reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
A takie opakowanie na smoczek to ja najzwyklejsze na Allegro kupiłam, najtańsze ;)

No brzmi już mega poważnie. 2 miesiące i koniec. Nawet w sumie 65 dni mi zostało
Ja zawsze pamiętam, że mam 3 dni mniej od Ciebie TEORETYCZNIE :D a jak będzie, to nasze dzieciaki zdecydują :) ale łatwo mi się odliczy odejmując od Twoich dni 3 :D

@monika267 kup sobie mgiełkę solankową, jak jak miałam problemy z uchem i zatokami to robiłam inhalacje i trochę pomagało.. :)

No to właśnie tez jest taki roztwór solny i przeczyszczania fajnie zatoki i kanały tam wszystkie. Wiem, bo mój Bartek miał dużo problemów z zatokami i rok temu miał w Niemczech zabieg wycinania jakiegoś polipa czy coś co mu tam się zdobiło i zalegało i jest lepiej, ale nadal musi robić sobie płukanki co pare dni, bo tez pracuje w fabryce gdzie w powietrzu syf, cieplo, klej się unosi.

Dzisiaj dzień dziecka, a ja miałam z młodszym jechać nad wodę, ale po południu mają być burze... kurczę, no za daleko muszę jechać żeby zaraz wracać :/ Poza tym Jasio stwierdził, że on chce prezent dostać, no materialista mały [emoji14] starszy wypiął się na swoje urodziny i jak myślałam, chce iść z kolegą, ale na cały dzień do kina, pewnie znowu obskoczą dwa filmy i pójdą na kebaba... ta młodzież, ale ciasto i tak zrobię. Jeszcze szwagierko-teściowa chce żeby ich odwiedzić... bo mi się chce, ale zrobię to dla mojego K, wiem jak ważna jest dla niego rodzina, co mnie nie zabije....
My dziś się barykadujemy w domu..
Gorąc taki.
Pojechaliśmy tylko tam i spowrotem na rynek, to myślałam że do domu nie wrócę. Gorąco, słabo, dłonie i stopy popuchnięte. Obrączkę zdjąć musiałam i się dziwnie czuje :/
Młody dostał na dzień dziecka 5 pudelek puzzli [emoji23] łącznie 6 układanek. Już od rana oczywiście ułożone [emoji23]
Jutro u nas na osiedlu dzień dziecka to pójdziemy na jakiegoś dmuchańca i watę cukrowa. Szaleć nie będziemy bo w połowie lipca Aleks ma urodziny więc wtedy coś konkretniejszego pomyślimy.
A ja dzisiaj wizyta u lekarza :) trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok. Do tej pory jakoś mniej mnie te wizyty stresowaly... Dobrze, że nie muszę czekać do popołudnia :)
Trzymam kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze :*
Dzień dobry wszystkim,
Ja wczoraj na kolację pojadłam guacamole a w nocy to myślałam że mi przełyk wypali. Pierwszy raz miałam zgage i to aż taka..

Te co spodziewają się pierwszego dziecka, wszystkie chodzicie na szkole rodzenia? Ja niestety nie mogę chodzić bo muszę leżeć, i zastanawiam się czy dam radę urodzić? Czy położne podczas porodu będą mi mówić jak mam mniej więcej oddychać itd?
Kochana mi na zgagę pomaga tylko rennie. I w ciąży można bez obaw ;)

Dzięki dziewczyny :) to już było jedno z ostatnich zdjęć. Już miałam powiem szczerze wtedy dosyć. Niech mi ktoś powie, że modelki mają lekką pracę [emoji23]
Na pewno przyjemna, ale lekko nie jest [emoji23] bo dwóch godzinach człowiek wykończone, a one tak czasem dzień w dzień, całymi dniami ! [emoji33]

My dziś się barykadujemy w domu..
Gorąc taki.
Pojechaliśmy tylko tam i spowrotem na rynek, to myślałam że do domu nie wrócę. Gorąco, słabo, dłonie i stopy popuchnięte. Obrączkę zdjąć musiałam i się dziwnie czuje :/
Młody dostał na dzień dziecka 5 pudelek puzzli [emoji23] łącznie 6 układanek. Już od rana oczywiście ułożone [emoji23]
Jutro u nas na osiedlu dzień dziecka to pójdziemy na jakiegoś dmuchańca i watę cukrowa. Szaleć nie będziemy bo w połowie lipca Aleks ma urodziny więc wtedy coś konkretniejszego pomyślimy.Trzymam kciuki, wszystko na pewno będzie dobrze :*Kochana mi na zgagę pomaga tylko rennie. I w ciąży można bez obaw ;)

Dzięki dziewczyny :) to już było jedno z ostatnich zdjęć. Już miałam powiem szczerze wtedy dosyć. Niech mi ktoś powie, że modelki mają lekką pracę [emoji23]
Na pewno przyjemna, ale lekko nie jest [emoji23] bo dwóch godzinach człowiek wykończone, a one tak czasem dzień w dzień, całymi dniami ! [emoji33]

przemęczyłaś się, ale za to będziesz miała super pamiątkę :D :)

Skwar nie odpuszcza. Normalnie może bym się nawet cieszyła ale ciąża zmienia punkt widzenia:)
Plan na dziś to przeżyć i spędzić z dziećmi czas w ten dzień bardziej niż zwykle . Na dworze się boję trochę więc w domu będziemy siedzieć i bawić się plastycznie. Na obiad zazyczyly sobie hrabianki jajecznicę więc przynajmniej obiad z bani :)

Ucalujcie brzuszki swe. Niech ludziki nasze rosną zdrowe piękne i radosne :)

reklama
Ja zapomniałam się Wam pochwalić, że mój Bartek po niecałych 2 latach ciężkiej harówki w tej niemieckiej fabryce butów Birkenstock w końcu od lipca dostanie umowę już na firmę i na rok czasu, tzn lepsze o wiele warunki, bo już solidnie zarobi itd :)

Także możemy już odkładać na mieszkanie od sierpnia co miesiąc konkretne sumy i w 2 lata uzbieramy z 100 tys, a później po 2 latach na umowie tam można brać w Niemczech kredyt na jakieś 80 tys zł i jakoś te 200 tys uzbiera się na mieszkanie i wyposażanie tutaj w Zgorzelcu lub okolicach :)

Do góry