlopik i odpoczywac póki można? Bo jak się dzieciaki nam urodzą to będzie jazda 24 na dobę xD

No musisz trochę na pewno przystopować dla swojeg dobra i dziecka.
Ja dziś czekam na łóżeczko :) na pewno się wam pochwale jak zwykle jak przyjdzie i Bartek je skręci i przywiesze na nie tak sobie dla ozdoby ten ochraniacz na szczebelki i organizer :) później przed porodem wiadomo wypiore to i wtedy świeżutkie powieszę :) ale teraz powiem wam, że tak mi się podoba ten pokoik naszej małej, że chyba tam zamieszkam do porodu hahah

Ja zapomniałam się Wam pochwalić, że mój Bartek po niecałych 2 latach ciężkiej harówki w tej niemieckiej fabryce butów Birkenstock w końcu od lipca dostanie umowę już na firmę i na rok czasu, tzn lepsze o wiele warunki, bo już solidnie zarobi itd :)

Także możemy już odkładać na mieszkanie od sierpnia co miesiąc konkretne sumy i w 2 lata uzbieramy z 100 tys, a później po 2 latach na umowie tam można brać w Niemczech kredyt na jakieś 80 tys zł i jakoś te 200 tys uzbiera się na mieszkanie i wyposażanie tutaj w Zgorzelcu lub okolicach :)
To gratulacje dla Twojego faceta, super :)

Mi trochę przykro, że na macierzyńskim przez rok będę zarabiać 80% wypłaty, bo to jednak jest różnica ta kasa przez rok. No ale na pewno damy radę, nie mówię że jest jakaś tragedia, ale jednak człowiek się przyzwyczaja do lepszego :D

To gratulacje dla Twojego faceta, super :)

Mi trochę przykro, że na macierzyńskim przez rok będę zarabiać 80% wypłaty, bo to jednak jest różnica ta kasa przez rok. No ale na pewno damy radę, nie mówię że jest jakaś tragedia, ale jednak człowiek się przyzwyczaja do lepszego :D

Dziękujemy bardzo [emoji8][emoji8]

No mi tez przykro, bo zamiast 1750 to będzie 1400, ale to tylko i aż pieniądze i najważniejsze, ze już nasze skarby będą z nami :)

Niedawno wróciłam od lekarza. Usg mam mieć robione dopiero za 2 tygodnie. Wg pani doktor mam mały brzuszek i jest trochę zaniepokojona moją wagą. W chwili obecnej ważę tyle co w momencie zajścia w ciążę czyli 71kg. Wyniki badań ok. Jedynie czym mnie przestraszyła to oceną szyjki. Ujście wewnętrzne zamknięte ale zewnętrzne miękkie, wchodzi już 1 palec :( także mam nakaz oszczędzania się i właśnie w tym momencie leżę i się oszczędzam. Moje dzieci muszą dziś więc liczyć na rozrywki zaoferowane przez babcię i ciocię.
Kolejna z nas ma coś z szyjką i musi się oszczędzać :( szok jakie częste te problemy z szyjką, gdyby nie forum, to bym o tym nie wiedziała.

Oszczędzaj się i będzie wszystko dobrze :*

No mi tez przykro, bo zamiast 1750 to będzie 1400, ale to tylko i aż pieniądze i najważniejsze, ze już nasze skarby będą z nami :)
Po pierwszej ciąży byłam pół roku na macierzyńskim i miałam 100 procent ale jednak teraz idę na rok. Wtedy moja mama zajmowała się córka więc byłam spokojna a teraz Młody pójdzie do żłobka więc wolę go przetrzymać rok a i tak nie wiadomo czy się uda mieć miejsce w żłobku.

reklama

Wiem, oczywiście że tak :)
Ja się śmieję, że z dzieckiem już nie będziemy tyle imprezować co wcześniej (wcześniej to raczej każdy pt i sob jakieś wyjście :) ) to zaoszczędzimy na imprezach [emoji23]

Do góry